O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
dolata
Gastarbeiter

Postautor: dolata » 11 maja 2013 22:25

Nie mam nic przeciwko, że ktoś sobie posiada polską telewizję, ale jaki poziom ona reprezentuje, to naprawdę kiepsko świadczy o osobach ją posiadających.

Wiem,ze to byc moze tylko moje zdanie ale wlasnie kiedy ogladalam angielska telewizje (bez SKY) mialam wrazenia,ze jest to w wiekszosci poziom polskiego TVN Style.

Niw wiem czemu wedlug Ciebie HBO lub Canal + to kiepski poziom???

Nie wspomne nawet o mojej ulubionej Rodzince.pl. w publicznej telewizji
Ogladales?

rolmopsik

Postautor: rolmopsik » 11 maja 2013 22:31

bombastik pisze:Rolmopsik
Bombastik, nie Bombastic :D
Tak nawiasem mowiac, chcialbym zmienic nicka na zwykle Jacek, moze jak moderator to przeczyta to bedzie mozliwa taka zamiana.
Co do dyskusji, bardzo lubie dyskutowac, ale z ludzmi ktorzy nie zaczynaja jechac po mnie gdy zabraknie im argumentow.
Dzieki za plusika, milo z Twojej strony, choc nie pisze po to, zeby te plusiki zdobywac, zawsze staram sie mowic to co mysle, a to ze pisze jak pisze, nie obrazam nikogo, to jakos tak samo z siebie wychodzi.

No i popatrz jak juz zangielszczalam zamiast k wszędzie c wstawiam...phi
Ale - przepraszam za ignorancję i ślepotę hahahaha
to nie ode mnie ten plusik, bo właściwie sie zasadniczo z Toba nie zgadzam - troche tak - a troche nie...i to tylko dlatego że siedzę tu już "wieki", założyłam rodzine, kraj dał mi szanse na odbudoowanie życia i zaakceptowano mnie jak "swojaka". Obserwujac jednak napływających coraz gęściej i częściej, rodaków...hmmmm jakby tu, żeby nikogo nie obrazić - raczej nie napawa mnie dumą. wszystko im sie nalezy, tłumacza w szpitalu i banku sobie życza, pożyczki z banku spłacać nie muszą (ostatnio była o tym dyskusja), głowy golą na łyso bo po co iść do fryzjera, oburzeni ze do klubu albo na wyścigi w adidasie nie mogą błysnąć. No Sorry ale - Sorry.
Cos tu chyba nie tego....
Tak jak w jedną tak i druga stronę - nie wszystkich mozna wrzucic do jednego wora. Na londynku nikt sie nie popisuje swoimi wyborami sklepów - Tacy ludzie tu po prostu się zalogowali i gaworzą od czasu do czasu. Przy okazji ścierają na miazgę "cwaniaków Marianów" i "głupiutkie Marilki" - ale coż - takie PRAWO DZUNGLI :lol: :lol: :lol:

rolmopsik

Postautor: rolmopsik » 11 maja 2013 22:35

dolata pisze:
Nie mam nic przeciwko, że ktoś sobie posiada polską telewizję, ale jaki poziom ona reprezentuje, to naprawdę kiepsko świadczy o osobach ją posiadających.

Wiem,ze to byc moze tylko moje zdanie ale wlasnie kiedy ogladalam angielska telewizje (bez SKY) mialam wrazenia,ze jest to w wiekszosci poziom polskiego TVN Style.

Ogladales?

Tylko powiedz mi kto się tu na kim wzoruje - i gdzie takie rodzinki pl w PL znajdziesz - toż te seriale to wogóle związku z rzeczywistością nie mają.
Czy ta Rodzinka PL to przykład przeciętnej polskiej rodziny?? Chyba nie 8)

dolata
Gastarbeiter

Postautor: dolata » 12 maja 2013 11:33

Tylko powiedz mi kto się tu na kim wzoruje - i gdzie takie rodzinki pl w PL znajdziesz - toż te seriale to wogóle związku z rzeczywistością nie mają.
Czy ta Rodzinka PL to przykład przeciętnej polskiej rodziny?? Chyba nie

To serial komediowy. Nie mozesz odbierac go tak doslownie. Chodzi o relacje w rodzinie ukazane z humorem. To czy Boscy zyja w bloku czy w domu jedorodzinnym nie ma w tim przypadku duzego znaczenia.

Czesto kiedy to ogladma, jakbym slyszala teksty moich dzieci lub dzieci znajomych, podobne sytuacje. Jest to zabwne i takie na wlasnie byc.
Zawsze poprawia mi sie humor po ogladnieciu rodzinki.

