O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
kordian
Gastarbeiter

Postautor: kordian » 10 cze 2008 09:22

Ja chciałem tylko Banitko powiedzieć,
że niektórzy ludzie zrobią dosłownie wszystko, aby zrobić kariere i kase...
Łukasz Podolski uświadomił sobie to dopiero wtedy, kiedy złapał sie za głowe po strzeleniu piłki do polskiej bramki...
Gra w reprezentacji kraju, nie jest zwykłą pracą na etat i miejscem do robienia kariery...

Dobrze że Pan Kazimierz Górski nie musiał tego oglądać.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 10 cze 2008 09:29

widzisz Kordianko tobie albo goznowi cos mowic to jak grochem o sciane - nie dotarlo do was ze Podolski nie mial innego wyjscia? Polska reprezentacja = dzialacze nie chcieli zeby gral dla nich a niemcy chcieli. To nie to ze on mial wybor i wybral niemcow dla kasy/slawy. On nie mial wyboru ...

kordian
Gastarbeiter

Postautor: kordian » 10 cze 2008 09:47

Ja to widze troszke innaczej i staram sie powiedzieć, ale też słysze odbity groch o ściane ;)

Nie miał innego wyjścia powiadasz - to tak brzmi, jakby Łukasz P. miał już 40 lat i nóż na szyji. Przeciesz on, młody Człowiek, zdolny piłkarz ma przeciesz swoją klase i bez problemu mógłby zarabiać dobre pieniądze w całej Bundeslidze. W ten sposób mógłby sie realizować i byłoby OK...

Ale On przekroczył pewną granice!
I można mieć tylko żal do jego ojca (karierowicza), który na bank podsunął Łukaszowi ten chory (z mojego punktu widzenia) pomysł.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 10 cze 2008 10:02

napisze jeszcze raz drukowanymi tym razem

POLSKA REPREZENTACJA NIE CHCIALA ZEBY PODOLSKI W NIEJ GRAL !!!

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 10 cze 2008 10:16

Kordian a co mial robic jak chcial zagrac w mistrzostwach Europy? Dla jakiejs glupiej ideologii mial zrezygnowac ze swoich marzen ? Mial zostac w domu i biczowac sie przed telewizorem spiewajac Bogurodzice ? :)
Dla kraju ktory sie na niego wypial ? No moze nie kraj ale ta banda przepitych lapowkarzy z PZPN. Zrozum ze to nawet nie chodzi o kase, tylko sama mozliwosc udzialu w takiej imprezie trafia sie sportowcowi czasem tylko raz w zyciu.

kordian
Gastarbeiter

Postautor: kordian » 10 cze 2008 10:30

Artur, każdy Człowiek myśli innaczej, i są różne odcienie szarości..

Artur79 pisze:banda przepitych lapowkarzy z PZPN. Zrozum.

Zrozum to Arturze...
I zrozum Ludzi z którymi oglądałem razem ten mecz.
Było nas ze 150 osób, wszyscy w koszulkach reprezentacji. Jedna laska miała nawet biust pomalowany w Biało Czerwony deseń :wink:
Starsi i młodsi. ZERO wódki - tylko zimny browarek:)
Śpiew, emocje...
I nagle wszystko pękło... Polak strzela do polskiej bramki!

Tego nawet Witkacy z Gombrowiczem by nie wymyślili...

Pozdrawiam

banita
Rezydent

Postautor: banita » 10 cze 2008 10:46

to kara za to ze kraj nie dba o swoich obywateli ... 5 powinien strzelic a nie 2 i jeszcze 3 Klose powinien dolozyc

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 10 cze 2008 11:18

gosc ma prawo miec w dupie te 150 osob bo to jego zycie i nawet kolorowe cycki twojej kolezanki tego nie zmienia, a ze komos z tego powodu przykro, coz, nie da sie wszystkich zadowolic. powtarzam kolejny raz ale to nic nie da bo widze nawet drukowanych liter czytac nie umiesz, gorzkie zale kieruj do PZPN a nie do niego, bo on chcial ale nie dostal szansy.
jesli kogos cytujesz to cytuj cale zdania przynajmniej, ze o kontekscie nie wspomne.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 10 cze 2008 13:21

Kordian, twoje zale sa smieszne.

Piszesz tak jak gdyby miejsce urodzenia mialo determinowac twoj stosunek do tamtego kraju jak i zamykac ci mozliwosci rozwoju. On wolal grac w pilke na wyzszym poziomie niz polska, pozal sie boze, "reprezentacja". Fakt czy go chciala czy nie nie ma tu dla mnie wiekszego znaczenia - on sam kieruje wlasnym zyciem i nie jest Polsce nic winny. Jesli swoje mozliwosci widzi w Niemczech, no to jest Niemczech, co w tym dziwnego?

