O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych

Gdzie zyjesz?

Na emigracji
10
83%
W polsce
2
17%

Liczba głosów: 12

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 lip 2008 13:28

Artur79 pisze:Myslisz ze ktos kto nazywa czarnego - czarnuchem nie wie ze to obraza ? Wie o tym doskonale. Nie zmusisz nikogo prawnie zeby kogos lubil czy szanowal

A tu sie mylisz. Nie "lubil" ale wlasnie publicznie szanowal. I g... mnie obchodzi co taki burak uwaza prywatnie, niech sobie uwaza co chce, natomiast PUBLICZNIE nie wolno mu obrazac ludzi o innym kolorze skory, orientacji seksualnej itp.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 lip 2008 13:31

to tylko jedna z cech fizycznych, tak samo mozna by zakazac uzywania wyswisk typu grubas, kurdupel, garbaty, pryszczaty, smierdzi z geby itd.., czemu preferowac tylko epitety rasowe ?

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 23 lip 2008 13:32

Artur, co do niewiedzy i obrazania innych - znam ludzi, ktorzy sa przekonani ze 'czarnuch' czy 'ciapak' to takie samo slowo jak kazde inne; mysla tak, poniewaz tak sie mowi wokol nich, tak ich ksztaltuje otoczenie. tych ludzi trzeba edukowac, bo gdzies po drodze cos sie zgubilo. zakladam, ze po to ktos wymyslil PC, no ale jak wiekszosc pieknych idei - ulegla niesamowitemu wykrzywieniu.

PS wiesz, co mozesz sobie z Twoimi kotami zrobic, hitlerowcze :P

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 lip 2008 13:34

niestety nie moje, co masz przeciwko moim czarnym kotom rasistko ? :)

nie widze innego okreslenia na bujajacego sie w rytm gangsta rapu nastoletniego nieroba z nozem w kieszeni

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 lip 2008 13:41

Artur79 pisze:to tylko jedna z cech fizycznych, tak samo mozna by zakazac uzywania wyswisk typu grubas, kurdupel, garbaty, pryszczaty, smierdzi z geby itd.., czemu preferowac tylko epitety rasowe ?

Poniewaz z powodu wzrostu ludziom nie odmawiano praw czlowieka a z powodow rasowych czy orientacji seksualnej jak najbardziej. Niektorzy, jak sam czytales, robia to do tej pory.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 lip 2008 13:51

ale popatrzmy na terazniejszosc, ktos nazwany grubasem moze byc tak samo urazony jak ktos nazwany czarnuchem.
pozatym czemu np nakazowo masz obowiazek zatrudniania jakiegostam procentu mniejszosci w intytucjach panstwowych ? jakbys sie czul jakbys ustawowo mial obowiazek przespac sie przynajmniej raz z jakims grubym pasztetem :)

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 lip 2008 13:54

Nie jakiegos tam procentu tylko masz obowuiazek tego aby sklad etniczny urzedu odzwierciedlal strukture etniczna spoleczenstwa - co wlasnie jest uczciwe bo sa to ludzie przez to spoleczenstwo zatrudniani.

Przyklad z, jak to elegancko wyraziles, "grubym pasztetem" jest tu niestosowny, bo nie masz obowiazku oddawania litra spermy rocznie na "wspomozenie rozrodczosci Narodu Polskiego". Domniemywuje rowniez ze twoj penis nie pozostaje wlasnoscia publiczna czy sie myle? :P

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 lip 2008 14:01

Nie jakiegos tam procentu tylko masz obowuiazek tego aby sklad etniczny urzedu odzwierciedlal strukture etniczna spoleczenstwa - co wlasnie jest uczciwe bo sa to ludzie przez to spoleczenstwo zatrudniani.

mysle ze jedynym uczciwym kryterium sa kwalifikacje, jak dla mnie caly urzad moze byc kolorowy pod warunkiem ze beda oni bardziej profesjonalni od kandydatów których pokonali.
smieszne ze wladza podobno walczy z podzialami, wszyscy sa tacy sami, rowni itp, a jak przychodzi do zatrudnienia wg. tego skladu etnicznego to nagle sie okazuje ze jednak jestesmy inni i jednak patrzymy na rase, no to co jest ? :)

Przyklad z, jak to elegancko wyraziles, "grubym pasztetem" jest tu niestosowny, bo nie masz obowiazku oddawania litra spermy rocznie na "wspomozenie rozrodczosci Narodu Polskiego".

