O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
anmi
Gastarbeiter

Re: A ja Zjeżdżam do Polski!!!!!!!!!

Postautor: anmi » 04 cze 2008 20:50

Swojak pisze:kto jedzie ze mna?wpisujcie sie!!!!
Po 3,5 roku emigracji my tez zjezdzamy do Polski za kilka miesiecy - mamy dosc dyskryminacji, bycia parobkami za marne grosze (jak chcesz wynegocjowac wiecej to sie nie da bo i tak przyjdzie tanszy polak), tych angielskich falszywych usmiechow i udawania ze nas lubia, braku rodziny i masy znajomych, naszych gor, lasow po ktorych mozesz bezkarnie lazic, eksplorujac nieodkryte tereny(tu lasow nie ma a jak jakis sie uchowal to przywatny z zakazem wstepu) Tu nawet nie ma niszowych kin ani parkow wodnych, na rowerze mozna jezdzic tylko po ulicy a w dzikie tereny sie nie wybierzesz bo ich nie ma lub sa prywatne - umrzec tu mozna z nudow! Poza ty tutaj zawsze bedziesz obywatelem drugiej kategorii z wyrytym na czole " Made in Poland" co kazdy angol wyczai z kilometra, rozpoznaja nas juz nawet po rysach twarzy (co tu duzo gadac, jestesmy o stokroc ladniejsi). Z reszta w naszym kraju powoli zmieniaja sie warunki dla ludzi przedsiebiorczych i finansowo przestaje sie to kalkulowac jezeli wykarzesz sie odrobina inicjatywy i odlozysz troche grosza na podstwowe inwestycje. W Polsce jeszcze wiele do zrobienia, tu wszystko ustabilizowane od stuleci i nudne jak rzygowina, sami brytyjczycy totalnie pozbawieni emocji i spontanicznosci, ich jedynym sensem zycia sa piwo, narkotyki i funty. TYLKO Jednego moglibysmy sie od nich nauczyc - szacunku dla wlasnej nacji i wlasnego kraju. Bogatsi o ta wiedze i kilka nowych doswiadczen - do rychlego zaobaczenia w Kraju!
ps. Pozdrowienia dla ekipy rzadzacej - pierwsza ktora wie ze warto sie cenic na arenie miedzynarodowej a nie lizac stopy zachodnim sasiadom, od ktorych mamy wielokrotnie wiekszy potencjal a ktory w przyszlosci przekuje sie na zasobosc portfeli.

Wysłany: 08 Maj 2008 21:11
Gonzo
zawodowiec

Pochwał: 6
Ostrzeżeń: 2

80% emigrantów twierdzi,ze ich na wszystko stać!!! Prawda jest zupełnie inna. Większość emigrantów, to ludzie bez znajomości języka angielskiego, zarabiający w UK od GBP 1200 do GBP 1500 brutto/mies, czyli od PLN 5100 do PLN 6300. Przy kosztach życia w UK, jest to bardzo mało.W UK wykonują oni pracę, której nie chcą wykonywać Anglicy/Szkoci.Tym , którzy mi nie wierzą polecam wyjazd do UK i przekonanie sie na własne oczy,ze mówię prawdę.
Bardzo wielu aktualnie wraca bo mają dość dyskryminacji, bycia parobkami za marne grosze (jak chcesz wynegocjować więcej to sie nie da bo i tak przyjdzie tańszy Polak), tych angielskich fałszywych uśmiechów i udawania ,że nas lubią, braku rodziny i masy znajomych, naszych gór,lasów po których możesz bezkarnie łazić, eksplorując nieodkryte tereny(tu lasów nie ma a jak jakiś sie uchował to prywatny z zakazem wstępu) Tu nawet nie ma niszowych kin ani parków wodnych, na rowerze można jezdzić tylko po ulicy a w dzikie tereny sie nie wybierzesz bo ich nie ma lub są prywatne - umrzeć tu można z nudów! Poza tym tutaj zawsze będziesz obywatelem drugiej kategorii z wyrytym na czole " Made in Poland" co każdy Angol wyczai z kilometra, rozpoznają nas już nawet po rysach twarzy (co tu dużo gadać, jesteśmy o stokroć ładniejsi). Z reszta w naszym kraju powoli zmieniają sie warunki dla ludzi przedsiębiorczych i finansowo przestaje sie to kalkulować jeżeli wykażesz sie odrobiną inicjatywy i odłożysz trochę grosza na podstwowe inwestycje. W Polsce jeszcze wiele jest do zrobienia,w UK wszystko ustabilizowane od stuleci i nudne.Sami Brytyjczycy totalnie pozbawieni emocji i spontaniczności, ich jedynym sensem życia są: piwo, narkotyki i funty. TYLKO Jednego moglibyśmy sie od nich nauczyć - szacunku dla własnej nacji i własnego kraju.

