O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 04 cze 2008 01:16

Gonzo pisze:Chłopaki Wy nie wracajcie do Polski bo z takich jak Wy pożytku nie będzie

Pan wykształcony się odezwał :lol: Troszkę źle napisałeś.
Powinno byc:
Chłopaki Wy nie wracajcie do Polski bo dla takich jak Wy pożytku z tego nie będzie

I wtedy bym się zgodził w całej rozciągłości z tym zdaniem.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 04 cze 2008 01:16

Gonzo pisze:Trzeba być ślepcem, by nie widzieć kto musi przegrać.

Trzeba byc idiota zeby myslec ze nikt nie zauwazy proby zmiany tematu :D
Ostatnio zmieniony 04 cze 2008 01:21 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 04 cze 2008 01:19

"Szkoda że nie nauczono cię na czym polega szacunek wobec innych ludzi."

A Ciebie nauczono?

cytat z innego tematu tego którego uczono"szacunku"

"I taki śmieć chce mnie uczyć patriotyzmu?"

:shock:

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 04 cze 2008 01:30

A jak mam nazwać osobnika, który próbuje mnie obrazić pisząc że wizyta w meczecie wyprała mi mózg? Albo robi sobie wycieczki odnośnie mojego życia duchowego? Nie wiesz, że takie rzeczy są świętością dla każdego i normalny szanujący się człowiek nie poniżyłby się do wytykania komukolwiek tak osobistych spraw? Wara ci od wnikania jakie jest moje życie duchowe tak jak mnie nie interesuje, czy twoja kobieta dalej puszcza się z sąsiadem spod czwórki.
Zrozumiałeś o co mi chodzi, wielki Polaku rozumiejący patriotyzm jako ubliżanie ludziom którzy wybrali pracę i życie w lepszych warunkach?

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 04 cze 2008 01:40

Zle pojmujesz mój szacunek dla prywatności.Niech sobie każdy jedzie gdzie chce ale niech nie robi złej reklamy mojemu krajowi a taką niestety robią Polacy w UK,szczególnie kobiety.I to nie jest fair play,że żołnierze w Iraku narażając życie budują wizerunek Polski a Polacy"zarobkowi"niszczą go dodatkowo opluwając na forach internetowych.

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 04 cze 2008 01:47

Opluwają?
Hm.
W Polsce obywatela urzędnicy traktują z wrogością i protekcjonalną nonszalancją.
W Polsce państwo okrada obywateli bandyckimi podatkami.
W Polsce pozwala się na swobodę urzędników skarbowych, co nierzadko kończyło się zrujnowaniem komuś biznesu i życia. Potem okazywało się, że to efekt nadinterpretacji przepisów. Winnych nie pociągano do odpowiedzialności, natomiast poszkodowany nie miał praktycznie żadnych szans na odszkodowanie.
W Polsce za przeciętną pensję obywatel nie mam szans na godne życie.
W Polsce kredyt w banku jest niczym gra w rosyjską ruletkę...
Mogę tak wymieniac godzinami, tylko po co?

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 04 cze 2008 01:51

ej ty polacy, co rano jak szedlem do pracy w polsce widzialem "polacy" pod sklepem pijacych wino patykiem pisane, wiec pretensje miej do narodu swego pozostajacego w pograzajacym sie rydzykowym ciemnogrodzie. Pare osob powiedzialo ci chlopcze co robi i ile jest prawdy w twoim nerwowym belkocie ale nie ogarniasz i wystawiasz sam swoim mizernym wizerunkiem wizytowke swojemu krajowi. Jak juz wogole masz czelnosc mowic o zolnierzach na jakimkolwiek froncie to zrob cos dla tego kraju i sie zamknij, bo przez takie ograniczone idywidua wmawiajace sobie i starajace sie wmowic innym swoja wyzszosc nasz kraj traci w oczach swiata wszystko co wywalczyli dowolni zolnierze na dowolnym froncie przez ostanie sto lat.

