O wszystkim na tematy prawne
konewa
Gastarbeiter

Mieszkanie - depozyt - co robić?

Postautor: konewa » 28 gru 2009 22:41

mam pytanie z tego co wiem mozan odmieszkac depozyt jakims podstepem ale musze sie dowiedziec bo nie mam zamiaru palcic za ten miesiac landordowi gdyz niewieze w to e mi odda pieniadze. gdyz juz nie raz probowal mnie oszukac na kase za kary ktore dostal z counsliu za wyjanmowanie nielegalnie przybodowki poloczonej z domem... a mienowicie wynajmowalem cala posesje z tym iz agencja zaznaczyla mi nie pisemnie iz przybudowka ma nr <A> co nie wliczalo sie do domu z czasem pewni panstwo zaczeli starac sie o benefity i zaczela sie wojana z domem z poczatku nachodzenie counsilu potem kary w ostatecznosci nakaz przebudowy domu z powodu zmiany palnow budowlanych .kara dosiegla landorda nie mnie bo ja palce counsil na czas nie dronilem jego tylka wiec teraz nakazal mi sie wyprowadzic z tym ze juz wczesniej scimial iz mam zwrocic mu kase za pol kary ktora on dostal . powiedzilem ze nie zaplace i nie dam ani grosza urodzil mi sie sym<10 mieiecy temu > w domu jest plesn i chcem zmienic ten dom ale nie dam juz ani grosza tem lajzie , czy mozna prawnie odmieszkac depozyt poniewaz stracilem prace nie pracuje i niestac jest mnie na wydatek 2500 f na nowy dom a do tego strate depozytu poprosze o pomoc dobrzy ludzi e

juzekbrona
Emigrant

Postautor: juzekbrona » 30 gru 2009 02:17

Konewa, ręce opadają od Twojego bełkotu.

Co kogo obchodzi historia najmu lokalu.

Napisz krótko i zwięźle:

1. Czy posiadasz ważną umowę najmu? Co jest napisane w nagłówku umowy czyli jej rodzaj.
2. Czy posiadasz pisemną informację o zabezpieczeniu depozytu?
3. Czy posiadasz listę sprzętów będących własnością landlorda?
4. Kto placi council tax i inne rachunki?
5. Co to za agencja i czy jest zarejestrowana w Company House?

Żadne przebudowy domu i kontrole z councilu nie powinny Cię interesować.

Jak nie wiesz o co pytam to pytaj. I - chociaż trochę - przestrzegaj interpunkcji. Będzie jaśniej.

Emigrantka
Rezydent

Re: pomocy depozyt --- odmieszkanie

Postautor: Emigrantka » 30 gru 2009 22:30

konewa pisze:mam pytanie z tego co wiem mozan odmieszkac depozyt jakims podstepem ale musze sie dowiedziec bo nie mam zamiaru palcic za ten miesiac landordowi gdyz niewieze w to e mi odda pieniadze. gdyz juz nie raz probowal mnie oszukac na kase za kary ktore dostal z counsliu za wyjanmowanie nielegalnie przybodowki poloczonej z domem... a mienowicie wynajmowalem cala posesje z tym iz agencja zaznaczyla mi nie pisemnie iz przybudowka ma nr <A> co nie wliczalo sie do domu z czasem pewni panstwo zaczeli starac sie o benefity i zaczela sie wojana z domem z poczatku nachodzenie counsilu potem kary w ostatecznosci nakaz przebudowy domu z powodu zmiany palnow budowlanych .kara dosiegla landorda nie mnie bo ja palce counsil na czas nie dronilem jego tylka wiec teraz nakazal mi sie wyprowadzic z tym ze juz wczesniej scimial iz mam zwrocic mu kase za pol kary ktora on dostal . powiedzilem ze nie zaplace i nie dam ani grosza urodzil mi sie sym<10 mieiecy temu > w domu jest plesn i chcem zmienic ten dom ale nie dam juz ani grosza tem lajzie , czy mozna prawnie odmieszkac depozyt poniewaz stracilem prace nie pracuje i niestac jest mnie na wydatek 2500 f na nowy dom a do tego strate depozytu poprosze o pomoc dobrzy ludzi e

ze co?

:shock:

Wróć do „Prawo”