Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
speediee
Gastarbeiter

Postautor: speediee » 04 lut 2014 10:13

Z dużymi ekranami jest tak, że albo go pokochasz i nigdy nie zamienisz na mniejszy albo znienawidzisz :)

Poza tym wymyśl sobie jakiś budżet, ile chcesz przeznaczyć na taki tel (no chyba, że w abonamencie).

Ja ma teraz Galaxy Note N7000 z 5.3" i czaję się właśnie na jakiegoś 6" :)

Parametry to one mają wszystkie podobne. Różnią się detalami i z najważniejszych na które warto zwrócić uwagę to ilość RAM i rozdzielczość ekranu. Reszta do normalnego użytkowania - dzwonienie, pisanie i przeglądanie netu - nie ma znaczenia.

Do ważnych detali zaliczamy także... wygląd :) jak ci się podoba to kupuj :P

IMO od 5" w górę zapomnij o noszeniu w przedniej czy tylnej kieszeni spodni. Ja najczęściej chodzę w bojówkach więc mam boczne, duże kieszenie. Czasami muszę 'się łapać' za nogawkę bo mam wrażenie, że zgubiłem telefon :)

To samo dot. kurtki czy torebki - wielkość nie przeszkadza.
Dzwonienie - trzymanie w łapkach - dla mnie nie ma problemu ale ja mam słuszne łapki :) ale... moja żona też ma Galaxy Note N7000 i jest bardzo happy, zero complain'ów :) a ona nie ma łapek jak drwal :P

Do netu czy gierek, filmów nie wyobrażam sobie nic mniejszego niż 5"

Pomyśl jeszcze nad Galaxy Note 3 bo to fajna maszynka jest :)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 04 lut 2014 11:37

Ale spam...

Adamvet
Gastarbeiter

Postautor: Adamvet » 05 lut 2014 16:51

HTC One ma 5" a nie 6...
Jesli rozwazasz Sony Xperie to polecam poczekac na Z1 Compact - taka jak Z1 Ultra (chyba tak sie nazywa) ale za to 4,3" ekran. Wedlug mnie telefon wart uwagi.

Wróć do „Sprawy codzienne”