blondynek pisze:MarcFloyd pisze:blondynek, a na jakiej podstawie tak oceniasz? Bo widzisz to z zewnatrz? Widzisz, moze to ty g... wiesz?
zarowno ona jak i ja mamy opinie na pewne sprawy wyrobiona na podstawie autopsji i roznych innych znajomych z dziecmi roznymi nastoletnimi - a ty wyczytujesz w artykulach populistycznych
Emka specjalnie czasem ludzi nakreca - a wiesz mi - przez te lata poznalysmy sie jak lyse kobyly![]()
fakt jest jeden - jak EMi powiedziala - znasz jedna strone historii; matka moze byc alkoholiczka, moze nie byc; dziewczyna chce sie wyprowadzic - i tyle;
mnie tylko zadziwia fakt ze chce sie wyprowadzic do chlopaka...jesli ktos jest w naprawde trudnej i ciezkeij sytuacji - szuka pomocy w roznych organizacjach do tego utworzonych - a jest ich bez liku
nie wspominajac o tym co ktos wczesniej napisal - rozmowa z nauczycielem w szkole wystarczy zeby social services szybciutko w domu sie pojawily i dziewczyne ulokowaly w tzw bezpieczniejszym srodowisku - tym bardziej jesli sie uczy
ale jesli dziewczyna tego nie chce - a ten post i jej problem ciagnie sie od kilku miesiecy z tego co pamietam - to moze nie chodzi o matke alkoholiczke tylko o fakt ze dziewczynie chce sie doroslosci i swobody i zamieszkania z chlopakiem tylko nie wie za bardzo jak to finansowo rozwiacac...
'bo jak cos dzadza to sie wyprowadze, a jak nie - no to musze u matki zostac' - tak mi to wyglada
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 7 gości