Ale gdybym byl szefem jakiego urzedu to mam obowiazek skreslic paru wyksztalconych i dobrze zapowiadajacych sie ludzi na rzecz tzw "rownosci". Wierz mi ze czulbym sie gorzej niz spuszczajac sie do sloika :)

Domniemywuje rowniez ze twoj penis nie pozostaje wlasnoscia publiczna czy sie myle?

forumowiczki moga poddac to glosowaniu :P

czarnas
Emigrant

Postautor: czarnas » 23 lip 2008 14:05

"a mówiłaś ni wtedy że rozmiar nie ma znaczenia,jak mogłaś! nienawidze Cię!! ARTUR79- co mam zrobić drogi Arurze byś mnie nie nienawidził? :P ,czuje się źle że mam wroga który płonie nienawiścia do mnie :P powiedz jak mogę zamazać tak dotkilwą sprawe :lol: tylko nie wymagaj odemnie zbyt wiele,bo w porównaniu z tym co pisze usercostam istnieją jeszcze normalne Polki :lol: :lol:

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 lip 2008 14:07

rozdziewicz go, dla dobra forum ! technika dowolna, dozwolona prawnie :)

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 23 lip 2008 14:08

smieszne ze wladza podobno walczy z podzialami, wszyscy sa tacy sami, rowni itp, a jak przychodzi do zatrudnienia wg. tego skladu etnicznego to nagle sie okazuje ze jednak jestesmy inni i jednak patrzymy na rase, no to co jest ?
(...)
Ale gdybym byl szefem jakiego urzedu to mam obowiazek skreslic paru wyksztalconych i dobrze zapowiadajacych sie ludzi na rzecz tzw "rownosci".

Tyle ze to nie dziala w ten sposob. Prtzepisy antydyskryminacyjne UK specyfikuja co innego:
Jesli jest 2 kandydatow o IDENTYCZNYCH kwalifikacjach etc to DOPIERO wtedy decyduje sklad etniczny populacji miejscowej ktorego odzwierciedleniem powinien byc sklad etniczny urzedu.

Nie ma wiec (tak jest chyba w USA) wybierania kandydata o gorszych kwalifikacjach tylko ze wgzledu na kolor skory. Gwoli sprawiedliwosci dodam iz taki pomysl sie kilka tygodni temu w rzadzie pojawil, ale jest o tym cicho wiec chyba z tego zrezygnowali.

I zwroce twoja uwage ze to sa przepisy bardzo uczciwe, bo nie okreslaja jakichs "ras preferowanych" tylko to iz sklad etniczny urzedu powienien byc odziwerciedleniem skladu etnicznego populacji. Co oznacza ze np. startujac do Councilu w ktorym zyje np 10% Polakow mialbys przewage nad kandydatami innych nacji, ale tylko kandydatami o IDENTYCZNYCH kwalifikacjach, doswiadczeniu itp (mierzonych w skali punktowej).

Koncze lunch, pozdrwiam.

ps:

forumowiczki moga poddac to glosowaniu

Dziewczyny, czy ktoras ma jakas pulchna, niezbyt urodziwa kolezanke? :lol: :lol: :lol:
Ostatnio zmieniony 23 lip 2008 14:10 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

czarnas
Emigrant

Postautor: czarnas » 23 lip 2008 14:09

Oszczędź mnie błagam.......!!!!!! wszystko tylko nie to!!!- PS. juz ten temat poruszaliśmy a Ty dalej swoje :cry: :cry: :twisted: chcesz bym została dotkliwie skrzywdzona toz to byłby uraz na całe życie :cry:

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 23 lip 2008 14:13

Tyle ze to nie dziala w ten sposob. Prtzepisy antydyskryminacyjne UK specyfikuja co innego:
Jesli jest 2 kandydatow o IDENTYCZNYCH kwalifikacjach etc to DOPIERO wtedy decyduje sklad etniczny populacji miejscowej ktorego odzwierciedleniem powinien byc sklad etniczny urzedu.

Nie ma wiec (tak jest chyba w USA) wybierania kandydata o gorszych kwalifikacjach tylko ze wgzledu na kolor skory. Gwoli sprawiedliwosci dodam iz taki pomysl sie kilka tygodni temu w rzadzie pojawil, ale jest o tym cicho wiec chyba z tego zrezygnowali.

troche mnie uspokoiles, ale powoduje to ze np czarne dzielnice beda jeszcze czarniejsze a biale jeszcze bielsze, fajna walka z podzialami :)

Cytat:
forumowiczki moga poddac to glosowaniu

Dziewczyny, czy ktoras ma jakas pulchna, niezbyt urodziwa kolezanke?

ale to moj spokoj zburzylo :)

AnkaMAk

Postautor: AnkaMAk » 23 lip 2008 14:29

[quote="Artur79'']czarne dzielnice beda jeszcze czarniejsze a biale jeszcze bielsze, fajna walka z podzialami :)
[/quote]

nie bardzo rozumiem... (na moje usprawiedliwienie, dopiero pije pierwsza kawe dzisiaj)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 lip 2008 14:41

AnkaMak: tak sie domyslalem, czytajac twoje poranne posty, ze jednak nie wszystko ok z Toba :)

Wróć do „Hyde Park”