O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych

Gdzie zyjesz?

Na emigracji
10
83%
W polsce
2
17%

Liczba głosów: 12

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 26 lip 2008 13:57

widzisz MarcFloyd, jestes czlowiekiem malym, wymagasz ode mnie czegos, czego nie potrafisz wymagac od siebie samego, tj. nieuzywania epitetow

Nie misiu. Wymagam od ciebie nieobrazania gruypy spolecznej homoseksualistow. Jesli nie widzisz roznicy, to przykro mi, ale nie potrafie ci pomoc.

Gherbid wkleil wypowiedz, ktora cala Twoja argumentacje rozwala w drobny pyl

Niby w ktorym miejscu, misiu? :lol: :lol: :lol:

user940736
Emigrant

Postautor: user940736 » 26 lip 2008 14:23

Nie chcialbym byc posadzony iz uzywam funkcji w dyskusji, wiec uprzejmie cie informuje po raz ostatni ze za kolejny przyklad hate speech (pejoratywne okreslenia w stosunku do homoseksualistow) otrzymasz ostrzezenie a nastepnie zakaz pisania. To tyle.
MarcFloyd

"hate speech"? jaki Ty masz wyprany mozg :(

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 26 lip 2008 14:30

Ghebrid, tekst ktory wkleiles jest kupa bzdur.

Nie bede cytowal (jest za dlugi) wiec w kilku slowach odniopse sie do kolejnych punktow.

1 gorny

Jest to teza bez jakiegokolwiek dowodu. Zapewne autor mial na mysli iz wedlug niego tolerancja oznacza "geja nie bije, ale "pedal" to juz go moge nazwac". No wiec nie, nie oznacza tego.

2 gorny

Tak, brzydzenie sie kims ze wzgledu na jego upodobania seksualne (pozostajace w normie a taka jest zarowno homo jak i hetero seksualizm) jest przykladem fobii, w tym przypadku homofobii.

3 gormy

Znowu teza bez jakichkolwiek dowodow.

4 gorny.

Tak, paraduja bo maja to tego prawo, tak samo jak autor tych bzdur ma prawo jechac na pielgrzymke. Ale jak ktos mu rzuci kamieniem w leb bo jest na pielgrzymce to chyba juz nie uzna ze jest to ok?

A to jest majstersztyk stosowany przez olbrzymia czesc polskich homofobow, az musze zacytowac:

Jestem człowiekiem, który nie miałby nic do gejów, gdyby nie prowadzili takiej krucjaty

1. pisze o tym czlowiek (no, powiedzmy) pochodzacy z kraju w ktorym:
a. geje sa powszechnie nazywani "pedalami" i "zboczencami"
b. geje sa dyskryminowani w pracy
c. geje nie moga brac slubow
d. geje sa ofiarami przemocy kilkunastrokrotnie czesciej niz osoby heteroseksualne
e. geje emigruja by moc zyc normalnie

Slowa ktore ten burak napisal, oznaczaj ni mniej nie wiecej tylko:

badzcie gejami, ale tylko w domu, nie pokazujcie sie czasem publicznie bo MNIE, Polaka0katolika to brzydzi.

Tak jak Ja! Żadnego geja nie zwyzywałem, nie oplułem, nie skatowałem! Bo jestem TOLERANCYJNY

No laskawco, po rekach cie powinni calowac bo pozwalasz im zyc i oddychac
:lol: :lol: :lol:

1 dolny

Niezaleznie od odsetka homoseksualistow w spleczenstwie (ktory mnie, szczerze mowiac malo obchodzi - czy to 3 czy 10% jest to mniejszosc seksualna) autor popelnia cos skandalicznego co jest czesto stosowane przez homofobow: porownuje zachowania homoseksualne do, cytuje:

złodziei, kidnaperów, sutenerów, zabójców, narkomanów, oszustów, śmierdzących brudasów, pijaków, sikających w miejscach publicznych itp. Lecz z tego powodu nie widzę podstaw, by akceptować śmierdzącego menela, który sika pod mym płotem

Jak rowniez nazywa ich zboczencami. Udawadnia w ten sposob kilka spraw:

1. Autor nie ma pojecia o definicjhi slowa "zboczenie" czy "dewiacja". Ani jednym ani drugim homoseksualizm nie jest.
2. Autor uwaza zachowania homoseksualne za naganne - porownujac je z kradzieza, smrodem czy brudem. Tym samym autor pokazuje wlasnie iz jest zoologicznym wrecz przykladem homnofobii.

