Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Monikita
Gastarbeiter

Prośba o radę - praca - gdzie i jak skutecznie szukać?

Postautor: Monikita » 09 sty 2009 14:18

Hej, chcialam sie Was - forumowiczow - poradzic:)
Przebywam obecnie w zachodnim Londynie (West Drayton, okolice Uxbridge), no i jak chyba kazdy kto tu przyjechal szukam pracy:) Jestem po studiach jednak jakos moje pozytywne nastawienie do znalezienia tutaj pracy w zawodzie (Materialy biomedyczne i przetworstwo materialow po Politechnice Slaskiej) z dnia na dzien zanika, a glownie dlatego ze po pierwsze wszedzie chca kilka lat doswiadczenia w zawodzie. Pozatym moj angielski nie jest perfekcyjny, jednak staram sie go caly czas szkolic, chodzilam tutaj na konwersacje z angielskiego no i jakos dawalam rade:)
Teraz to juz mysle o jakiejkolwiek pracy na poczatek ale takiej ktora pozwoli mi na rozwijanie mojego angielskiego, abym po jakims czasie mogla startowac na cos lepszego:)
Stad tez moje pytane do Was gdzie moge uderzyc, do jakich agencji, moze ktos z Was ma namiary na jakas prace, itp?
Moj glowny problem to moja niesmialosc, ale jakos trzeba pierwsze lody przelamac:)

Z gory dziekuje za wszelkie informacje:)

P.S. Ale sie rozpisalam:)

pharao
Emigrant

Postautor: pharao » 09 sty 2009 17:50

Znajdź najpierw jakąkolwiek pracę, żebyś miała z czego za dom zapłacić i jedzenie kupić. Ambicje odstaw na początku na bok - inaczej może być kiepsko. Później, w miarę możliwości rób wszystko co potrzebne (kursy, ang, specjalistyczne itp), żeby się wdrapywać po szczebelkach... :D

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 09 sty 2009 18:11

Absolutnie nie pakuj sie na jakis zmywak czy ukladanie towarow w supermarketach "zeby przezyc" - zanim mrugnisze minie Ci 5-10 lat a Ty nadal bedziesz na etapie nadziei.

Szukaj firm operujacych w twojej dzialce i wal do nich - chociazby nawet do podstawowej administracju.

W Tesco slownictwa specjalistycznego sie nie nauczysz - powodzenia.

pharao
Emigrant

Postautor: pharao » 09 sty 2009 22:26

takajednaobca pisze:Absolutnie nie pakuj sie na jakis zmywak czy ukladanie towarow w supermarketach "zeby przezyc" - zanim mrugnisze minie Ci 5-10 lat a Ty nadal bedziesz na etapie nadziei.
Szukaj firm operujacych w twojej dzialce i wal do nich - chociazby nawet do podstawowej administracju.

No, a później zęby w ścianę.....

Monikita
Gastarbeiter

Postautor: Monikita » 09 sty 2009 23:44

Jesli chodzi o mieszkanie, itp nie ma z tym problemu, gdyz to mam zapewnione, dlatego mam wiecej czasu na znalezienie czegos bardziej interesujacego.

Dzieki za zainteresowanie:)

pharao
Emigrant

Postautor: pharao » 09 sty 2009 23:46

Monikita pisze:Jesli chodzi o mieszkanie, itp nie ma z tym problemu, gdyz to mam zapewnione, dlatego mam wiecej czasu na znalezienie czegos bardziej interesujacego.

Dokładnie, jak można sobie na to pozwolić to wręcz powinno się szukać lepszej pracy. :D

Moldwan
Gastarbeiter

Postautor: Moldwan » 10 sty 2009 00:25

Witam jestem 26letnim mezczyzna jestem w Londynie dopiero 9tyg i ciezko jest znalesc mi prace jak znalazlem to byla tylko dorywcza to pare godz tyg.....Jestem bez nalogow posiadam prawo jazdy kat B mieszkam na poludniu a dokladnie Streatham mam prosbe niech mi ktos pomoze znalesc prace moj numer to 07727916655 dziekuje

katarzyna19767
Gastarbeiter

ja tez bede szukala pracy tez bym prosila o jakies namiary

Postautor: katarzyna19767 » 14 sty 2009 16:14

Moldwan pisze:Witam jestem 26letnim mezczyzna jestem w Londynie dopiero 9tyg i ciezko jest znalesc mi prace jak znalazlem to byla tylko dorywcza to pare godz tyg.....Jestem bez nalogow posiadam prawo jazdy kat B mieszkam na poludniu a dokladnie Streatham mam prosbe niech mi ktos pomoze znalesc prace moj numer to 07727916655 dziekuje

katarzyna19767
Gastarbeiter

jezeli masz jakies namiary do pracy w tesco to ja jestem zai

Postautor: katarzyna19767 » 14 sty 2009 16:16

takajednaobca pisze:Absolutnie nie pakuj sie na jakis zmywak czy ukladanie towarow w supermarketach "zeby przezyc" - zanim mrugnisze minie Ci 5-10 lat a Ty nadal bedziesz na etapie nadziei.

Babcia Jadzia
Emigrant

Postautor: Babcia Jadzia » 14 sty 2009 17:52

Katarzyna - za £15 na godzine naucze Cie jak sie poruszac po forum :D

Moldwan
Gastarbeiter

Postautor: Moldwan » 22 sty 2009 16:17

takajednaobca pisze:Katarzyna - za £15 na godzine naucze Cie jak sie poruszac po forum :D
........wyzyskiwacz pieniedzy nie sadze zeby ktos sie na to na bral oszustka jestes

darekzlondku
Emigrant

Postautor: darekzlondku » 22 sty 2009 20:23

Moldwan pisze:
takajednaobca pisze:Katarzyna - za £15 na godzine naucze Cie jak sie poruszac po forum :D
........wyzyskiwacz pieniedzy nie sadze zeby ktos sie na to na bral oszustka jestes
...
...oczywiscie ze oszustka!... za taka usluge bierze sie od 20-25 f....
...i nie jest prawda za w tesco da sie pracowac 5-10 lat przy ukaldaniu towaru... po 3 miesiacach uciekniesz, bedziesz liczyc godziny do konca umowy... ale ma to dobre strony (zwykla ciezka praca), uczy...

thomass
Gastarbeiter

Postautor: thomass » 06 lut 2009 13:29

od czegoś trzeba zacząć i pomału wzbić się w górę

Wróć do „Praca”