O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych

Gdzie zyjesz?

Na emigracji
10
83%
W polsce
2
17%

Liczba głosów: 12

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 23 lip 2008 14:44

nie kierowalam tej wypowiedzi do ciebie chwasciku, wiec milcz...aha, Artur, nic nie mam przeciwko kotkom - ale czarnych nie lubie, wiesz pewnie opychaja heroine szczeniakom z podworka

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 lip 2008 14:52

czarne dzielnice beda jeszcze czarniejsze a biale jeszcze bielsze, fajna walka z podzialami

nie bardzo rozumiem... (na moje usprawiedliwienie, dopiero pije pierwsza kawe dzisiaj)

jesli tak jak napisal MarcFloyd bedzie dwoch kandydatów na to samo stanowisko to w bialej dzielnicy dostanie je bialy a w czarnej czarny, czyli poglebi to podzial.

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 23 lip 2008 15:05

chyba odwrotnie: w bialej dzielnicy - czarny dostanie prace, w czarnej - bialy. zeby wyrownac kolory :)

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 lip 2008 15:16

napij sie drugiej kawy :)

Jesli jest 2 kandydatow o IDENTYCZNYCH kwalifikacjach etc to DOPIERO wtedy decyduje sklad etniczny populacji miejscowej ktorego odzwierciedleniem powinien byc sklad etniczny urzedu.

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 23 lip 2008 15:35

chyba musze, bo wg mnie: jesli dwaj kandydaci, bialy i czarny, staraja sie o to samo stanowisko w powiedzmy 'bialej' firmie w 'bialej' okolicy, to prace i tak dostanie czarny - wlasnie dlatego, ze 'biala' firma zatrudnia 10 czarnych i 20 Azjatow na tysiac pracownikow. czy chodzi Ci o cos innego?

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 lip 2008 16:00

Tak jak mowisz byloby prawdopodobnie w stanach gdzie masz limity na urzad bez uwzglednienia lokalnej spolecznosci, tutaj z tego co pisal MarcFloyd proporcje sa zalezne od okolicy. Jesli tak jest to w bialej dzielnicy bialy teoretycznie powinien miec wieksze szanse wg tego prawa.
Nie bierzemy pod uwage skrajnych przypadkow gdzie w urzedzie nie ma zadnych kolorowych, wiec wezma czarnego na wszelki wypadek zeby nikt sie nie czepial.
Dla mnie to wszystko i tak nie ma sensu, bo nie powinno byc zadnych narzuconych proporcji i tyle.

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 23 lip 2008 16:23

no branie pod uwage okolicy nie ma dla mnie sensu, bo jaki ma to zwiazek z etniczym pochodzeniem pracownikow...pracowalam na Bayswater ktore jak wiadomo jest raczej arabskim krolestwem, a moi wspolpracownicy byli z roznych krajow, szef byl Zydem a Araba ani jednego

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 lip 2008 16:52

Jakbys wyciagnela wnioski z posta Gonzo o zydach, to bys wiedziala czemu nie bylo zadnego Araba :lol:

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 23 lip 2008 17:10

moj byly szef, wredny Zyd, mowi plynnie po arabsku (dialekt iracki), a jego wspolnik jest bodajze Marokanczykiem. ZE MNA nie pracowal ani jeden Arab - byl jeden i wylecial za opieprzanie sie po katach; bylo tez paru Zydow i wylecieli za to samo.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 lip 2008 18:07

AnkaMak pisze:no branie pod uwage okolicy nie ma dla mnie sensu, bo jaki ma to zwiazek z etniczym pochodzeniem pracownikow...pracowalam na Bayswater ktore jak wiadomo jest raczej arabskim krolestwem, a moi wspolpracownicy byli z roznych krajow, szef byl Zydem a Araba ani jednego

Ej ej ej :)

Mowimy o urzednikach COUNCILU, ktorych sklad etniczny powinien byc zblizony do skladu etnicznego dzielnicy :) Bylem nieprecyzyjny chyba :)

Anka, ja mysle ze user18... po prostu do ciebie uderza :D

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 lip 2008 18:15

To nic specjalnego, hebrajskiego raczej nie uzywa sie na codzien i tam glowie mowi sie po arabsku i ten jezyk jest rowniez jezykiem urzedowym. Pozatym hebrajski i arabski naleza do tej samej grupy jezykowej, mozna porownac moze jak polski i rosyjski. I finalnie to w jakim jezyku sie mowi o niczym nie swiadczy i tak samo, ze ktos jest z 'bodajze z Maroka' :). nie kompromituj sie juz :)

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 23 lip 2008 18:22

Marc no chyba ze tak - wtedy to ma wiele sensu, bo jak grupe Jamajczykow moze reprezentowac Rosjanin? ale nie przez to sie tworza podzialy, jak pisal Artur, ludzie sami je tworza, a 'wladza' - w tym wypadku council - po prostu probuje nadazac za spolecznoscia. no przeciez nie bedziemy ludzi na sile przesiedlac, zeby koloryt miasta wyrownac

co do usera... - mylisz sie moj drogi, nie jestem w jego typie, nie mamy zbyt wiele wspolnego.przykladowo: ja mam mozg. uzywam go. brzydze sie chamstwem. i tak dalej...[/b]

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 lip 2008 18:28

Hm, pisalem ze od do Ciebie uderza, nie ze ty do niego. Natomiast mnie sie osobiscie wydaje ze facet wcale nie jest glupi tylko udaje.

Btw: nie pamietam jak jest w przypadku pozostalych instytucji panstwowych (tzn. jaki tam sa priorytety) ale zasada (najpierw kwalifikacje potem reszta) jest taka sama. Ostatnio byla na ten temat dyskusja w Radio1 a ze slucham go codziennie jedzac do pracy i z pracy...
Ostatnio zmieniony 23 lip 2008 18:48 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 23 lip 2008 18:41

user1814656 pisze:To nic specjalnego, hebrajskiego raczej nie uzywa sie na codzien
ty naprawde nie wiesz o czym mowisz. razem mialam w pracy siedmiu Zydow i nie jestem glucha, slysze w jakim jezyku rozmawiali (chociaz przeplataja z angielskim to fakt). jakiego jezyka sie uzywa w Izraelu na codzien - nie wiem, nie jestem wybitnym znawca jak co niektorzy tutaj 'eksperci od wszystkiego'.
Przestac wypisywac tutaj oczywistosci, bo sie sam osmieszasz - moze wytlumacz wszystkim gdzie jest Poludniowa Ameryka, tak jak probowales na innym watku. Moze twoje kobiety to cwiercmozgi i im trzeba pewne rzeczy objawiac, ale mnie do nich nie porownuj, chwascie.

w jednym masz racje:
user1814656 pisze:to w jakim jezyku sie mowi o niczym nie swiadczy

bo wydaje sie, ze mowisz ludzkim jezykiem, ale cech ludzkich za wiele nie masz

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 23 lip 2008 18:45

MarcFloyd pisze:Hm, pisalem ze od do Ciebie uderza, nie ze ty do niego..
naprawde nie sadze - co by on we mnie widzial? przeciez on nie szuka inteligentnej, normalnej kobiety, bo juz by ja mial.to nie jest jakies rzadkie zjawisko przeciez.

MarcFloyd pisze:Natomiast mnie sie osobiscie wydaje ze facet wcale nie jest glupi tylko udaje.

no to nalezy mu sie Oscar!
ten chwast juz mnie naprawde wkunerwia

Wróć do „Hyde Park”