Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
BBX
Gastarbeiter

Masz w rodzinie wolontariusza olimpijskiego? Przeczytaj!

Postautor: BBX » 25 lip 2012 11:20

Cześć.

Otrzymałam link do artykułu, który być może nie zmroził mi krwi w żyłach, ale z pewnością skłonił do zastanowienia.
Choć napisany w nieco chaotyczny sposób, to przekazuje sporo nieznanych, a zastanawiających informacji na temat olimpiady i tego co jej dotyczy. Sprawdziłam autentyczność większości tego, o czym mówi autor i nie znalazłam fałszywki.

Gdybym sama miała w rodzinie lub wśród przyjaciół wolontariuszy, to z pewnością postarałabym się, aby nie dotarli na s tadion w najbliższy piątek.

http://talk.hyperreal.info/olimpiada-2012-biblia-fakty-t36041.html

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 25 lip 2012 12:53

Wymagana rejestracja. Dziękuję ale nie skorzystam.
Po drugie to wiadomo co będzie.

BBX
Gastarbeiter

Postautor: BBX » 25 lip 2012 16:43

=1=

@maya
\"Wymagana rejestracja. Dziękuję ale nie skorzystam. Po drugie to wiadomo co będzie.\"

Można wiedzieć czym grozi rejestracja na KOLEJNYM forum z wykorzystaniem NOWEGO adresu email na bezpiecznym serwisie (np. safe-mail.net, hushmail.com)?
\"Po drugie to wiadomo co będzie.\" - podziel się swoją wiedzą z innymi.

Dla pozostałych forumowiczów nie mających ochoty na rejestrację - kopia artykułu pt. \"Olimpiada 2012: Biblia vs fakty. Zbiegi okoliczności i ciekawostki towarzyszące imprezie.\"

Witajcie.

Olimpiada tuż.
Na przestrzeni kilku ostatnich lat natknąłem się na osobliwe ciekawostki z nią związane; zebrałem je i niniejszym prezentuję. “Ciekawostki” napisałem, więc przede wszystkim jako ciekawostki potraktujcie moją pisaninę, a swoimi opiniami podzielcie się poniżej.

Mimo, że nie należę do ludzi, którzy pod każdym głazem, czy za każdym znakiem drogowym poszukują niemieckiego Żydo-masona z rosyjskim paszportem, to informacje, które przekażę powodują delikatne jeżenie się moich ostatnich włosów, choć ostatecznie wszystko, o czym napiszę może być dziełem przypadku.

Nie będzie tutaj mowy o teoriach spiskowych: to, o czym opowiadam ma oparcie w faktach, a linki do wiarygodnych stron potwierdzających wszystko, znajdziecie w tekście.

cdn.

BBX
Gastarbeiter

Postautor: BBX » 25 lip 2012 17:08

=2=

Zacznijmy od daty rozpoczęcie igrzysk.
Tisza be-Aw (תשעה באב, Tisha B’Av) to dziewiąty dzień żydowskiego miesiąca Aw. W związku ze specyfiką kalendarza hebrajskiego, jest to dzień w naszym kalendarzu ruchomy i przypada na jeden z ostatnich dni lipca lub na początek sierpnia.
Tisza be-Aw to jedno z najważniejszych świąt żydowskich upamiętniające największe tragedie, które na przestrzeni tysiącleci dotknęły Żydów, w tym:
- zburzenie Świątyni Salomona - 587 rok p.n.e.
- zburzenie Drugiej Świątyni - 70 rok n.e.
- wygnanie Żydów z Hiszpanii w 1492 roku.
Trzy powyższe, poza wieloma innymi, miały miejsce w dniu Tisza be-Aw.

Wróć do „Sprawy codzienne”