Postautor: Funi » 19 sty 2009 22:26
Moze dodam troche wiecej informacji,zeby rozswietlic sytuacje. Pracuje w duzej firmie cateringowej posiadajacej siedziby w calej Anglii. Jestem na tzw. Grade 1 contract. Wspomniany przez Was appraisal mialam tylko raz na poczatku kariery po kilku miesiacach od zatrudnienia.Wtedy tez pojawila sie pierwsza podwyzka, mielismy wtedy dobrego line manager.W miedzyczasie przeszlam do innego oddzialu firmy i tam zaczely sie schody....Nasz fajny manager odszedl,zaczal sie balagan w dokumentach (nawet moje firmowe akta nie byly uzupelniane na biezaco,a po drodze byly nowe umiejetnosci i szkolenia,na ktore mam certyfikaty). Osoby z ktorymi pracowalam wczesniej podwyzke otrzymaly,ponad rok zarabialy wiecej niz ja,mi zas odpowiadano,ze sie tym zajma,ale jeszcze nie teraz,to nie jest dobry moment,odsylali mnie z kwitkiem. Wspomnianego appraisal nie mialam od stycznia 2007.W koncu pojawil sie nowy manager,mial byc nowy budzet dla firmy....Nawet zostalam doceniona- ale tylko na papierze,mam dokument stwierdzajacy fakt iz zajmuje pozycje supervisora.I to tyle,podwyzki nie ma,nowy manager odszedl szybciej niz sie pojawil.Gdy juz sie cala sprawa wydala,ze mam mniej pieniedzy niz nowi pracownicy zglosilam ten fakt nowemu managerowi.Ten z kolei zamamrotal cos pod nosem i powiedzial,ze musi ten fakt przedyskutowac z kims jeszcze "glowniejszym".I tak to trwa do tej pory...
Jesli chodzi o zwiazki zawodowe to moglibyscie mnie troszke oswiecic w tym temacie, bo nie orientuje sie zupelnie jak zaczac...