O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Swojak
Gastarbeiter

A ja Zjeżdżam do Polski!!!!!!!!!

Postautor: Swojak » 02 cze 2008 21:49

kto jedzie ze mna?wpisujcie sie!!!!
Po 3,5 roku emigracji my tez zjezdzamy do Polski za kilka miesiecy - mamy dosc dyskryminacji, bycia parobkami za marne grosze (jak chcesz wynegocjowac wiecej to sie nie da bo i tak przyjdzie tanszy polak), tych angielskich falszywych usmiechow i udawania ze nas lubia, braku rodziny i masy znajomych, naszych gor, lasow po ktorych mozesz bezkarnie lazic, eksplorujac nieodkryte tereny(tu lasow nie ma a jak jakis sie uchowal to przywatny z zakazem wstepu) Tu nawet nie ma niszowych kin ani parkow wodnych, na rowerze mozna jezdzic tylko po ulicy a w dzikie tereny sie nie wybierzesz bo ich nie ma lub sa prywatne - umrzec tu mozna z nudow! Poza ty tutaj zawsze bedziesz obywatelem drugiej kategorii z wyrytym na czole " Made in Poland" co kazdy angol wyczai z kilometra, rozpoznaja nas juz nawet po rysach twarzy (co tu duzo gadac, jestesmy o stokroc ladniejsi). Z reszta w naszym kraju powoli zmieniaja sie warunki dla ludzi przedsiebiorczych i finansowo przestaje sie to kalkulowac jezeli wykarzesz sie odrobina inicjatywy i odlozysz troche grosza na podstwowe inwestycje. W Polsce jeszcze wiele do zrobienia, tu wszystko ustabilizowane od stuleci i nudne jak rzygowina, sami brytyjczycy totalnie pozbawieni emocji i spontanicznosci, ich jedynym sensem zycia sa piwo, narkotyki i funty. TYLKO Jednego moglibysmy sie od nich nauczyc - szacunku dla wlasnej nacji i wlasnego kraju. Bogatsi o ta wiedze i kilka nowych doswiadczen - do rychlego zaobaczenia w Kraju!
ps. Pozdrowienia dla ekipy rzadzacej - pierwsza ktora wie ze warto sie cenic na arenie miedzynarodowej a nie lizac stopy zachodnim sasiadom, od ktorych mamy wielokrotnie wiekszy potencjal a ktory w przyszlosci przekuje sie na zasobosc portfeli.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 02 cze 2008 21:57

Kolejny idiota zapragnal zaslynac. Po stylu wyczuwam nosem Gonza.

ps.

hehehehehe. oczywiscie ze mialem racje:

IP dla tego postu
xxx [ 1 Post ] [ Szukaj IP ]

Użytkownicy piszący z tego IP
Gonzo [ 245 Posty ]

Gonzolewski, jestes glupszy niz by sie wydawalo :D

MNogles przynajmniej pisac z innego komputera :lol: :lol: :lol:

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 02 cze 2008 22:11

albo uzyc jednego z wielu programow do zmiany identyfikacji komputera... ups... wiekszosc opisana jest po angielsku....
a to psikus ;)

teraz poprostu sie poturlalem ze smiechy dobrze ze nie jestem kwadratoglowy :)

pozdrawiam

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 02 cze 2008 22:47

O rany!!!!!!!!!!!!! Gonzo!!!!!!!!!!! No ja myslalam ze jakies ostatki mozgu ci zostaly....przeciez tego samego posta pisales 8 maja
:roll:

Czy wena tworcza ci sie skonczyla??

user407233
Gastarbeiter

Postautor: user407233 » 02 cze 2008 23:10

czytam i czytam i cos mi nie pasuje patrze wiec na nick swojak, ilosc postów 1 i pierwsza mysl jaka mi przemknela przez głowę to GONZOOOOOOOOOOOO

NO I POTWIERDZILISCIE MOJE PRZYPUSZCZENIA

arni1202
Gastarbeiter

Postautor: arni1202 » 02 cze 2008 23:11

Dajcie chopokowi spokój bo go ta szara rzeczywistość przygniatana i może zrobić sobie kuku.
Narka Gonzo śnij o wielkiej Polsce (Irlandii) krainie ociekającej miodem i mlekiem z angielskich krów.

