Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
seborunner
Gastarbeiter

Tottenham zmiana na permit EVENT DAY O CO TU CHODZI ?

Postautor: seborunner » 19 mar 2014 18:17

Witam!
Mam takie pytanie , od pewnego czasu na znakach widzę jakieś informacje , lecz nie do końca je rozumiem . Chodzi o to , że miałem free car park , teraz już od początku ulicy wprowadzają permit na którym na górze jest napisane EVENT DAY . O co z tym chodzi ? Pisałem do council , ale jakoś słabo to oni tłumaczą . Wynajmuję pokój , a auto mam firmowe , więc nie zarejestrowane na ten adres , co mogę zrobić , aby legalnie tu parkować ?

Chciałbym jeszcze auto z PL na 2 miesiące przyciągnąć , co z tym fantem mogę zrobić ?

Tu chyba link do tej akcji > http://www.haringey.gov.uk/index/enviro ... ay_cpz.htm

seborunner
Gastarbeiter

Postautor: seborunner » 19 mar 2014 19:43

No tak i co z tego powodu nie możesz mi pomóc ?

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 20 mar 2014 18:14

Resident permit nie dostanie, bo auto jest firmowe. Musi więc postarać się o Business permit

I dostarczyć list od pracodawcy oraz V5 (dowód rejestracyjny)

"A recent letter from your employer written on company headed paper and the
V5"

Nie będzie mógł jednak parkować w miejscu dla rezydentów, a jedynia dla business i permit holders

A jeśli chodzi o auto z Polski, to wypełnić resident permit formularz z tym, że wątpie aby zaakceptowali polskie auto bez tutejszego ubezpieczenia.

Wróć do „Sprawy codzienne”