Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
edytka1019
Gastarbeiter

Podatek w Anglii

Postautor: edytka1019 » 07 paź 2014 21:05

Cześć wszystkim , jestem w Anglii dwa tygodnie , pracowałam juz w paru miejscach przez Agencje , która nie spełniała moich wymagań związanych z szukaniem pracy , zrezygnowałam z niej , teraz jest zameldowana w innej agencji w której pracuje , chciała bym podjąć jeszcze jedną prace lecz zmagam się z podjęciem decyzji . Jeżeli bym chciała pracować na własną rękę (chodzi mi tu o prace dodatkową ) czy musze wypełniać jakiś druk P 46 ? lub kogoś powiadamiać o tym żeby nie mieć później problemów związanych z doliczeniem większej sumy podatkowej ? proszę o szczerą wypowiedz .

Pozdrawiam :)

Entertax
Gastarbeiter

Postautor: Entertax » 16 paź 2014 19:04

W momencie podjęcia kolejnej pracy (u Pracodawcy/przez Agencję) będzie musiała Pani wypełnić formę P46, w której zaznaczy Pani, że ma już Pani jedno źródło dochodu (praca przez obecną Agencję). Jeśli kolejna praca nie będzie pracą dla Pracodawcy lecz na własną rękę będzie musiała Pani natomiast zarejestrować się jako osoba samozatrudniona (self-employed) i corocznie rozliczać się z całości osiągniętego dochodu - ze wszystkich źródeł.

Wróć do „Praca”