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 02 cze 2008 23:55

Jesteście zabawni i niedouczeni a szczególnie MarcFloyd,który tak długo lizał tyłek właścicielowi tego portalu czyli Jay Dubanikowi,że ten mianował go moderatorem i teraz podnieca się z możliwości śledzenia IP użytkowników.Ku oświeceniu wszystkich prześmiewców pragnę poinformować,że istnieje coś takiego jak publiczny adres IP a tym z którego piszę posługuje się ponad 2000 komputerów w sieci w której mam paru zwolenników.Więc na przyszłość proponuję chwilę się zastanowić zanim pisanie o tym czego się nie rozumie stanie się powodem niesmacznych pseudointelektualnych wynurzeń.

Zewnętrzne - publiczne - jest to IP widoczne z zewnątrz sieci LAN, zazwyczaj posiada je serwer komunikujący się bezpośrednio z Internetem lub komputery nie posiadające połączenia internetowego rozdzielające routerem lub serwerem

:!:

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 03 cze 2008 00:23

Zgodnie z ustawa Regulacji Radiotelekomunikacji, kazdy dostawca internetowy jest zobowiazany (chyba ze przedstawi stosowne dokumenty z URT-u) do logowania polaczen. Mozna w prosty sposob dojsc kto z jakiego ip korzystal za "maskarada"/"firewallem"/"nat`em".
W prosty spsob mozna dojsc do osoby wysylajacej posta. Czy to Cisco czy Linux (dowolna dystrybucja, iptables -l).

W sumie Marc prosze o dodanie IP lub host jako podpisu do wypowiedzi na forum. To nie jest duzo pracy a napewno unikniemy kontrowersyjnych sytuacji w przyszlosci.

pozdrawiam

user2137310
Emigrant

Postautor: user2137310 » 03 cze 2008 01:10

istnieje coś takiego jak publiczny adres IP a tym z którego piszę posługuje się ponad 2000 komputerów w sieci w której mam paru zwolenników

Sam sie wiec przyznal, ze to robota jego kliki he he :D :D :D

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 03 cze 2008 01:37

Gonzo pisze:istnieje coś takiego jak publiczny adres IP a tym z którego piszę posługuje się ponad 2000 komputerów w sieci w której mam paru zwolenników.

To gdzie Ty w końcu jesteś? W UK, czy w Polsce?
Bo jeżeli Ty jesteś w Polsce, a koleś pisze o tym, że wraca do domu, do kraju, to pragnę wam pogratulować Uber-Rozległego NAT`a pokrywającego terytorium PL i UK jednocześnie.

Marc, możesz łaskawie podać trzy pierwsze oktety adresu Gonza? Albo przynajmniej szepnąć słowo gdzie zacumowany jest ten adres?

Choć osobiście uważam, że ten mały garbatonosy śmieć nawet nie ma odwagi przyznać się w momencie gdy złapano go na tak prymitywnym kłamstwie.
I powiem Wam, że mi się to podoba. Facet pokazał, że jest właśnie tym opluwanym przez siebie typowym polaczkiem. Złapano go za rękę, a on bezczelnie mówi, że to nie jego ręka.

Gonzo. Nie będę się zagłębiał w temat, bo i tak tego nie pojmiesz. Ale w rzekomo nie Twoim poście, budowa logiczna zdań, konstrukcja wypowiedzi, parabole i skróty myślowe oraz błędy gramatyczne i ortograficzne pasują do Twoich wcześniejszych wypocin koncertowo.
Mało tego, nawet konstruując tą wypowiedź, udowodniłeś jak ograniczonym osobnikiem jesteś, bo jest ona wręcz kalką Twojego wcześniejszego bełkotu.

Człowieczku. Nie dość, że sam zarzuciłeś pętlę to na koniec jeszcze sobie wykopałeś stołek spod nóg.

