O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
kordian
Gastarbeiter

Postautor: kordian » 21 maja 2008 23:19

obydwa puste...
Ostatnio zmieniony 23 maja 2008 23:27 przez kordian, łącznie zmieniany 1 raz.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 21 maja 2008 23:46

to sie nazywa ekonomia i pojecie o niej ale to baaardzo dlugi temat i nie chce mi sie tlumaczyc.
co do kto sie przezywa itd. wytlumacze ci na przykladzie... swoim, pracowalem tu w 2 zawodach:
1. tymczasowy - kierowca w salonie producenta samochodow
2. docelowy - Senior w IT department

zadnego z nich sie nie wstydze bo sam je wybralem dla siebie, a wybor tu jest baaardzo duzy tylko trzeba chciec. poza tym w obu przypadkach lubilem to co robie bo i lubie jezdzic i lubie klikac.
A jezeli ktos ci to wytyka to moze chce uzmyslowic ze to tylko i wylacznie twoja wina ze nie poszlo nie nasza, do nas nie miej pretensji. Jak to moj SP Tato mowil:
Pretensje do garbatego ze ma proste dzieci.

pozdrawiam
ps. a nawiazujac do wyzysku to moze to cie zszokowac ale i tutaj i na calym swiecie wyzyskuja czyli marnie oplacaja za dobrze wykonana prace tylko i wylacznie polacy

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 22 maja 2008 08:26

Kitchen Porterku (takiego miales nicka, przyzwyczailem sie), ilosc rasistow w Anglii wybitnie wzrosla po przyjezdzie tutaj 2 milinonow Polakow.

Coz cie tak boli? Ze tu emigranci wala drzwiami i oknami a do raju nad Wisla jakos, cholera, nie? :D

Wiesz, bawi mnie jak obserwuje twoje zzymanie sie. I odpowiesz wreszcie Arturowi?

Co CIEBIE trzyma na tym forum?

lejdidepress
Gastarbeiter

Postautor: lejdidepress » 22 maja 2008 10:23

Kordian pisze:Ja nie rozumiem, jak można sie odnaleść w drugim po Francji, najbardziej rasistowskim kraju w Europie, tzn. w waszym "Edenie" tzn. w Anglii?

Kordian, Ty przeciez odnalazles sie tutaj
az 3 lata spedziles w Londynie
z czego wniskuje, ze bardzo Ci sie pobyt w Anglii podobal :lol:

czy ktos cie do krzesla przywiazal i grozac kazal 3 lata siedziec i zarabiac funty?

wiecej nic nie napisze, bo faktycznie, mimo iz jestem tu od niedawna, nudza mnie juz Twoje pelne nienawisci wywody

choc moze nie nudza, bardziej wkurzaja
zreszta pomysl przez chwile, jakie odczucie moze miec ktos
kto jest patronizowany i obrazany za to, ze mieszka w UK
przez osobe, ktora w UK spedzila AZ 3 LATA :lol:

zapawa mi to lekko na hipokryzje

slowa slowa puste slowa..........

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 22 maja 2008 10:36

a kto powiedzial ze ja sie tu odnajduje ? W zyciu nie zawsze jest rozowo i wygodnie, czasem trzeba troche porobic zeby pozniej troche mniej robic :) Anglia ma plusy dodatnie i plusy ujemne ;), komu jak komu ale mi nie mozesz zarzucic fascynacji UK bo wielokrotnie krytykowalem wiele zastanych tu rzeczy.
Co do taniej sily roboczej, coz prawa natury rzadza niestety wszedzie, silniejszy bedzie zawsze w mniej lub bardziej widoczny sposob wykorzystywal slabszego. Masz to wszedzie od piaskownicy do relacji miedzy krajami i nic na to nie poradzisz.
Dawniej sie lapalo niewolnikow do siatki, teraz juz nie musisz, dajesz im pozyczke na 25 lat i pensje w sam raz zeby sie utrzymac ;) Sa twoi i nawet o tym nie wiedza.
Myslisz ze gdy Polska wybije sie troche to nie bedzie importowac calych kontenerow chinczykow do pracy ?:) We wszystkich rozwinietych krajach imigranci zasówaja a miejscowi sa na menagerskich stanowiskach.
Mozesz uciec do lasu do wiewiorek, od tego wszystkiego i nie przejmowac sie tym (nie udalo Ci sie, dalej tu wchodzisz), mozesz w to grac i probowac dac sie jak najmiej wyruchac :)
To jak z tym pytaniem co zadalem bedzie ? (te polaczki w UK to pamietliwe sa, co nie :P )

user743642
Gastarbeiter

Postautor: user743642 » 23 maja 2008 21:14

mnie nikt / nic nie ZMUSZA do mieszkania i zycia w Londynie,

jestem tu bo mi sie tak podoba, a jak przestanie to wroce do Polski lub pojade gdzie indziej,

gdziekolwiek sie mieszka, zycie i tak jest oparte na tym samym schemacie: rodzina, praca, dom, zabawa

i po co te wszystkie duskusje?

