Postautor: armawoj » 02 wrz 2010 14:48
jestem matką 9 letniego chłopca z upośledzeniem umysłowym, przyjechałam do Londynu dwa
miesiące temu , mój przyjaciel bardzo namawiał mnie na ten wyjazd a ja ponieważ bardzo go
kochałam , zgodziłam się; kiedy już przyjechałam tutaj , rzeczywistość okazała się inna, mój chłopak
nie znał kompletnie języka i wszystkie sprawy musiałam załatwiać za niego, do tego doszły jeszcze
moje sprawy urzędowe( ciężko mi było gdyż angielski znam słabo) . J mając takie dziecko nie
mogłam podjąć pracy a on okazało się że za mało zarabia żeby utrzymać nas wszystkich, zaczęłam
wydawać swoje pieniądze które przywiozłam z Polski, skończyły się jednak i one. Kiedy
powiedziałam to mojemu chłopakowi, ten rozłożył ręce i stwierdził że nie da rady tego utrzymać
sam. mam w portfelu 3 funty i głodne dziecko, mieszkam w pokoju za który trzeba płacić, co on
zarobi to wydaje na siebie i pokój, dla mnie nie ma ma nic. O benefity nie mam jak się starać bo nie
mam na księgowego , poza tym nie mogę kupić nawet biletu żeby gdzieś dojechać. Jestem z
zawodu fryzjerem ...... i co z tego jak nie mogę pójść do pracy. Ogłoszenia nic nie dają bo trafi się
coś raz w tygodniu albo i nie. Dzić jeszcze dowiedziałam się że nie ma miejsca dla mojego dziecka w
szkole. Nie wiem co robić, nawet nie mam jak wrócić do Polski . Ta sytuacja mnie przerasta,
jeszcze nigdy w życiu nie byłam w takiej tragicznej sytuacji. W polasce byłam dobrym i szanowanym
fryzjerem, dobrze zarabiałam, miałam piękne auto i wynajmowałam śliczny dom. Tu jestem zerem.
Anglia okazała się dla mnie najgorszym miejscem na ziemi. Nie wiem co robić , gdzie szukać pomocy,
jutro nie będę miała co dziecku dac jeść . Jestem załamana. Bardzo bym chciałą wrócić do kraju.
Wiem że jeżeli mi się to uda to nigdy nie ruszę się z Polski nawet na krok