user407233
Gastarbeiter

Postautor: user407233 » 04 cze 2008 02:24

Gonzo pisze:
Islam gdyby wygrał stworzyłby jeszcze większą pustkę duchową. Koran uczy ,że kobieta nie posiada duszy. Cała populacja kobiet europejskich, (jak i męska część) po zwycięstwie Islamu została by (jestem prawie pewien) zmuszona.................................................................................................................................z Sudanu w dziedzinie duchowej.

zródlo
http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,43814 ... forum.html
18.05.2008 19:44

wiec gonzunio my wiemy ze jestes madry przed kompikiem, uzywasz tylko swoich wypocin, bluznierstw oszczerstw i zali do wszystkich a jak chcesz zablysnac to szukasz po necie tego co napisali inni i robisz kopiuj - wklej, cwaniaczku z malinowym nosem

wiec poczytaj sobie to co ktos madry napisal o tobie i takich jak ty idiotach.

" Czytam te Wasze komentarze i rece mi opadaja bo NIE WIEM czy sie z Was smiac czy ubolewac nad Wasza GLUPOTA, ujmujac wszystko jednymi slowy jestescie PUSCI jak murzynski tam-tam. W emigrantach widzicie TYLKO pieniadze i nie zastanawiacie sie dlaczego ktos tak NAPRAWDE wyjechal z Polski. I choc slowniki mówia inaczej, dla mnie to nie jest ZADNA emigracja. Zyjemy w ZJEDNOCZONEJ EUROPIE i KAZDY MA PRAWO mieszkac i pracowac gdzie mu sie tylko PODOBA. Emigracja PORÓZNILA nas Polaków do tego stopnia, ze jeden drugiego UTOPILBY w lyzce wody i nie chodzi mi tutaj tylko o moment wstapienia Polski do Unii Europejskiej. Polacy WYJEZDZALI od lat i BEDA wyjezdzac nadal dopóty, dopóki nie stanie sie cud i w naszym kraju nie zacznie byc NORMALNIE. W Polsce mialem prace za w miare godziwe pieniadze, jednak nie moglem juz patrzec na to co sie w tym kraju dzieje, w kraju gdzie afera goni afere a sasiad patrzy na sasiada jak na potencjalnego wroga bo ten akurat zmienil samochód na lepszy lub pojechal na zagraniczne wczasy, w kraju w którym pani urzedniczka z wielka laska zalatwia petenta bo ten akurat oderwal ja od telefonicznego migdalenia sie ze swoim kochankiem. Wiem ze wszystkich Rzadzacych WYBRALISMY sobie sami ale OBIECYWANO nam gruszki na wierzbie a po wyborach SZARA RZECZYWISTOSC. Obecnie jestesmy o krok od wprowadzenia abolicji podatkowej-LUDZIE, ZASTANÓWCIE SIE, przeciez Polski NIE STAC na taki gest, UMORZENIE zaleglych podatków i ZWROT tych juz zaplaconych. W tej Donaldowej ustawie jest gdzies TAKI HACZYK, ze nam wszystkim ODBIJE sie jeszcze oranzada z Komunii, poza tym OD KIEDY prawo DZIALA wstecz? Osobiscie zaplacilem w Polsce kilka tysiecy podatku aby MIEC swiety spokój i mam w GLEBOKIM POWAZANIU czy mi te pieniadze zwróca czy nie a