O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
banita
Rezydent

Postautor: banita » 15 maja 2014 14:06

MarcFloyd pisze:sie z oszustow, populistow, klamcow I zwyczajnych idiotow?

a czy jest taki kraj w ktorym obywatele tak sie nie wyrazaja o ludziach ktorych sami sobie wybrali?

szoker2

Postautor: szoker2 » 15 maja 2014 14:16

Nie mialem na mysli bratania sie z bandytami a podjecie proby zmiany opini o nas czyli polakach.

Zastanawia mnie jeszcze dlaczego wydaje nam sie, ze mozemy wystawiac opinie nt tutejszego ustroju i rzadac zmian, majac u siebie w kraju jeden wielki burdel, nad ktorym nikt zapanowac nie potrafi.
Rowniez wiele rzeczy mi sie tu nie podoba ale jestem tego zdania ze to my przyjezdzamy do nich po pieniadze, a nie odwrotnie. I wlasnie przez to wydaje mi sie ze powinnismy zamknac mordy i robic wszystko co mozemy, zeby sobie tej naszej poczatkowej opini nie zepsuc.
Opinia sie niestety zmienila, i mow co chcesz ale gdzie sie nie obrocisz to wszedzie kazdy pyta skad benefity i jakie i gdzie. A to jest to co akurat cameron wytknal miedzyinnymi nam. Kazdy sie denerwuje na rzad, ktory w sumie ma racje. Broni tego co sobie wypracowal przez setki lat.
To oni sobie grabili swiat i zwozili tania sile robocza budujac tym samym imperium co tez mi sie nie podoba. Ale to nie moja sprawa. Wiem natomiast jedno: nie da sie wprowadzic zadnych zmian tam gdzie nikt ich nie chce ani nie potrzebuje. A my to wlasnie probujemy zrobic.

szoker2

Postautor: szoker2 » 15 maja 2014 14:17

Nie mialem na mysli bratania sie z bandytami a podjecie proby zmiany opini o nas czyli polakach.

Zastanawia mnie jeszcze dlaczego wydaje nam sie, ze mozemy wystawiac opinie nt tutejszego ustroju i rzadac zmian, majac u siebie w kraju jeden wielki burdel, nad ktorym nikt zapanowac nie potrafi.
Rowniez wiele rzeczy mi sie tu nie podoba ale jestem tego zdania ze to my przyjezdzamy do nich po pieniadze, a nie odwrotnie. I wlasnie przez to wydaje mi sie ze powinnismy zamknac mordy i robic wszystko co mozemy, zeby sobie tej naszej poczatkowej opini nie zepsuc.
Opinia sie niestety zmienila, i mow co chcesz ale gdzie sie nie obrocisz to wszedzie kazdy pyta skad benefity i jakie i gdzie. A to jest to co akurat cameron wytknal miedzyinnymi nam. Kazdy sie denerwuje na rzad, ktory w sumie ma racje. Broni tego co sobie wypracowal przez setki lat.
To oni sobie grabili swiat i zwozili tania sile robocza budujac tym samym imperium co tez mi sie nie podoba. Ale to nie moja sprawa. Wiem natomiast jedno: nie da sie wprowadzic zadnych zmian tam gdzie nikt ich nie chce ani nie potrzebuje. A my to wlasnie probujemy zrobic.

szoker2

Postautor: szoker2 » 15 maja 2014 14:17

banita pisze:
MarcFloyd pisze:sie z oszustow, populistow, klamcow I zwyczajnych idiotow?

a czy jest taki kraj w ktorym obywatele tak sie nie wyrazaja o ludziach ktorych sami sobie wybrali?

Korea polnocna

banita
Rezydent

Postautor: banita » 15 maja 2014 14:23

taa mialem dopisac ze z wylaczeniem krajow nie demokratycznych zeby oszczedzic niepotrzebnych odpowiedzi ale coz ...

banita
Rezydent

Postautor: banita » 15 maja 2014 14:28

szoker2 ciekawe czy zmienisz zdanie o benefitach jak urodzi ci sie dziecko ... zanim sie uniesiesz i rozpetamy nast "dyskusje" to uprzedzam ze zgadzam sie z tym ze to chory system ...

szoker2

Postautor: szoker2 » 15 maja 2014 14:41

Ja sie na zadne benefity nie lapie.
I tak, jezeli tylko bede takowych potrzebowal a beda mi sie nalezaly to pewnie za zaaplikuje. Choc nie mam zamiaru robic nic zeby 'zaczely mi sie nalezec'. I to jest ta subtelna roznica.
Co do korei to tylko zart. Wiem co masz na mysli.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 15 maja 2014 14:46

kazdemu kto ma dziecko sie naleza? pytam bo ekspert nie jestem ale chyba child beneft dostaje kazdy rodzic bez wzgledu na zarobki?

szoker2

Postautor: szoker2 » 15 maja 2014 14:50

Nie mam doswiadczenia z benefitami a juz tym bardziej z czajldowymi. Ale skoro tak mowisz to bardzo milo choc nie wiem na jakiej podstawie maja mi je przyznac.

szoker2

Postautor: szoker2 » 15 maja 2014 14:51

I jeszcze jedno. Ja nie bije sie o benefity jako takie a o naginanie paly zeby je dostac.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 15 maja 2014 14:51

na podstawie posiadania dziecka

szoker2

Postautor: szoker2 » 15 maja 2014 14:53

banita pisze:na podstawie posiadania dziecka

Powaznie? To by byl dopiero glupi pomysl.

szoker2

Postautor: szoker2 » 15 maja 2014 15:51

No wyglada ze tak
http://www.hmrc.gov.uk/childbenefit/sta ... ualify.htm

Ale jaja.
I co my tu chcemy poprawiac? Przeciez dziala

banita
Rezydent

Postautor: banita » 15 maja 2014 15:56

Oni to wiedza Kocie
:lol:

Wróć do „Hyde Park”