O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
banita
Rezydent

Postautor: banita » 20 maja 2014 08:57

ale przeciez nikt nie zmusza nikgo do kozystania z slabej jakosci polskich uslug czy kupowania w super drogich polskich sklepach?

szoker2

Postautor: szoker2 » 20 maja 2014 11:22

banita pisze:ale przeciez nikt nie zmusza nikgo do kozystania z slabej jakosci polskich uslug czy kupowania w super drogich polskich sklepach?

Autorowi chyba nie o zmuszanie chodzi.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 20 maja 2014 11:24

np. jak widze dziure w ulicy to ja omijam a nie nazekam ze jest i w nia wjezdzam ...

szoker2

Postautor: szoker2 » 20 maja 2014 11:26

banita pisze:np. jak widze dziure w ulicy to ja omijam a nie nazekam ze jest i w nia wjezdzam ...

No tak. Ale takim podejsciem do rozmowy doprowadzisz do tego, ze to forum padnie.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 20 maja 2014 11:28

W Polsce chleb nie byl sprzedawany w woreczkach - byl fajny cieplutki prozto z piekarni.

Tu tez takie sa ale jak ktos kupuje w gownianych polskich sklepach a czasem jak zaszaleje to tesco value to pozniej ma temat do narzekania.

szoker2

Postautor: szoker2 » 20 maja 2014 11:35

Ja pie...... No mowilem ze nic powiedziec nie mozna.
Ty akurat mialas piekarnie kolo sklpu i dlatego nie wystygl zanim dojechal.
Po a tym goracego pieczywa nie wklada sie do woreczkow.
Dwa, tak sie sklada, dzis rozmawialem nawet z jednym z kierowcow najwiekszej piekarni polskiej w angli i specjalnie dla was dowiedzialem sie ze zamawiac chleb w piekarni dostepnych jest kilka opcji. Jedna z nich jest taka zeby dostac w ciagu dnia goracy chleb prosto z pieca. Pewnie drosza i dlatego [piii...] zdziercy (wlasciciele polskich sklepow - mowie tak bo tak uwazam, z autopsji (nie wszyscy ale kilku ktorych znam)) nie zamawiaja takowego bo jest drozszy. A turka stac na taki rarytas.
Trzy, teperatura chleba zalezy od tego jak daleko od piekarni znajduje sie skle do ktorego on wlasnie jedzie.
I po 4. Tak jak wczesniej mowilem, jakosc swiadczonych uslug zalezy od uslugodawcy a to juz kwestia mentalnosci chyba.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 20 maja 2014 11:37

szoker to forum pada od zawsze i pasc nie moze :roll:
fora na ktorych wszyscy klepia sie po pupciach i przytakuja padaja od razu
fora z przewrazliwiona moderacja padaja od razu
fora na ktorych jest jak w zyciu czyli cos sie dowiesz ale i ktos cie zbluzga zyja dlugo

szoker2

Postautor: szoker2 » 20 maja 2014 11:38

A co do daty na chlebie to chyba kazdy wie, ze to juz wymog ue a nie wymysl piekarni. Piekarnie pchalyby wam do tego chleba jeszcze wiecej gowna gdyby nie ta ue wlasnie.

szoker2

Postautor: szoker2 » 20 maja 2014 11:42

banita pisze:szoker to forum pada od zawsze i pasc nie moze :roll:
fora na ktorych wszyscy klepia sie po pupciach i przytakuja padaja od razu
fora z przewrazliwiona moderacja padaja od razu
fora na ktorych jest jak w zyciu czyli cos sie dowiesz ale i ktos cie zbluzga zyja dlugo

I mowia, ze to mi sie z glowy perly intelektu wysypuja.
Zgadzam sie. Cos sie musi dziac, choc powiem szczerze ze myslalem ze troszke kulturalniej sie tu rozmawia. A staram sie ostatnio kontrolowac bajere - sam wiesz ze bede ojcem w krotce a to do czegos juz zobowiazuje. No nic, w kazdym razie myslalem ze jest tu troszke kulturalniej.
Do tematu, mialem na mysli ze z takiej gadki zeby omijac zlo itd nikt nie pozna twojej opinii jaka masz w zadanym temacie. Moje w kazdym razie ktos uwaza za perly - buahahahahaha.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 20 maja 2014 11:47

ale jaki brak kultury? czasem ktos przeklnie i to nie bezposrednio, nikt nikogo od kur.. nie wyzywa wiec o co chodzi?
2 akapitu w ogole nie zrozumialem

szoker2

Postautor: szoker2 » 20 maja 2014 11:51

banita pisze:ale jaki brak kultury? czasem ktos przeklnie i to nie bezposrednio, nikt nikogo od kur.. nie wyzywa wiec o co chodzi?

Prosze cie. Kultura jest. Oczywiscie. Ale po prostu innej sie spodziewalem. Bardziej ksieznickowej.
Czego nie zrozumiales?

szoker2

Postautor: szoker2 » 20 maja 2014 11:58

Mowie, ze twoje dziury w asfalcie maja sie nijak do polskiej bylejakosci, o ktorej tu kulturalnie czy mniej rozmawiamy.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 20 maja 2014 12:03

ja mowie ze bylejakosc sie omija

szoker2

Postautor: szoker2 » 20 maja 2014 12:06

banita pisze:ja mowie ze bylejakosc sie omija

Ahm. A to przepraszam. Inaczej to zrozumialem.

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 21 maja 2014 09:10

szoker2 pisze:
banita pisze:ale jaki brak kultury? czasem ktos przeklnie i to nie bezposrednio, nikt nikogo od kur.. nie wyzywa wiec o co chodzi?

Prosze cie. Kultura jest. Oczywiscie. Ale po prostu innej sie spodziewalem. Bardziej ksieznickowej.
Czego nie zrozumiales?

taaa wszyscy faceci jak ksiezniczki maja sie zachowywawac..

Wróć do „Hyde Park”