O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 29 kwie 2014 07:47

Nie jem "batonow" ani niczego innego w sklepie.

Zazdrosc? No tu mnie rozbawilas Nimue.... :lol:

Doubleblond - dzieci to nie "nasz" skarb tylko "skarb" wlasnych rodzicow...

banita
Rezydent

Postautor: banita » 29 kwie 2014 09:02

aina z doswiadczenia ci powiem ze te co przed dzieckiem wstydza sie nawet po ciemnku nie maja zadnych oporow przed calkowitym wywalaniem cyckow podczas karmienia a te co lataly na golasa po imprezach nagle chowaja sie w worki i zakrywaja kocykami - dziwne ale prawdziwe wiec wszystko przed toba :)

dzieci zachowuja sie tak bo to efekt bezstresowego wychowania ... szczegolnie ten kraj tonie w tym syfie ... gnojom juz nawet uwagi zwrocic nie mozna a co dopiero strzelic przez leb ... robione dla benefitow, nikt si enimi nie zajmuje ani nie interesuje

w samolocie male dzieci sie dra przez cisnienie - sa sposoby zeby im pomoc ale nie na kazde dzialaja - latanie, kopanie itd - patrz wyzej

ciekawe emi kto bez tych cudzych skarbow wyplaci ci emeryture jak przyjdzie pora ...

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 29 kwie 2014 11:22

ciekawe emi kto bez tych cudzych skarbow wyplaci ci emeryture jak przyjdzie pora ...

jak to kto? sama sobie wyplace - z wlasnego funduszu emerytalnego na ktory co miesiac place..

ty na panstwowa emeryture liczysz?

lo matko...

banita
Rezydent

Postautor: banita » 29 kwie 2014 11:26

prosze cie nie rozsmieszaj mnie ... a prywatne to co? nie do ruszenia? z nieba myslisz im spadnie? a moze trzymaja w sejfie i mnoza? czy prywatne czy panstwowe oba polegaja na wplatach nowych czlonkow, a jak cie przyjdzie krach swiatowy jak ostatnio i z twojej latami odkladanej prywatnej nic nie zostanie jeszcze bedziesz plakac o panstwowa ...

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 29 kwie 2014 11:42

banita pisze:prosze cie nie rozsmieszaj mnie ... a prywatne to co? nie do ruszenia? z nieba myslisz im spadnie? a moze trzymaja w sejfie i mnoza? czy prywatne czy panstwowe oba polegaja na wplatach nowych czlonkow, a jak cie przyjdzie krach swiatowy jak ostatnio i z twojej latami odkladanej prywatnej nic nie zostanie jeszcze bedziesz plakac o panstwowa ...

Prywatne nie polegają na wpłatach nowych członków. To nie jest tak, że mając 50 lat zapiszesz się do prywatnego i będziesz otrzymywać pełną emeryturę. Tam każdy wpłaca na siebie i Twoja emerytura nie jest uzależniona od wpłat nowych osób - inaczej to by było piramidą finansową, co jest nielegalne.

Widzę kolejny raz popisujesz się brakiem znajomości podstawowych tematów ;)

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 29 kwie 2014 12:01

user ci wytlumaczyl - to raz

dwa - panstwowa tez mam ale tez z wlasnych skladek (nhs)

wiec mam 2 - i zadna nie zalezy od "waszych" dzieci

doucz sie chlopak :roll:

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 29 kwie 2014 12:28

zle napisalam, nie panstwowa tylko coompany pension z NHS za przepracowane lata, to co innego niz palntwowa jalmuzna

plus private pension ktore place sama

jak liczysz na panstwowa taka co to "kazdemu nalezy" - bedziesz wieku 100 lat zyl jak na zasilku...

poczytaj chlopak o emeryturach , wroc, moze wtedy pogadamy...

banita
Rezydent

Postautor: banita » 29 kwie 2014 12:56

ta ta ta taaaaaaaa taaaaaaaaaaaa i jeszcze taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

eksperci sie znalezli jak zawsze

to wy sobie poczytajcie a najlepiej pogadajcie z tymi wszystkimi w ameryce co po ostatnim krachu zostali z niczym na kontach emerytalnych

niezli jestescie jak wierzycie w slupki ktore firmy przedstawiaja hahahaha a za tydzien oglaszaja bankructwo i wszsycy w szoku - przeciez takie mieli dobre wyniki finansowe a tu takie kwiatki

nikt nie mowi o piramidach finansowych tylko o tym ze jak w kasie pusto BO NIKT WASZYCH SKLADEK W SEJFIE NA ODDZIELNEJ POLCE NIE TRZYMA to tylko z wplat nowych czlonkow karuzela sie kreci - kumacie juz czy dalej bedziecie swirowac tym co wyczytaliscie w ulotce jak sie zapisywaliscie do funduszu?

myslalem ze sie spoleczenstwo doksztalcilo przez ostatnie lata kryzyzu i zrozumialo jak to wszystko dziala ale chyba sie pomylilem

i nie kafaruj babciu bo tez mam private pension, i panstwowa juz mi przysluguje bo lata natrzepane i jeszcze sam sobie odkladam wiec prosze cie ... z takimi tekstami to pod lidla albo polski sklep ...

banita
Rezydent

Postautor: banita » 29 kwie 2014 13:06

o ile % urosly wasze odlozone na przyszlosc fundusze po 2008 roku?
rosly w tepie 15% na rok tak jak to bywalo przed krachem?
zmalaly? niewmozliwe ... a teraz odbijaja sie z powrotem w gore? nie moze byc ... a jak dodac do tego inflacje to co wyjdzie? wybraliscie bezpieczny fundusz ktory nie ryzykuje na gieldzie? oj to duzo nie uroslo a z inflajca to nawet zmalalo ... oj jaki ja jestem niedoczytan chlopaczek oj no

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 29 kwie 2014 13:24

emigrantka pisze:jak to kto? sama sobie wyplace - z wlasnego funduszu emerytalnego na ktory co miesiac place..

A ty w ogole masz pojecie jak to dziala?

banita
Rezydent

Postautor: banita » 29 kwie 2014 13:32

zgaduje ze emi to miala na mysli

How to arrange to take all of your pension pot as a lump sum

You should contact your pension scheme administrator to find out if your scheme allows you to take this type of lump sum. If your scheme allows it, your scheme administrator will get your pension pot valued so that they can check that it meets the conditions. They may also ask you to get valuations for any pension savings you have under other pension schemes. Your scheme can refuse to pay this type of lump sum if they don't think your pension meets the conditions.

tylko chciala zeby wypowiedz brzmilal bardziej kozacko :lol:

ale ja to sie nie znam to sie nie bede wypowiadal

doubleblond
Gastarbeiter

Postautor: doubleblond » 29 kwie 2014 13:49

chyba najlepsze zabezpieczenie na starość to nieruchomości i nic sie w tym temacie nie zmienilo....jakos nie wierze w fundusze i inne wynalazki

banita
Rezydent

Postautor: banita » 29 kwie 2014 13:59

oh widzisz dzieki za przypomnienie :) bo to tez mam - to juz bije babcie w stosunku 4:2 bo nie napisala ze sama sobie tez odklada i ze ma nieruchomosc(i) :lol: :lol: :lol:

ps. najbezpieczniejszym rozwiazaniem jest dywersyfikacja "portfela" :wink:

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 29 kwie 2014 14:24

banita pisze:zgaduje ze emi to miala na mysli

Nigdy ale to nigdy nie zgaduj "co Emi ma na mysli"

:lol:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 29 kwie 2014 14:27

no to odpowiedz na pytanie Marca :)

Wróć do „Hyde Park”