Nie masz jaj, honoru, godności i charakteru aby się przyznać. Jesteś żałosny w próbach tłumaczenia bo twoją obronną wypowiedź charakteryzuje brak podstawowej logiki. I tu właśnie wychodzi TWÓJ brak wykształcenia, a to że plujesz na innych użytkowników forum dowodzi, kim jesteś.
Dlatego publicznie Ci mówię prosto w oczy.
Jesteś miernym, bezjajecznym zerem,pospolitym śmieciem, tchórzliwym konusem i trollem internetowym.

Gardzę tobą, kundlu obszczekujący rodaków. Jesteś tym, czego się brzydzę i piętnuję, boś niewart nawet splunięcia.

Miłego wieczoru ci życzę.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 03 cze 2008 03:02

A ja jeszcze poczekam troche, choc dzisiaj, wczoraj mu sie slodko net skonczyl na czacie ;).

pozdrawiam

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 03 cze 2008 16:41

...ty ''sfojak''... a zjezdzaj...

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 03 cze 2008 20:01

gherbid

"Bo jeżeli Ty jesteś w Polsce, a koleś pisze o tym, że wraca do domu, do kraju, to pragnę wam pogratulować Uber-Rozległego NAT`a pokrywającego terytorium PL i UK jednocześnie."

Nie pomyślałeś,że ktoś przyleciał na kilka dni do Polski w celu odwiedzenia stomatologa??Jak to zresztą robi większość z Was..

brain

Mozna w prosty sposob dojsc kto z jakiego ip korzystal za "maskarada"/"firewallem"/"nat`em".
W prosty spsob mozna dojsc do osoby wysylajacej posta. Czy to Cisco czy Linux (dowolna dystrybucja, iptables -l).

A jeśli ktoś korzysta z Hot Spota to do czego dojdziesz oprócz numeru IP??

Zachęcam do refleksji nad samym sobą.Wiem,że Chamstwo jest cechą osób o nieskomplikowanej konstrukcji psychicznej czymś naturalnym i zrozumiałym, elementem codziennej walki o przetrwanie ale proszę nie wysnówać tez,które mimo wszystko same się obalają.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 03 cze 2008 20:24

Gonzuchno, sloneczko ty moje :D

Oczywiscie iz zdarza sie iz z jednego adresu IP pisze kilkoro uzytkownikow.

Ale istnieje cos takiego jak RACHUNEK PRAWDOPODBIENSTWA :D

I tak, z tego adresu IP pisal (stan na teraz):

IP dla tego postu
xxxx [ 1 Post ] [ Szukaj IP ]

Użytkownicy piszący z tego IP
Gonzo [ 247 Posty ]

userXXXXX [ 3 Posty ]

XXXXX [ 1 Post ]

userXXXX [ 1 Post ]

XXXXX [ 1 Post ]

Swojak [ 1 Post ]

XXXX [ 1 Post ]

I co, Gonzuchno? Jak tam z twoim rachunkiem prawdopodobiensta? :lol:
dz i nie grzesz wiecej :D

Ps. zawiode was nie podajac IP, ale sytuacja jest tak oczywista, ze jakiekolwiek udawadnianie Gonzowi ze jest Gonzem naprawde mija sie z celem.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 03 cze 2008 20:44

o ja pier... hotspot... i dentysta no poprostu wypas...
Czyli tak reasumujac:
mala siatka osiedlowa ma bardzo wielu niezadowolonych z pobytu w UK lub z wyjazdow do UK.
ta sama siatka udostepnia hot-spoty,
jeden z tych uzytkownikow pojechal robic zeby i to wlasnie bedac w polsce naszlo go, ze wraca, a piszac posta caly cza pisze, ze "tu" czegos nie ma (k woli wyjasnienia w kontekscie zdania TU brzmi inaczej nizli TAM)

Zdziwilbys sie jak wiele informacji mozna uzyskac z logu hot-spot a powiem, ze czesto takie miejsca sa monitorowana (nawet w polsce).

Pozdrawiam.
Ps. naprawde bardzo mnie ciekawia te jak to napisal gherbid pierwsze trzy oktety, dzieki nim bedzie mozna zobaczyc jaka to firma jest taka wspanialomyslna z tymi hot-spotami :)

Wróć do „Hyde Park”