2 dolny

Ciezko z tym dyskutowac, bo autor najzwyczajniej w swiecie KLAMIE. Zachowania homoseksualne wsrod zwierzat wystepuja, nie sa niczym wyjatkowym, pewien odsetek populacji jest homoseksualny. Autor wyraznie NIE CHCE tego wiedziec, bo prosciej jest pisac homofobiczne bzdury.

3 dolny

Autor udawadnia iz nie ma pojecia czym jest homoseksualizm. To kuriozum zacytuje:

"Homoseksualistą człowiek się rodzi, i nie można tego zmienić, ani zostać homoseksualistą na życzenie". Tak naprawdę to nie wiadomo tego do końca.

Wiadomo DO KONCA, nieuku. Powiedziabym natomiast ze fakt posiadania mozgu u autora tychze wypocin z cala pewnoscia nie zostal jeszcze potwierdzony DO KONCA.

4 dolny

Rozbawil mnie do lez, bo jako kontrteze do zachowan homoseksualnych starozytnych Grekow i Rzymian (stad wlasnie "milosc grecka") autro daje MITOLOGIE :lol: :lol: :lol:

Jak powszechnie wiadomo w Czechach homoseksualizm nie istnial poniewaz Rumcajs posuwal Haneczke a nie ksiecia pana :lol:

Brawo autor! Takich bzdur juz dawno nie zdarzylo mi sie czytac!

5 dolny

Homoseksualizm zostal skreslony z listy chorow nie wskutek "lobby" ale wskutek rozwoju medycyny. Zapewne wskutek tego samego procesu trafi w koncu na liste chorob homofobia.

6 i 7???

Nie bardzo rozumiem co autor stara sie udowodnic/obalic? Homoseksualisci nie roznia sie wrazliwoscia czy odestkiem geniuszy od heteroseksualistow.

8.

Po raz kolejny autor daje wyraz swojemu nieuctwu i uprzedzeniom:

Ale jak sama nazwa wskazuje homoseksualizm jest to związek oparty li tylko na seksie dewiacyjnym

a. Homoseksualizm nie jest dewiacja, chyba ze poslugujemy sie slownikiem homofobow. Byc moze autor zwyczajnie NIE WIE czym jest dewiacja.
b Zwiazek homoseksualny oparty jest btylko na seksie :lol: :lol: :lol:

To mnie zwlaszcza rozwalilo. Widocznie wyobrazzenie dwojga kochajacych sie luzi tej samej plci przejkracza wyobraznie autora.

9. dolny

Kolejne klamstwo autora (albo kompletna ignorancja). Polecam siegnac do faktow: homoseksualistow w okresie trzeciej Rzeszy mordowano masowo, nie tylko w Oswieciumiu.

10.

Przyklad manipulacji faktami tym razem. Wyzszy procen nosicielstwa wirusda HIV bierze swoj poczatek bowiem z wiekszej liczby partnerow a nie z preferencji seksualnych. Oczywiscie, pomija dane dotyczace kobiet bo przecza wymyslonej przez niego tezie.

Caly tekst jest homofobicznym zbbiorem klamstw, bajd i przeinaczen, co mam nadzieje jasno pokazalem powyzej.

Ghebrid: nie dziwie sie reakcji Darka, moja jest identyczna. Nie spodziewalbym sie po uztkowniku ktorego inteligencje dosc wysoko oceniam takich tekstow; jedynym wytlumaczeniem wydaje mi sie ze po prostu te bzdury przeleciales i wkleiles, nie probojac ich nawet analizowac. Albo zupelnie sie pomylilem w ocenie twojej osoby.

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 26 lip 2008 19:25

MarcFloyd. Nawiązując do naszej wymiany maili, chciałbym poinformować, że znajomy - gej o którym Ci pisałem, zabierze głos w dyskusji.
Najprawdopodobniej będzie to jutro, w związku z tym, że teraz całą paczką idziemy do kina a potem do jakiejś knajpki.
Mam nadzieję, że wytrzymasz do jutra ;)

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 26 lip 2008 20:01

Ghebrid,

Z wymiana to nieco przesadziles :) Jesli cos mi odeslales to i tak przeczytam to dopiero w poniedzialek. Daj znac tutaj jesli chcesz sie ze mna skontaktowac ASAP.

