Postautor: szoker2 » 15 maja 2014 14:16
Nie mialem na mysli bratania sie z bandytami a podjecie proby zmiany opini o nas czyli polakach.
Zastanawia mnie jeszcze dlaczego wydaje nam sie, ze mozemy wystawiac opinie nt tutejszego ustroju i rzadac zmian, majac u siebie w kraju jeden wielki burdel, nad ktorym nikt zapanowac nie potrafi.
Rowniez wiele rzeczy mi sie tu nie podoba ale jestem tego zdania ze to my przyjezdzamy do nich po pieniadze, a nie odwrotnie. I wlasnie przez to wydaje mi sie ze powinnismy zamknac mordy i robic wszystko co mozemy, zeby sobie tej naszej poczatkowej opini nie zepsuc.
Opinia sie niestety zmienila, i mow co chcesz ale gdzie sie nie obrocisz to wszedzie kazdy pyta skad benefity i jakie i gdzie. A to jest to co akurat cameron wytknal miedzyinnymi nam. Kazdy sie denerwuje na rzad, ktory w sumie ma racje. Broni tego co sobie wypracowal przez setki lat.
To oni sobie grabili swiat i zwozili tania sile robocza budujac tym samym imperium co tez mi sie nie podoba. Ale to nie moja sprawa. Wiem natomiast jedno: nie da sie wprowadzic zadnych zmian tam gdzie nikt ich nie chce ani nie potrzebuje. A my to wlasnie probujemy zrobic.