Z innej polki "Gleboka woda" Doskonaly serial. Prawdziwy do bolu.
W przszlosci "Pitbul", "Glina" Jak dla mnie sa to, mimo tego,ze seriale, wartosciowe, rzeczywiste, dobrze zrobione.

informacje mnie z 'tutaj' interesuja, nie 'tam', a ze i tak rzadko ogladam to tym bardziej nie widze powodu zeby placic za dwie skoro jednej nie daje rady czasowo ogladac

Mnie interesuje i tutaj i tam. Mam czas na ogladanie i nie wiem dlaczego moj dom ma byc nazywany nnienormalnym z tego powodu,ze mamy polska telewizje.
To mnie dziwi.

Nie okreslam nienormalnymi Polakow,ktorzy ogladaja angielska telewizje.
Wiem,ze jest ona nie dla mnie ale dla kogos innego moze byc jak najbardziej.

rolmopsik

Postautor: rolmopsik » 12 maja 2013 12:15

@dolata - super, że streściłas swoje ulubione polskie seriale, ale w dalszym ciągu nie odpowiedziałas mi na pytanie - kto sie na kim wzoruje? TV PL na TV UK czy odwrotnie?
Poza tym te komediowe tez mogłyby być odrobine realne - czy nie można nakręcic czegos wesołego odzwierciedlając rzeczywiste realia w PL?
Tu masz takich seriali na pęczki - np Waterloo Road (o problemach edukacji) The Royle Famiy (życie rodzinne) i żaden z nich nie odbiega aż tak drastycznie od naszego życia w UK, to nie fantasy tylko sitcom :roll:
Z tego co pamietam "Na Dobre i na złe " tez mialo reprezentować bolączki szpitalnego życia - pfffff

dolata
Gastarbeiter

Postautor: dolata » 12 maja 2013 12:53

kto sie na kim wzoruje? TV PL na TV UK czy odwrotnie?
u masz takich seriali na pęczki - np Waterloo Road (o problemach edukacji) The Royle Famiy (życie rodzinne) i żaden z nich nie odbiega aż tak drastycznie od naszego życia w UK,

Nie rozumiesz. Mam dosyc Anglii w Anglii i ogladajac polska telewizje odrywam sie od UK. Tesknie za Polska. Byc moze zbyt dlugo juz tu jestem.

Nawet tak banalne program,y typowe dla TVN Style, wole ogladac w wydaniu i realiach polskich niz angielskich. Ogladalam je tylko po to aby miec porownanie wersja UK a wersja polska.

rolmopsik

Postautor: rolmopsik » 12 maja 2013 13:27

dolata pisze:
kto sie na kim wzoruje? TV PL na TV UK czy odwrotnie?
u masz takich seriali na pęczki - np Waterloo Road (o problemach edukacji) The Royle Famiy (życie rodzinne) i żaden z nich nie odbiega aż tak drastycznie od naszego życia w UK,

Nie rozumiesz. Mam dosyc Anglii w Anglii i ogladajac polska telewizje odrywam sie od UK. Tesknie za Polska. Byc moze zbyt dlugo juz tu jestem.

Nawet tak banalne program,y typowe dla TVN Style, wole ogladac w wydaniu i realiach polskich niz angielskich. Ogladalam je tylko po to aby miec porownanie wersja UK a wersja polska.

Doskonale rozumiem - problemy asymilacyjne :D
Wracamy do punktu wyjscia.
Dobrobyt i warunki finansowe nie moga być jedynym powodem naszej emigracji z kraju - ponieważ nigdy nie będziemy szczęsliwi.
Tak to juz jest - ale to nie jest winą UK - tutaj podziękuj swojemu miejscu urodzenia i panom, którzy nim zarządzaja :D

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 12 maja 2013 13:48

dolata pisze:

Ogladales?

Nie oglądam telewizji, bo to zwykle chłam jest. Puszczają szmirę, aby plebs siedział w domach i się nie rozłaził po ulicach.

rolmopsik

Postautor: rolmopsik » 13 maja 2013 23:12

Ukradli mi "....co robicie" to napisze tu - oglądam na Ang freeview (movie mix) film o polskich czasach Solidarności "To kill a Priest"....

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 14 maja 2013 08:35

usercostam pisze:
Nie oglądam telewizji, bo to zwykle chłam jest. Puszczają szmirę, aby plebs siedział w domach i się nie rozłaził po ulicach.

Taaaa? Moge ci wymienic kilka seriali telewizyjnych ktore byly lepsze od filmow kinowych.

Np:
Kiedys Twin Peaks
Pozniej Afterlife, czy Green Wing
Teraz Midsomer Murders

gamedev
Emigrant

Postautor: gamedev » 14 maja 2013 09:22

@MarcFloyd - po anulowaniu Firefly żaden serial nie był już tak smaczny 8)

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 14 maja 2013 10:24

MarcFloyd pisze:
usercostam pisze:

Taaaa? Moge ci wymienic kilka seriali telewizyjnych ktore byly lepsze od filmow kinowych.

Np:
Kiedys Twin Peaks
Pozniej Afterlife, czy Green Wing
Teraz Midsomer Murders

Wyjątek potwierdza regułę...

Wróć do „Hyde Park”