O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 03 cze 2013 13:54

TomGie pisze:Jesteśmy bardzo zamkniętym narodem, a szkoda! Jak patrzę w Londynie na inne nacje to czasem im zazdroszczę tej solidarności.

Szukasz znajomych czy solidarnosci narodowej?

Znajomych szuka sie na podstawie wspolnych zainteresowan/podejscia do zycia/wartosci itd a nie na podstawie narodowosci.

Mam znajomych z wielu krajow, w tym Polakow tez - nie dlatego ze "jestesmy z Polski" ale dlatego ze mamy cos wspolnego ze soba.

Znajdz sobie jakies hobby - tu szukaja do pilki, do siatkowki, na silownie itd i w ten sposob szukaj znajomych.

Posty typu "szukam znajomych" wieja desperacja.

Spotkan byla cala masa, dobrych pare lat temu. Inna generacja niz obecni uzytkownicy Londynka.

Zorganizujcie sobie "wy Mlodzi" nowe spotkanie...

TomGie
Gastarbeiter

Postautor: TomGie » 04 cze 2013 19:08

Mam pasje, ale to nie reguła, że wspólne zainteresowania muszą łączyć.

Nie jestem zdesperowany. Nazwałbym to otwartość na nowe znajomości. Co w tym złego, że wolę w weekend wyjść z fajną Polką, niż z Angielką? W tej kwestii jestem patriotą, choć mam znajome Angielki to zawsze bardziej podobały mi się Polki.

user1358274
Gastarbeiter

Postautor: user1358274 » 03 lip 2013 23:44

Dziwne to co piszecie, ja tam lubię i często spotykam się z Polakami.

fakt... odkąd mieszkam pod Londynem rzadziej niż dawniej, ale generalnie grono jest spore i przez late mniej więcej stabilne.

hm, musicie mieszkać w "dziwnych" miejscach :/ :)))

Wróć do „Hyde Park”