jezeli tak, to calosc WPLACE na Dom Dziecka który znajduje sie w mojej miejscowosci. Swój obowiazek wzgledem Ojczyzny SPELNILEM tzn. odbylem zasadnicza sluzbe wojskowa a jaki obowiazek wzgledem mnie SPELNILA Ojczyzna? No chyba ze obowiazkiem jest POGWALCENIE konstytucjonalnego prawa do GODNEGO zycia, w takim razie wynik rozgrywki ustalam na 1:1. Szkolnictwo lezy, sluzba zdrowia sie wali... i MOZNABY tak wymieniac BEZ KONCA. Wracajac jednak do PIENIEDZY, które sa dla Was NADRZEDNA wartoscia juz widze grad wyzwisk pod moim adresem, ze ilu to z Was zyje w Polsce na WYSOKIM poziomie i STAC ich na to czy na tamto BEZ jezdzenia po saksach. Tylko z drugiej strony powiedzcie mi SZCZERZE ilu z Was doszlo do czegos UCZCIWA praca swoich rak, BEZ POMOCY mamusi i tatusia, BEZ ZNAJOMOSCI i KONEKSJI, BEZ WPLYWOWYCH ciotek i wujków. NA PEWNO tacy sa lecz jest ich GARSTKA, RESZTA to tzw. MLODE WILKI, które pozostawione bez swojej watahy ZOSTALYBY ROZDEPTANE jak robaki. Na Wyspach jestem od 3 lat, zaczynalem od ZERA i od ZMYWAKA bo przyjechalem tu w ciemno, jednak wiedzialem ze sie uda. I udalo sie, to co obecnie robie i ile zarabiam to TYLKO i WYLACZNIE MOJA sprawa i GUZIK Wam do tego, powiem tylko tyle ze stawke mam wieksza niz nie jeden pracujacy ze mna Anglik. Jak bede CHCIAL to jutro sie spakuje i POJADE gdzies indziej bo jestem WOLNYM czlowiekiem i MAM do tego PELNE PRAWO. Wiec ODCZEPCIE sie od emigrantów bo to co robia to ICH wybór, widocznie jest im tak DOBRZE... niech jedza produkty z Tesco, niech chodza na zakupy do Lidla czy Asdy, niech mieszkaja nawet w 100 w jednym pokoju, niech pracuja na zmywakach lub jako sprzatacze, niech ogladaja Polsat czy Cyfre... to ICH zycie i nawet w 1% NIE MACIE PRAWA w to ingerowac a tym bardziej KRYTYKOWAC. Skoro tak bardzo nas NIE LUBICIE to po jaka cholere czytacie ONET.EU, czytajcie sobie ONET.PL i po sprawie. Ale przeciez dzien bez SPLUNIECIA na emigranta bylby dniem STRACONYM. LECZYCIE w ten sposób swoje KOMPLEKSY i FRUSTRACJE choc tak naprawde ich zródla NALEZY upatrywac juz w Waszym DZIECINSTWIE. Mamusia zbyt szybko odstawila Was od piersi, w szkole nikt nie lubil a przyszywany wujek wkladal Wam swoje oblesne paluchy w majteczki tlumaczac, ze to zabawa w doktora a teraz gdy juz podrosliscie jedyna rozrywka jest potancówka w remizie strazackiej w rodzinnej wsi. Waszych KOMENTARZY nie ma nawet co analizowac bo tak NAPRAWDE od pierwszego do ostatniego slowa sa one KUPA KUPY z przewaga KUPY. Wynika z nich jasno, ze wszyscy macie DYREKTORSKIE posady, jezdzicie brykami z NAJWYZSZYCH pólek a w Polskich fabrykach, magazynach i na budowach PRACUJA specjalne roboty, ulice ZAMIATAJA zdalnie