O wszystkim na tematy prawne
Bloom15
Emigrant

Komornik, Długi W Polsce

Postautor: Bloom15 » 02 kwie 2016 08:54

Witam

czy ktoś miał może styczność z egzekucją komorniczą w UK na podstawie wyroku sądowego w Polsce?
Jakie jest prawdopodobieństwo i możliwości ściągania długów z pensji lub konta ? Nie są to długi wobec urzędów tylko wobec wierzycieli. z góry dziekuje za sensowne i pomocne odpowiedzi

Komandos4
Gastarbeiter
Kontaktowanie:

Re: Komornik, Długi W Polsce

Postautor: Komandos4 » 02 kwie 2016 20:53

Dołączam się do pytania... Troszkę mam długów i powoli zaczynam się martwić.

irekss
Gastarbeiter

Postautor: irekss » 04 kwie 2016 05:52

Powiem tak, jeżeli są długi i masz w Polsce jakieś majątki, to komornik jest w stanie to szybko znaleźć i wyegzekować. Co ciekawe, sprzeda Twoje dobra po zaniżonej wartości, tylko po to aby odzyskać dług. Dlatego wiele osób prowadzi np konta bankowe na tzw słupa. A same konta bankowe nie są jakieś szczególnie drogie. Bardzo podobnie wygląda sytuacja w przypadku kont prowadzonych w euro.

monka855
Gastarbeiter

Postautor: monka855 » 26 paź 2016 14:53

Europejskie Centrum Postępowań Upadłościowych - zajmuje się oddłużaniem. Warto zajrzeć na ich stronę i zapoznać się z ofertą.

marrek44ds
Gastarbeiter
Kontaktowanie:

Postautor: marrek44ds » 24 sie 2017 10:30

Jeśli szukacie wyjścia z sytuacji to według mnie kredyt konsolidacyjny może być jedną z alternatyw wyjścia z tej sytuacji. Jeśli weźmiecie kredyt na spłatę wszystko zobowiązań i zaczniecie systematycznie to spłacać to według mnie możecie sobie poradzić z wyjściem z tej sytuacji ! Jeśli szukacie wskazówek w tym zakresie to polecam pożyczki z oferty świetnej firmy pożyczkowej, gdzie macie niskie % i możliwość ustalenia sobie wygodnych dla siebie rat do spłaty, rewelacyjna oferta !

Wróć do „Prawo”