Ja wolalem pracowac w srodowisku dajacym mi szanse rozwoju zawodowego bez posiadania "plecow". Gdybym mial np. prowadzic rozliczenia w imieniu firmy z panstwem polskim to tak samo robilbym je najlepiej jak potrafie dbajac o dobro firmy ktora mi placi a nie panstwa w ktorym mialem nieszczescie sie urodzic.

Zyje w UK, place podatki UK i korzystam z opieki UK. Gdybym byl tu pilkarzem gralbym dla UK. Dlaczego mialoby byc inaczej? Bo urodzilem sie dwa tysiace kilometrow stad???

Niektore cepy z onetu wychodza z zalozenia iz emigranci sa cos "winni" Polsce za sam fakt iz sie tam urodzili.

Coz, urodzilismy sie tam bo nie mielismy wyboru. Teraz wybor mamy i tego wyboru dokonalismy wyjezdzajac.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 10 cze 2008 13:28

HEEEEEEEEEEEEEHEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

Zacytuje to bez komentarza :lol:

"Mirosław Orzechowski, były wiceminister edukacji chce, by Podolski i Klose stracili polskie obywatelstwo. - Wezwałem dziś rano Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego do natychmiastowego wszczęcia procedur pozbawienia obywatelstwa polskiego tych osób, które występują w narodowych barwach obcych państw - mówi lider LPR. [...] - Polskie prawo nie przewiduje podwójnego obywatelstwa, musi zostać dokonane rozróżnienie prawne między dramatycznymi okolicznościami emigracji politycznych i zarobkowych w minionych latach, a występowaniem np. w sportowych reprezentacjach obcych państw - mówi Orzechowski. Jego zdaniem prezydent Lecha Kaczyński powinien natychmiast przystąpić do procedury pozbawienia ich obywatelstwa polskiego. A jeśli nie? Wtedy były wiceminister MEN myśli o przygotowaniu społecznej inicjatywy ustawodawczej."

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 10 cze 2008 13:30

wlasnie to czytalem, komentarze na onecie to bagno ale zawsze znajdzie sie tam jakas perelka warta przebrniecia, oto ona

Odebrać obywatelstwo- lista dopisz kogoś!

4.Jan Pawel 2- tez sluzyl obcemu panstwu(odebrac posmiertnie)

:mrgreen:

kordian
Gastarbeiter

Postautor: kordian » 10 cze 2008 13:38

Aż tak nisko mnie oceniasz Marc?
Ja miałbym sie podpisać pod tym, co mówi LPR?
W DUPIE mam LPR i tyle!
...a po spaleniu gandzi, najbardziej lubie sobie wizualizować ostateczny krach korporacjii...

MarcFloyd pisze:Coz, urodzilismy sie tam bo nie mielismy wyboru. Teraz wybor mamy i tego wyboru dokonalismy wyjezdzajac.

Trzy miliony rodowitych Anglików którzy opuścili Wyspy w ostatnim czasie, emigrując do Australii i Nowej Zelandii też dokonali wyboru...

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 10 cze 2008 13:50

Alez Kordianku, do Ciebie kierowalem pierwszy post a nie drugi. Dlatego wlasnie je wyraznie rozdzielilem.

Trzy miliony rodowitych Anglików którzy opuścili Wyspy w ostatnim czasie, emigrując do Australii i Nowej Zelandii też dokonali wyboru...

Owszem, ale tu nikt przy zdrowych zmyslach nie nazywa ich ZDRAJCAMI.

Ludzie w UK jakos potrafia zrozumiec ze kazdy zyje tam gdzie mu dobrze i dokonuje wyborow. I nikt jakos nie krzyczy ze oni cos winni UK.

Widzisz roznice w podejsciu? To wlasnie jest roznica pomiedzy podejsciem plemiennym a podejsciem w cywilizowanym pastwie - i to wlasnie jest symptom tej roznicy w poziomie rozwoju spoleczenstw UK i Polski.

Gdyby pilkarz angielski gral dla Australii, wyobrazasz sobie taka histerie tutaj? Bo ja jakos nie.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 10 cze 2008 14:23

Kordian znajdz sobie kobiete lub lepiej platna prace, albo przynajmniej skorzystaj z maili ktore pewnie dostajesz o temacie 'enlarge your penis'

kordian
Gastarbeiter

Postautor: kordian » 10 cze 2008 16:30

Zawodowy "userze"....(?)
Jesteś żałosny...

user1814656 pisze: your penis'

- mój penis :)

...a twój dzisiaj wieczór, w kolejce do łazienki,
anonimowy frajerze !

Wróć do „Hyde Park”