Gonzo ale ty głu(piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii) jestes :-D

kordian
Gastarbeiter

Postautor: kordian » 04 cze 2008 21:27

Zarobki emigrantów z poszczególnych krajów
nr kraj stawka £/h

1 USA 17.1
2 Kanada 15.6
3 Australia 15.2
4 RPA (ciekawe dlaczego?) 13.5
5 Uganda(!!!) 13.4
6 Irlandia 13.1
7 Kenia 12.5
8 Francja 12.3
9 Włochy 11.9
10 Cypr 11.7
11 Jamajka(!) 11.6
12 Indie 11.5
13 Wielka Brytania(?) 11.1
14 Zimbabwe(!) 11.1
15 Nigeria 10.8
16 Sri Lanka 10.5
17 Pakistan 10.2
18 Chiny 10.1
19 Ghana(!) 9.4
20 Iran 9.4
21 Bangladesz (!!!!) 9.3
22 Filipiny 8.3
...

26 Polska 7.3

źródło:http://www.polishexpress.co.uk/index.php?str=art&id=346

anmi
Gastarbeiter

Postautor: anmi » 04 cze 2008 21:39

Kordian pisze:Zarobki emigrantów z poszczególnych krajów
nr kraj stawka £/h

1 USA 17.1
2 Kanada 15.6
3 Australia 15.2
4 RPA (ciekawe dlaczego?) 13.5
5 Uganda(!!!) 13.4
6 Irlandia 13.1
7 Kenia 12.5
8 Francja 12.3
9 Włochy 11.9
10 Cypr 11.7
11 Jamajka(!) 11.6
12 Indie 11.5
13 Wielka Brytania(?) 11.1
14 Zimbabwe(!) 11.1
15 Nigeria 10.8
16 Sri Lanka 10.5
17 Pakistan 10.2
18 Chiny 10.1
19 Ghana(!) 9.4
20 Iran 9.4
21 Bangladesz (!!!!) 9.3
22 Filipiny 8.3
...

26 Polska 7.3

źródło:http://www.polishexpress.co.uk/index.php?str=art&id=346

no i ?

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 04 cze 2008 22:24

kordian a co jest powyzej usa bo nie mieszcze sie?
duzo przerw zrobiles, a pomiedzy 22 a 26 to tylko cztery roznicy... choc w sumie nie musisz wiedziec do mycia szklanek matma nie potrzebna.

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 05 cze 2008 01:06

ANMI czy wklejanie moich komentarzy+własna wypowiedz cyt."Ale Ty głupi jesteś" to jest wszystko na co stać Twój prosty i prozaiczny umysł?Za długo na zmywaku zasuwałeś.Wróć do kraju zacznij żyć jak człowiek a odkujesz się duchowo i kulturalnie.

kordian
Gastarbeiter

Postautor: kordian » 05 cze 2008 06:26

ANMI pisze:no i ?

http://www.polskatimes.pl/9,39221.htm

...no i dopijam właśnie poranną kawe i biore sie zaraz do pracy.
Pozdrawiam, i życze miłego dnia.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 05 cze 2008 08:19

Kordianku, ale silna zlotowka naprawde wiekszosci tu nie rusza :D
Nie wszyscy pracuja tu na zmywaku zeby potem rabac drzewo w lesie, duza czesc pracuje w swoich zawodach i nigdzie sie nie wybiera :D

Gonzulenstwo, Anmi udowodnil ci wlasnie ze pierwszy post byl pisany przez ciebie, czego sie wypierales na poczatku tego watku. Nie zlapales? Gonzo, ale ty jestes gluuuuupiiii :lol:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 05 cze 2008 09:27

Kordian a moglbys nam laskawie przedstawic zrodla tych wyliczec z ktorych kozystala tak wiarygodna i powazna gazeta jaka jest polishcostam?

Bo naprawde mnie ciekawi ja jakim stanowisku porownano zarobki ze emigrant w stanach zarabia 33$/h???? przy stawce minimum ok7$/h czyli prawie 5x wiecej niz minimum gdzie w uk wyszlo tylko prawie 2x wiecej niz minimum. No prosze cie powiedz nam - udowodnij ...

Gozno - skoncz juz, to naprawde dalej nie ma sensu, przestan sie ponizac (o ile mozna spac jeszcze nizej). Pokaz ze mezczyzne poznaje sie po tym jak konczy a nie jak zaczyna - pfffffffffff yeh right ... :lol: :lol: predzej w totka wygram nie grajac niz muppet wykaze sie intelektem (chociaz 1 IQ pls?)

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 05 cze 2008 10:11

Wysłany: 05 Cze 2008 05:26
Kordian

ANMI napisał:
no i ?