Natomiast nawiazujac do tego co wlasnie piszesz: do udzialu w dyskusji zapraszam jak najbardziej, aczkolwiek nie ukrywam iz po duzej ilosci negatywnych emocji ktore ona wywolala, raczej wolalbym zebysmy ja zakonczyli. Poza tym, z calym szacunkiem, to nie sadze aby orientacja seksualna wypowiadajacego sie miala miec wplyw na wage opinii (bo w ocenie zjawiska istotniejsze wydaja sie raczej wielkosci statystyczne niz osobiste doswiadczenia).

Jesli rozmawiamy czy o homofobii czy tez o homoseksualizmi to zarowno rozwizania prawne w obu kwestiach jak i stanowisko psychologow nie daje wiekszego pola do manewru - reszta jest opinia, gdybaniem, stanowiskiem, fobia, przesadem czy bajka. Niczym wiecej.

Milej imprezki Wam zycze.

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 26 lip 2008 21:31

Gherbid, no no no....przystojny nawet jestes :lol: :lol:

jestem bardzo ciekawa dyskusji z twom znajomym gejem, moi sa na wakacjach wiec nie moge ich w to wciagnac :wink:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 26 lip 2008 22:54

kaslawka pisze:Gherbid, no no no....przystojny nawet jestes :lol: :lol:

jestem bardzo ciekawa dyskusji z twom znajomym gejem, moi sa na wakacjach wiec nie moge ich w to wciagnac :wink:

A ja swojego znajomego z pracy nawet nie chce. Bardzo sympatyczny facet, ciekawe jak by sie poczul gdybym przetlumaczyl mu ta dyskusje i dowiedzialby sie ze jest "dnem i zerem wyzbytym z wszelkiej godnosci" :(

Wiesz, jak widze takie dyskusje to ciesze, bardzo sie ciesze ze Anglicy nie znaja polskiego.

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 26 lip 2008 23:12

on z pewnoscia o tym wie Marc, geje to nie sa zamknieci w szklanych klatkach i nieswiadomi niczego ludzie. Wartosciowy czlowiek wie jak oddzielic ziarno od plewy :wink:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 26 lip 2008 23:26

To nie o to chodzi; po prostu rozwoj spoleczny Polakow jest jakies kilkadziesiat lat za Europa Zachodnia (duzo dalej niz ekonomiczny) i w takich dyskusjach sie to niestety czuje.

Dla przykladu: zarowno wsrod labourzystow jak i konserwatystow byla zasadnicza zgoda co do malzenstw gejowskich. Wyobrazasz sobie cos takiego w Polsce? Bo ja nie.

Wiem, wiem, polskie spoleczenstwo trzeba edukowac etc. Tyle ze nie chce mi sie czekac kilkudziesieciu lat, wiesz? I mam szczera nadzieje ze przemiany wewnetrzne EU, wspolne prawa etc po prostu rozwiaza ta kwestie.

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 26 lip 2008 23:36

Tak piszesz jakby tylko w PL geje nie mogli zawierać związków małżeńskich.A co z innymi państwami europejskimi?

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 26 lip 2008 23:43

nie wyobrazam sobie Marc tego w Polsce poniewaz Polacy maja dziwna ceche brania na siebie odpowiedzialnosci za "grzechy" ludzkosci.
Dwie przeciwlegle grupy sa w stanie zgodzic sie w pewnych kwestiach jesli sie szanuja i nie biora na barki decyzji innych. Ja sie nie zgadzam w wielu kwestiach dot homoseksualizmu ale nie zamierzam potepiac nikogo tylko dlatego ze ma ochote na seksik z ta sama plcia co ja :wink: ich sprawa.....

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 26 lip 2008 23:50

W sumie to mnie też mało obchodzi,że np. facet lubi faceta i robi sobie z nim to i tamto.To prywatna sprawa.Przeciwny jednak jestem adopcji dzieci przez takie pary.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 27 lip 2008 00:03

To nie jest kwestia adopcji, bo pary gejowskie wbrew pozorom sie do niej nie pala (co nie znaczy ze nie powinny miec do niej prawa). Ale chodzi tu raczej o co innego: system obowiazujacy w Polsce ulatwia zalatwianie duzej ilosci spraw parom bedacym z zwiazkach malzenskich: od wspolnego rozliczania sie z fiskusem, przez wspolnote majatkowa az do dziedziczenia po sobie etc.

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 27 lip 2008 00:09

no i kwestie prawne takich zwiazkow powinny byc jak najszybciej rozwiazane, mozna to nazwac zwiazki cywilno-prawne jesli sie nie chce nazywac malzenstwem. Ale tu niestety potrzeba innego prezydenta w Polsce

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 27 lip 2008 00:17

To nie od Prezydenta zależy.

Wróć do „Hyde Park”