sterowane odkurzacze a w ciezarówkach i autobusach sa zainstalowane auto-drivery, nikt NIE BIERZE zasilków ani zapomóg, NIE MA kombinatorów i niebieskich ptaków i w ogóle Polska to kraj miodem i mlekiem plynacy. NIC NIE WIECIE o zyciu bo wiekszosc z Was MIESZKA z rodzicami a SAMI najdalej byliscie na szkolnych koloniach. W Polsce jak zabraknie do pierwszego to pójdziecie pozyczyc albo wezmiecie chwilówke i jakos to bedzie. TUTAJ zdani bylibyscie sami na siebie i nie jeden z Was z podkulonym ogonem WRÓCILBY szybko do domu. SMARUJECIE co Wam slina na jezyk przyniesie BAZUJAC na opowiadaniach innych lub na anty-propagandowych artykulach zamieszczanych tu i ówdzie a Anglie WIDZIELISCIE na zdjeciach podczas szkolnych lekcji geografii, choc pewnie z klasówki i tak dostaliscie pale szukajac Londynu w Sudetach myslac ze LADEK i LONDYN to to samo. DLACZEGO nie napiszecie nic o pracujacych tutaj PRAWNIKACH, LEKARZACH, INFORMATYKACH czy INNYCH zawodach? Bo NIE MACIE o tym zielonego pojecia a wszystkich WRZUCACIE do jednego worka. Polak za granica juz nie jest POMIOTLEM od najgorszych robót, wielu z nas ZROBILO tutaj kariere i do czegos doszlo o wiele SZYBCIEJ niz w Polsce gdzie chcac dostac dobra posade wymaga sie wieloletniego doswiadczenia, znajomosci jezyków, czyjegos poparcia i zaswiadczenia od miejscowego proboszcza, wiec nie mówcie ze poszlismy na latwizne bo WYBRALISMY tylko i wylacznie NORMALNIEJSZE zycie a to czy wiedziemy je w Anglii, Rosji czy USA to juz NASZA sprawa... tylko jaka to latwizna skoro WIEKSZOSC zaczynala od ZERA? Faktem jest, ze podpity Polak nie robi nam dobrej reklamy ale z drugiej strony POPATRZCIE na Anglików, w weekend wystarczy wejsc do pierwszego lepszego pubu albo zaobserwowac co wyprawiaja w czasie ich wycieczek do Polski-wcale nie sa od nas lepsi. Troche sie rozpisalem choc szczerze WATPIE czy przemówilem do Waszych zaledwie KILKU szarych komórek, moze uzylem zbyt MOCNYCH slów ale wymagalo tego ZNIZENIE sie do Waszego PRYMITYWNEGO poziomu, konczac stwierdze tylko ze gdyby bylo w nas Polakach TYLE wzajemnego POPARCIA ile jest WROGOSCI i NIENAWISCI bylibysmy POTEGA NIE DO POKONANIA. Zdejmijcie wiec ze swoich glówek moherowe bereciki i przewietrzcie mózgoczaszki... jest wiosna i swieze powietrze POWINNO Wam dobrze zrobic. Do NORMALNYCH Polaków mam tylko mala prosbe, przestancie odpowiadac na te KRETYNSKIE prowokacje a nie dokarmione TROLLE wyzdychaja same. CAPS LOCKA uzylem CELOWO a mój post zamieszcze tyle razy ile bedzie mi sie podobalo i pod tymi artykulami pod którymi uznam to za stosowne. ZWYMIOTUJECIE tym tekstem tak jak my WYMIOTUJEMY juz Wami. Pozdrawiam Rodaków na calym Swiecie... "

