Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 28 lis 2012 20:25

Brimingham, to ponad godzina jazdy autostradą z Londynu:)
2 miasto pod względem liczby ludności w UK po Londynie.
Osobiście nie lubię, typowo robotnicze. Jedna drużyna w Premier League:)) Aston Villa, choć z oficjalnego punktu widzenia to nie Birmingham a Villa to z praktyki, nie wiesz kiedy jesteś już w Villa a kiedy opuściłeś Birmingham, coś jak Chorzów i Katowice.
Ogłoszenie sensowne, cena w pokoju wskazuje, że najpewniej będzie to pokój dzielony, stawka jak najbardziej realna.
Typowa harówa za niską stawkę - na początek jest OK. Ale nie na dłużej niż rok:) maksymalnie.

ork
Gastarbeiter

Postautor: ork » 30 lis 2012 18:59

W tym ogłoszeniu jedno mnie dziwi. Skopiowałem tel do google i ogłoszenie jest w tyle miejscach, że aż zastanawiające. po co ktoś sobie zadał tyle trudu, żeby dać takie ogloszenie w tylu miejscach, skoro do niewykwalifikowanej pracy jak pisze wcześniej Daro jest dużo chętnych na miejscu. No ale może się mylę i szukam podstępów tam gdzie ich nie ma. Ja piszę z PL.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 30 lis 2012 21:44

nieraz są te same ogłoszenia np.moja wyspa, strefa, londole a co to jest nie mam pojęcia, pewnie jeden z tych zakladow co tyrasz spisz tyrasz po 12 godz przez sprytną agencje werbującą.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 30 lis 2012 21:52

podejrzany numer tel.komorka duzy zakład powinien mieć 02045.....itd i zaklad nie wyjezdza pracownikom na powitanie , tu jest jakiś pośrednik tak czuje werbuje ludzi podejrzane to jest za pięknie brzmi, jak ktoś to sprawdził na miejscu niech da znać, oby ostrzec jak to lipa innych, oby to nie był kolejny przekręt

szczurek1910
Gastarbeiter

Postautor: szczurek1910 » 16 maja 2013 14:41

jednak nie zdecydowalem sie na wyjazd z tego ogloszenia i jakiego kolwiek innego ;) bede prawdopodobnie lecial w czerwcu do Bristolu i tam probowal znalesc jakas prace cos moze ktos jakos poradzi :D albo jest w stanie tam ogarnac jakas prace?

Wróć do „Praca”