O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych

Gdzie zyjesz?

Na emigracji
10
83%
W polsce
2
17%

Liczba głosów: 12

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 27 lip 2008 00:51

No, nie. Aczkowiek ma prawo weta i znajac imc Faszynskiego... eee...Kaczynskiego zapewne by w takiej sytuacji z tego skorzystal.

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 27 lip 2008 00:57

...gherbid-zie... nie mialem zamiaru cie obrazac, ale jesli piszesz, ze popierasz tezy, a pierwsza z nich jest z mojego profesjonalnego punktiu widzenia nielogicz na zyciowo, to co mialem napisac... jak widze ze uczniak rypnal sie na poczatku rozwiazania, to nie ma sensuoczekiwac ze wynik bedzie dobry...
...drogi rodaku... pomiedzy 0 a 1, pomiedzy falszem i prawda nie ma nic... NIC!
...nie ma miejsca w Matematyce na tolerancje... to cos pomiedzy miloscia i nienawiscia...
Marc... nie mow do ludzi misiu... (kazdy mierzy swoja miara...)

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 27 lip 2008 01:09

kaslawka pisze:Gherbid, no no no....przystojny nawet jestes :lol: :lol:

Wiem :lol: Do tego uroczo bezczelny :twisted: I uwielbiałem perfidnie z tego korzystać, niestety wszystko co dobre, kiedyś się kończy 8)

kaslawka pisze:jestem bardzo ciekawa dyskusji z twom znajomym gejem, moi sa na wakacjach wiec nie moge ich w to wciagnac :wink:

Ja też jestem ciekaw co on napisze, bo już z wcześniejszych dyskusji wiem, czego mniej więcej się spodziewać :lol:

darekzlondku Z Twoją teorią matematyki można polemizować, ale nie o to chodzi. :D W każdym razie sugeruję poczekać na wypowiedź kolegi.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 27 lip 2008 01:17

darekzlondku Z Twoją teorią matematyki można polemizować, ale nie o to chodzi. W każdym razie sugeruję poczekać na wypowiedź kolegi.

Ghebrid,

jakie to ma znaczenie? Wypowiedz ktora wkleiles byla debilna, omawialem ja punkt po punkcie. Myslisz ze opinia jednej osoby moze tu cos zmienic?

Wypowiedz cytowana przez ciebie byla mylna i klamaliwa kilkukrotnie; od danych biologicznych, przez statystyczne az po niewlasciwe uzycie terminologii medycznej (zwlaszcza uzycie slowa "zboczenie" i "dewiacja" do okreslenia homoseksualizmu).

Co moze zmienic tu OPINIA laika? Niezaleznie od tego czy jest gejem czy nie?

ps. uprzejmie informuje iz nie mam szansy przeczytac korespondencji od ciebie az doi poniedzialku. Co do tez zawartych w w mejlu, ponawiam prosbe.

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 27 lip 2008 02:31

...ghebrid-zie... moja teoria Matematyki? chyba cos ci sie mordalo po tych kilku piwach... daj spokoj wiesz doskonale ze mam racje, otarles ise o wyzsza Matematyke na studiach, ale i w szkole sredniej tlukles logike matematyczna... chcesz ludzi segregowac w systemi 0 - 1 ?
...mysle ze powinienes zweryfikowac ten poglad...
a z innej beczki - pytanie... Co zrobic zeby w noc poslubna nie pobrudzic przescieradla?

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 27 lip 2008 02:33

Nie sądzę, aby nasza prywatna korespondencja musiała być publikowana na forum. Rozumiem, że wg Twojego mniemania wypowiedź geja, czyli osoby będącej obiektem naszej dyskusji nie jest dla Ciebie wiążąca? Dlaczego uzurpujesz sobie prawo do oceniania, czy czyjaś wypowiedź może coś wnieść do dyskusji, lub nie? Tak się złożyło, że osoba o której mówię, ma pewien zasób wiedzy na omawiany temat. Poczekaj może do jutra?

darekzlondku pisze:chcesz ludzi segregowac w systemi 0 - 1 ?