milej lektury gonzo i mam nadzieje ze wezmiesz sobie to do siebie

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 04 cze 2008 13:39

Gonzo pisze:.I to nie jest fair play,że żołnierze w Iraku narażając życie budują wizerunek Polski .

Uhm. Mniej wiecej tak samo jak Wehrmacht ponad szescdziesiat lat temu budowal wizerunek III Rzeszy w Polsce. Z narazeniem zycia oczywiscie.

Gonzo pisze:a Polacy"zarobkowi"niszczą go dodatkowo opluwając na forach internetowych.

To rzeczywiscie jest straszne ze emigranci potwierdzaja istnienie w Polsce zjawisk tak spolecznie nieznanych jak korupcja policji, niekompetencja i chamstwo urzednikow, zawisc, kseno i homofobia czy fanatyzm religijny.

A nie myslisz Gonzuniu ze jak ktos mowi "drogowka kradnie, kosciol tez kradnie (podatki), urzedasy sa niekomeptentne etc" to nalezy mu podziekowac za wskazanie zjawisk spolecznie szkodliwych zamiast oburzac sie ze je ujawnia?

Jestes taka sliczna pania Dulska, Gonzulenstwo :D
Ostatnio zmieniony 04 cze 2008 13:51 przez MarcFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 04 cze 2008 13:48

Gozno zamiast sie bawic w rachunki prawdopodobienstwa, lazic po meczetach z gherbidem i wymieniac grzecznosci z MarcFloydem :) porozmawiajmy o konkretach. Moze tym razem mi odpowiesz, bo odnosze wrazenie ze mnie nie lubisz, bo niby czemu nie odpowiadasz na moje pytania.
- ile placiles wczesniej tym ktorzy uciekli od ciebie na zmywak do uk ?
- ile placisz swoim pracownikom na reke ?
- czy roznica tych kwot boli az tak ze bedziesz nas tu nawracac do usranej smierci :)
- jak czesto uzywales wczesniej zwrotu "nie pasuje znajdzie sie 10ciu na twoje miejsce" ?
- co polscy przedsiebiorcy tacy jak ty zrobili dla Polski, tylko nie mow ze dajesz miejsca pracy, bo pracodawca bez pracownikow jest wlascicielem upadajacej firmy :)
- jak zwracasz sie do swoich pracownikow, czy cenisz ich wlasne zdanie ?

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 04 cze 2008 13:52

Artur,

naprawde wierzysz ze on ma pracownikow? :lol:

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 04 cze 2008 14:42

A ja od pol roku nie dostalem podwyzki :(

I teraz nie wiem... pytac sie czy nie ? Firma ma teraz problemy, bo nie poszla jedna inwestycja i zwolnili polowe pracownikow. Wiec raczej mysle, zeby przeczekac ten okres, ale z drugiej strony sa wakacje i fajnie bylo sie wybrac gdzies na karaiby raz na miesiac... tak pozostaje mi tylko majorka co tydzien i to ryanairem... bo niedawno sie przeprowadzilem na west end i place prawie tysiaka za pokoj...

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 04 cze 2008 15:50

tez mam zamiar zagadac co do podwyzki, jak to tutaj wyglada, co ile mozna spoko sie upominac ?
pierwsza dostalem po 3 miesiacach, ale to sie nie liczy bo bylo ugadane ze po okresie probnym dostane, druga dokladnie rok temu nieduza, teraz chcialbym jakas konkretniejsza bo z tego co widze po ogloszeniach moge wyciagnac wiecej w mojej specjalnosci, nie chce mi sie szukac nowej pracy bo za rok z kawalkiem wracam do Polski, a pozatym dobrze mi tu gdzie pracuje :)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 04 cze 2008 16:29

Ja dostawalem wlasnie co pol roku... Tutaj nie mam doswiadczenia o pytanie sie o to, bo nie mialem takiej potrzeby wczesniej.
Ale po ogloszeniach widze teraz, ze powinienem zarabiac £10k rocznie wiecej...
Codziennie mnie molestuja mailami agencje, dzwonia tez czasem... nawet nalegaja zebym sie zwolnil... no ale ja wole moja prace co mam teraz :)
W Polsce sie pytalem, ale to bylo na zasadzie '- Chcialbym dostac podwyzke', '- ile?' '-no tak z 500 netto' '-poczekaj policze... eee... nie' '- no to chyba bede musial sie zwolnic' '- droga wolna...'

:)

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 04 cze 2008 16:40

wiem ze kazdy ma dostac podwyzke na koncu roku firmowego ze tak powiem, ale podejrzewam ze to chodzi o podwyzke zwiazana z inflacja, wyrownanie takie czyli pewnie pare procent albo jakis maly bonus zwiazany z wypracowanym przez firme zyskiem.

Wróć do „Hyde Park”