05:26 czyli na polskie 6:26, moge wiedziec gdzie sie zaczyna prace tak wczesnie bo tez nienawidze sie wysypiac :mrgreen:

anmi
Gastarbeiter

Postautor: anmi » 05 cze 2008 10:27

Kordian pisze:
ANMI pisze:no i ?

no chyba nie zrozumiałeś tego artykułu,skoro pensje tu w Anglii są przy minimalnych zarobkach przynajmniej 3 razy wyższe niż w Polsce, a ceny niższe tak że się tu opłaca z Polski na zakupy przyjeżdżać ,to gdzie lepiej jest żyć?
po drugie poczytaj sobie komentarze

http://wiadomosci.onet.pl/1762793,28350,wiadomosceu.html

pozdrawiam Cię również :lol:

P.S. Ja pracę zaczynam od 9 AM również od wypicia porannej kawy :D

anmi
Gastarbeiter

Postautor: anmi » 05 cze 2008 10:47

Gonzo pisze:ANMI czy wklejanie moich komentarzy+własna wypowiedz cyt."Ale Ty głupi jesteś" to jest wszystko na co stać Twój prosty i prozaiczny umysł?Za długo na zmywaku zasuwałeś.Wróć do kraju zacznij żyć jak człowiek a odkujesz się duchowo i kulturalnie.

Gonzo
po pierwsze nigdy nie zasuwalem na zmywaku ,ale jak będzie taka potrzeba to czemu nie :D

po drugie wyjechałem z kraju żeby żyć jak człowiek :D

po trzecie wyjechałem z kraju, bo miałem dość chorego systemu i ciągłego użerania się z różnymi urzędasami ,miałem firmę i w ciągu 2 tygodni ją zlikwidowałem rozliczyłem z fiskusem i wyjechałem z tamtąd ku uciesze swojej i moich najbliższych ,bo teraz mam czas żeby z nimi spędzić miłe chwile, ponieważ pracuję 4 dni w tygodniu :D ,a w Polsce zasuwałem 7dni od 7rano do 22 wieczorem :!:

po czwarte właśnie tutaj odkuwam sie duchowo i kulturalnie, bo mam na to czas
pozdrawiam Cię ozięble z domieszką ironii :D

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 05 cze 2008 22:03

Nie wiem biedaczku coś TY w tej Polsce porabiał,że mieszkałeś prawie w pracy ale ja tam słyszę coś takiego pierwszy raz.

Też mi radocha z jakiegoś tam odkuwania duchowego skoro w każdej chwili można po prostu dostać w ryja za to ze się jest z Polski.Dziwię się jak można żyć w takim kraju?To tak jakby być Jeleniem na celowniku Pana myśliwego.A skala napaści na emigrantów z Europy Środkowo-Wschodniej rośnie w zastraszającym tempie.
Jako przykład jeden z licznych zresztą przypadków ataków na Polaków zachęcam do poczytania tu:

http://londynek.net/wiadomosci/article? ... &cat_id=40

"47-letni Jacek Jacuński z Worksop (Nottinghamshire) podkreślił, że nie oczekuje żadnego specjalnego traktowania, chce tylko, aby Polacy byli traktowani w taki sam sposób jak reszta społeczeństwa. "

To już trzeba apelować do tych prymitywnych bałwanów,żeby normalnie Polaków traktowali..Podobny apel wystosował parlamentarzysta polskiego pochodzenia Daniel Kawczyński

"Polacy stali się wygodnym celem retoryki antyimigracyjnej ze względu na ich kolor skóry i europejskie pochodzenie. Imigracja z Europy Wschodniej jest komentowana w sposób w jaki nikt nie odważyłby się mówić o wcześniejszych falach imigrantów o innym kolorze skóry. " Liberalna elita w BBC posługuje się Polakami, by w warunkach politycznej poprawności dyskutować o imigracji. Niewygodnie jest mówić o bardziej kontrowersyjnych imigrantach - łatwiej skupić się na Polakach".

[img]http://londynek.net/image/jdnews-agency/2191248/2758-lg.jpg

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 05 cze 2008 23:14

Też mi radocha z jakiegoś tam odkuwania duchowego skoro w każdej chwili można po prostu dostać w ryja za to ze się jest z Polski

Gonzo, a moze ci sie z Wroclawiem pomylilo? :lol:

anmi
Gastarbeiter

Postautor: anmi » 05 cze 2008 23:42

Nie wiem biedaczku coś TY w tej Polsce porabiał,że mieszkałeś prawie w pracy ale ja tam słyszę coś takiego pierwszy raz.

Otóż biedaczku Ci odpowiem, mieszkałem w domu i znaczną część mojej pracy w nim wykonywałem :D (handel w internecie) a co do dostania w ryja to po pierwsze ciężko by było o osobnika ,który by mógł temu sprostać 8) a po drugie mieszkam w małym prowincjonalnym miasteczku i jest tu cicho i spokojnie ,za sąsiadów mam wyłącznie anglików i jakoś nie widać u nich przejawów agresji, tak na marginesie mój sąsiad Anglik robi wspaniałe potrawy z grilla i bardzo mu do tego smakuje polskie piwo :wink:

P.S. Ciekawe ilu Białorusinów, Ukraińców i Wietnamczyków codziennie dostaje w ryja w Polsce?

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 05 cze 2008 23:49

Ja bym go zapytal ilu Polakow dostaje codziennie w ryja w Polsce i ilu z nich w ogole zglasza to na policje. Dodalbym tez pytanie ile zamkow jest zalozonych na przecietnych polskich drzewiach :lol:

Wróć do „Hyde Park”