A dlaczego by nie? Między 0 i 1 znajduje się nieskończenie wiele układów pośrednich, które są jedną z nieskończenie wielu opcji w sferze Riemanna.
W teorii kwantów zero jest nieskończenie wielką energią próżni. W teorii względności zero z kolei istnieje jako czarny punkt, kolaps absolutny, inaczej, czarna dziura. Jeżeli spojrzymy na Teorię Wielkiego Wybuchu, zero okazuje się być początkiem wszystkiego, a jeżeli spojrzymy na nie z punktu widzenia termodynamiki, zero jawi nam się jako najniższa możliwa temperatura.

W cytowanym materiale Autor dopuścił się marginalizacji podziału 0-1 ale gdybyśmy mieli zagłębić się w dywagacje na temat natury ludzkiej, to teoretycznie moglibyśmy się rozwodzić nad tym zagadnieniem bez końca. Być może porównanie binarne było zbyt monochromatyczne, ale dzięki temu nie zaburzyło spójności wypowiedzi.

PS Na wypadach pijam głównie Gordonsa i ewentualnie Canadian Special Old. Piwo preferuję w domu, przed kompem, TV, lub grillu :)

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 27 lip 2008 03:36

...macisz...
...zdaniem logicznym nazywamy kazda wypowiedz ktorej mozna przypisac wartosc prawdy lub falszu...
...
A dlaczego by nie?
...
to nie jest zdanie logiczne

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 27 lip 2008 11:55

Rozumiem, że wg Twojego mniemania wypowiedź geja, czyli osoby będącej obiektem naszej dyskusji nie jest dla Ciebie wiążąca?

Nie jest, bo my nie dyskutujemy o prawach twojego kolegi (wiec nie on jest obiektem naszej dyskusji) tylko o homofobii tak w ogole (bo nawet nie o homoseksualizmie). Nie zarzucaj mi uzurpowania sobie prawa do decydowania o istotnosci wypowiedzi, ja tylko zaznaczalem ze orientacja seksualna nie ma istotnego wplywu na wage wypowiedzi.

Jak by ci to powiedziec... kazda wypowiedz jest istotna, natomiast to mozna porownac do wypowiedzi wlasciciela jednego kutra na temat trendow w swiatowym rybolostwie.

A dlaczego by nie? Między 0 i 1 znajduje się nieskończenie wiele układów pośrednich, które są jedną z nieskończenie wielu opcji w sferze Riemanna.
W teorii kwantów zero jest nieskończenie wielką energią próżni. W teorii względności zero z kolei istnieje jako czarny punkt, kolaps absolutny, inaczej, czarna dziura. Jeżeli spojrzymy na Teorię Wielkiego Wybuchu, zero okazuje się być początkiem wszystkiego, a jeżeli spojrzymy na nie z punktu widzenia termodynamiki, zero jawi nam się jako najniższa możliwa temperatura.

Mowilismy o wartosciach logicznych zdan. W tym kontekscie nie mozna mowic o prozni panie kolego, a jednynie o wartosciach typu "prawda - falsz", bo albo zdanie posiada wartosc logiczna albo nie.

O ile wypowiedzi na forum mozemy postrzegac w kategorii zdan logicznych, o tyle trudno tu zastosowac teorie kwantow, chyba ze poprzez nieskonczenie wielka energie prozni rozumiesz stan umyslu niektorych forumowiczow :P

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 28 lip 2008 11:43

moim zdaniem nazywanie kogos homofobem dlatego ze kogos brzydzi widok dwóch lizacych sie facetów to gruba przesada, co ja poradze ze mi sie to nie podoba, czemu jestem dyskryminowany za moje osobiste odczucia! ;) mam sie przelizac z paroma zeby mi przeszlo ? tak samo mnie brzydza kozuchy na mleku albo zapach kalafiora, nie ma w tym zadnej polityki ani ideologii, naprawde :)

