O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
szoker2

Postautor: szoker2 » 02 cze 2014 07:05

Tego nie doczytalem.
Zgadzam sie w stu procentach. Tak sie wlasnie dzieje. Zastanawia mnie tylko jedno, skad wziely sie takie punkty odniesienia. Ze normalne jest to a nienormalne tamto. Kto to wymyslil i czemu reszta tak latwo to przyjela?
Osobiscie staram sie byc tolerancyjny ale jak widze dwoch pedziow oddajacych sie przesadnie mocy swoich uczuc publicznie, to sory ale lalbym. I to samo tyczy sie kazdej innej pary, czy to 'normalnej' czy nie, dajacej taki pokaz swojej milosci.
Sa sprawy, ktore powinno trzymac sie w domu bo moga byc po prostu niesmaczne, dla kogos kto ich nie doswiadczyl. I tu sie zgadzam z autorka ze nasze spoleczensto jest w tym sensie zacofane. Sami dobrze wiemy, ze sposob chowania wiekszosci z nas przebiegal mniej wiecej tak samo (te same wartosci, te same hierarchie) i nie ma sie teraz co dziwic ze wiekszosci nie podobaja sie te same rzeczy.
Zachod rozwijal sie szybciej i troche inaczej, i dlatego tutaj az takiego szumu nie ma kiedy ktos ma irokeza czy skarpetki w japonkach. Kaman z reszta kazdy z nas to uwielbia i codziennie powtarza: 'w londynie [piii...] jest to ze nikt na nic uwagi nie zwraca. Mozna sobie chodzic w czym sie chce i jak sie chce'. Kto z was tak mowi, reka do gory. I ten kto ja podniosl niech sie zastanowi dlaczego tak naprawde walczy? Czy z wyssanych z mlekiem matki przekonan, czy z czystej zazdrosci?
Sa tez inne przyklady tolerancji, ktorych poprostu tolerowac nie mozna (choc to i tez pewnie sprawa umowna) np: wojny, zabojstwa, pedofilia i rozgniatanie malych mrowek na chodniku. Ale to juz temat na inna ksiazke.
Milego dnia

banita
Rezydent

Postautor: banita » 02 cze 2014 09:33

ironick pisze:w dziesiejszych czasach innosc (zeby nie powiedziec - nienormalnosc) tak bardzo domaga sie tolerancji i uznania, ze normalnosc, ktora stara sie bronic, jest traktowana jak zacofanie i zamkniecie na odmiennosc (w negatywnym tego slowa znaczeniu), czyli nietolerancje
a przeciez "Tolerancja nie oznacza akceptacji (por. łac. acceptatio – przyjmować, sprzyjać) czyjegoś zachowania czy poglądów. Wręcz przeciwnie, tolerancja to poszanowanie czyichś zachowań lub poglądów, mimo że nam się one nie podobają."

i to podsumowanie powinno zamknac juz ta "dyskusje"

szoker2

Postautor: szoker2 » 02 cze 2014 09:36

Panie strazniku texasu, za co to ostrzezenie???
Mialo byc lalbym ze smiechu (w majtki, na mokro) ale ajfon zasieg mi gubil gubil i zgubil. A pozniej to juz sam wiesz. Wyslal wiesc niepelna. Stad to zamieszanie.
A co do dresow, to masz jakies doswiadczenie, ze akurat ich polecasz?

szoker2

Postautor: szoker2 » 02 cze 2014 09:41

Blondynek, ja nie biblijny jestem. I tak tez nie chowany (jak i zreszta 80%populacji na swiecie). Stad tez moje zdziwienie.

A banita ma racje. Tamto zdanie powinno zamknac temat.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 02 cze 2014 10:24

lol swiat zwariowal blondynek cytuje biblie :lol:

szoker2

Postautor: szoker2 » 02 cze 2014 10:29

To prawda. Nie dane mi bylo Biblii przeczytac, choc zbieram sie do tego.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 16 cze 2014 20:16

Kreator
Emigrant

Postautor: Kreator » 16 cze 2014 20:33

...no cóż , po obejrzeniu tych fotek zacząłem się zastanawiać czy nie zrobić sobie jakiejś "dziary"na starość. Może "Fale Dunaju" na dupie ?

Nie wiem co ludzie widzą w tatuażach , ale pewnie coś w tym jest.

Ja tego nie czułem i nie czuję , oraz nie chcę czuć, a tym bardziej wyglądać tak:

Obrazek

:lol:

tynamida
Gastarbeiter

Postautor: tynamida » 18 cze 2014 11:57

Hej! Dużo polaków z UK siedzi na video chacie http://joogle.pl - można tam dużo osób poznać, szczególnie dużo siedzi wieczorem. Ja też.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 18 cze 2014 12:02

a duze masz oczy?

banita
Rezydent

Postautor: banita » 18 cze 2014 12:07

ales ty dzisiaj uszczypliwa dla osobnikow tej samej plci :lol:

Wróć do „Hyde Park”