zle wam to cos zmiencie w swoim zyciu, a nie narzekajcie,bo kazdy ma wplyw na swoj los

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 23 maja 2008 21:54

a niewiesz ze Polacy to po
1. lubia umoralniac
2. lubia zmuszac do swojego swiatopogladu
3. ludzie sa be jesli nie mysla i nie postepuja wg twojego swiatopogladu
4. zawsze sie skupiaja na innych i ich problemach zeby tylko odwrocic uwage od swoich niepowodzen... itd itp

stad te wszystkie bezsensowne dysputy....jesli komus sie nie powiodlo to nie oznacza ze beznadziejnosci miejsca w ktorym to sie stalo, miejsce pozostaje tylko miejscem, a jak ktos sie daje wykorzystywac to zrobi to i na Antarktydzie wsrod pingwinow... :wink:

kordian
Gastarbeiter

Postautor: kordian » 23 maja 2008 22:05

I właśnie w tym cały sens....

http://oldno7.pl/03-abym%20m%f3g%b3%20p ... %9c%e6.mp3

w tym sens!

Pozdrawiam Londyn...

MOKOTOW
Gastarbeiter

Postautor: MOKOTOW » 24 maja 2008 11:18

bo ich tam trzyma crack , wiekszosc nich to narkomany dirty crakheds .
A w Polsce to bida i nedza . dlatego jest lepiej krajach nowego Swiata jak Australia i Knadaa . pozdro

:lol:

user2137310
Emigrant

Postautor: user2137310 » 24 maja 2008 12:42

Najwazniejszy jest swiety spokoj. W PL zawsze trzeba bylo zajmowac sie jakimis rurami, gniazdkami i innymi rzeczami, ktore nie dzialaly. Tu gdzie jestem dzwonie i mi to robia z checia inni. Jest inny problem. Ostatnio znalazlem fajna oferte pracy ale na Bermudach. I tak sie zastanawiam co tam jest do roboty po pracy jesli wszystkie wysepki mozna przejechac samochodem w 30min :)

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 24 maja 2008 20:04

MOKOTOW pisze:bo ich tam trzyma crack , wiekszosc nich to narkomany dirty crakheds .

Rozumiem ze mowisz o sobie i swoich kumplach od strzykawki? :lol:

kordian
Gastarbeiter

Postautor: kordian » 24 maja 2008 21:07

ANMI pisze:...i nie namawiaj nikogo do powrotu ,bo my wszyscy doskonale wiemy co w kraju się dzieje i żadna propaganda na nic się nie zda

ANMI pisze:Mam jeszcze polską telewizję i polską prasę którą kupuję u zaprzyjaźnionego hindusa w sklepie.

...?

ANIM, wszyscy sklepikarze uśmiechają sie do ludzi, którzy dają im pieniądze.
Tak było, jest i będzie :wink:

Pozdro

anmi
Gastarbeiter

Postautor: anmi » 24 maja 2008 21:25

Kordian pisze:
ANMI pisze:...i nie namawiaj nikogo do powrotu ,bo my wszyscy doskonale wiemy co w kraju się dzieje i żadna propaganda na nic się nie zda

ANMI pisze:Mam jeszcze polską telewizję i polską prasę którą kupuję u zaprzyjaźnionego hindusa w sklepie.

...?

ANIM, wszyscy sklepikarze uśmiechają sie do ludzi, którzy dają im pieniądze.
Tak było, jest i będzie :wink:

Pozdro

jesli już to ANMI skoro też komus zwracałes uwagę :D to po pierwsze
, a po drugie w Polsce też dawałem różnym sklepikarzom pieniądze , ale przeważnie widziałem ponure miny

Artur79
Rezydent

Postautor: Artur79 » 27 maja 2008 10:26

zazwyczaj wystarczy dokladnie przeliczyc reszte i przestaje sie usmiechac ;)

Gonzo
Rezydent

Postautor: Gonzo » 31 maja 2008 20:56

Jestesmy szanowani i doceniani w wiekszosci krajow europejskich ! Opinie psuja nam glownie sami marudni, nic nie warci polacy, ktorzy maja zanizona samoocene i godza sie pracowac za marne pieniadze. Przy kazdej okazji krytykuja Polske i Polakow zeby poczuc sie nieco lepiej w swojej beznadziejnosci.

Wróć do „Hyde Park”