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 28 lip 2008 11:55

Artur79 - nikt Ci nie karze patrzec, i wcale nie musi Ci sie to podobac. sek w tym, zebys nie glosil wszem i wobec, ze geje sa chorzy, zboczeni, nienormalni i tym podobne bzdury. To jest wlasnie tolerancja: daj im zyc, bo przeciez nikomu nie dzieje sie krzywda.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 28 lip 2008 12:06

sory, powinienem zacytowac do czego sie odnosze, a byla to wypowiedz MarcFloyda:

Tak, brzydzenie sie kims ze wzgledu na jego upodobania seksualne (pozostajace w normie a taka jest zarowno homo jak i hetero seksualizm) jest przykladem fobii, w tym przypadku homofobii.

nikt Ci nie karze patrzec

spoko, jak jakis koles na ulicy wystawi Ci swój sprzet spod plaszcza, to tez Ci powiem, nikt Ci nie kaze patrzec :)

zebys nie glosil wszem i wobec, ze geje sa chorzy, zboczeni, nienormalni i tym podobne bzdury. To jest wlasnie tolerancja: daj im zyc, bo przeciez nikomu nie dzieje sie krzywda.

nigdzie nie nawolywalem do nienawisci wobec nich, niech sobie robia co chca, toleruje ich ale niech oni toleruja to ze mi sie cofa sniadanie jak widze dwoch obsciskujacych sie facetów

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 28 lip 2008 12:11

jest tylko mala drobniutka roznica Arti pomiedzy brzydzeniem sie KIMS a brzydzeniem sie jego zachowaniem.
Czy bedziesz w stanie z takim czlowiekiem rozmawiac, pracowac, wymieniac sie pogladami a nawet pojsc na piwo wiedzac ze na codzien caluje sie z facetami?
Jesli nie to to jest wlasnie brak szacunku i tolerancji do drugiego czlowieka.
Nie lubie tego slowa "homofobia" bo zaczyna byc troche naduzywane...

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 28 lip 2008 12:25

Artur79 pisze:
nikt Ci nie karze patrzec

spoko, jak jakis koles na ulicy wystawi Ci swój sprzet spod plaszcza, to tez Ci powiem, nikt Ci nie kaze patrzec :)

Artur, ja bardzo nie lubie jak ludzie wypisuja kosmiczne bzdury, np. porownujac pare gejow na ulicy calujaca sie do zboczenca (ktory nawiasem mowiac dostalby w maske za takie numery)

Artur79 pisze:nigdzie nie nawolywalem do nienawisci wobec nich, niech sobie robia co chca, toleruje ich ale niech oni toleruja to ze mi sie cofa sniadanie jak widze dwoch obsciskujacych sie facetów

no przeciez nie mowie, ze nawolywales...czasem mam wrazenie, ze nie chcesz mnie zrozumiec. prawde mowiac nie wiem dlaczego robi Ci sie niedobrze na taki widok, ale mniejsza z tym; zapewniam Cie, ze latwiej gejom tolerowac paru zielonkawych na twarzy gosci niz rzucanie w nich kamieniami i wyzywanie od 'ciot'.

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 28 lip 2008 12:40

dlaczego dostalby w maske od ciebie za takie numery Aniu? Przeciez nikogo nie krzywdzi tym ze pokazuje swojego penisa na prawo i lewo.
Tolerujemy lizanie sie na ulicy, przeswitujace bluzeczki u panienek a nie tolerujemy penisa na wierzchu?? To sie wszystko zwie intymnosc! Tylko my nadajemy temu mniejsza albo wieksza range i znaczenie, a niby czemu??

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 28 lip 2008 12:41

tez lubie jak ludzie wypisuja bez zastanowienia oklepane teksty typu: nikt Ci nie kaze patrzec
jasne ze nikt mi nie kaze patrzec, to przeciez logiczne, ale jak juz zobacze to nikt mi nie zabroni czuc niesmaku i nie bede przez to homofobem, bo nie czuje do nich nienawisci i moglbym spoko isc z nimi na piwo, no jakby sobie dali luz z pieszczotami takimi na chwile :)

kaslawka od przeswitujacych bluzeczek to sie odstosunkuj, a pozatym to zdarza Ci sie madrze gadac :)

Wróć do „Hyde Park”