O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
Izaa27
Gastarbeiter

Postautor: Izaa27 » 31 paź 2012 10:06

Tez to wszystko zauwazylam :), masakra. Masz racje, trzeba ignorowac :) ale tak czy tak spadam , czasami wpadne zeby poczytac co ciekawego koło gospodyn wiejskich wypisuje ;)

nothing
Gastarbeiter

Postautor: nothing » 31 paź 2012 10:20

moze troche przesadziłem z ta "Zawiscia" ale pewny %% to tez pewnie prawda poczytałem troche wiecej postow tematów podasz palec a ten wezmnie całą reke i jeszcze pociągnie by samemu sie uratowac heh

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 31 paź 2012 10:20

goraluk pisze:Zrobiło się koło gospodyń wiejskich, jakieś trzy osoby które na wzajem się wspierają.
Ja zamiast się obrażać po prostu je ignoruję i aż mam ubaw po pachy jak je to wnerwia:)
Co też ci polecam.
Też dokładnie wiem co lokatorka z wanną miała na myśli, zwłaszcza, że tam koty są w domu i na dodatek pali... Cóż. Jak napisałem, lepiej samemu szukać czegoś z HB. Nawet jeśli ma być tylko pokój w dzielonym mieszkaniu, zawsze lepiej iść do anglików. Polak czy gorzej Polka, będzie chciała kasy i żeby jeszcze jej sprzątać, siedzieć cicho i najlepiej to nie oddychać bo przeszkadza i brudzi. Ale kasę chętnie weźmie. To już jej nie śmierdzi.
Dlatego mówię, lepiej ignorować, niech ciotki z kółka gospodyń się wspomagają linkami i pochwałami:))

ha ha ha - umyc wanne po SOBIE to jest jakis problem? wspolczuje tym ktorzy kiedykolwiek z toba mieszkali/beda mieszkac, nie wazne czy rodzina czy obcy.. ja flejtuchow omijam szerokim lukiem

u mnie jest czysciutko, nie ma grzyba, myszy, karaluchow, wilgoci i ladnie pachnie...

chcialbys mieszkac tak jak ja mieszkam..

no, teraz idz poczytac ta swoja darmowa gazete...

Izaa27
Gastarbeiter

Postautor: Izaa27 » 31 paź 2012 10:24

StaraBaba pisze:
goraluk pisze:Zrobiło się koło gospodyń wiejskich, jakieś trzy osoby które na wzajem się wspierają.
Ja zamiast się obrażać po prostu je ignoruję i aż mam ubaw po pachy jak je to wnerwia:)
Co też ci polecam.
Też dokładnie wiem co lokatorka z wanną miała na myśli, zwłaszcza, że tam koty są w domu i na dodatek pali... Cóż. Jak napisałem, lepiej samemu szukać czegoś z HB. Nawet jeśli ma być tylko pokój w dzielonym mieszkaniu, zawsze lepiej iść do anglików. Polak czy gorzej Polka, będzie chciała kasy i żeby jeszcze jej sprzątać, siedzieć cicho i najlepiej to nie oddychać bo przeszkadza i brudzi. Ale kasę chętnie weźmie. To już jej nie śmierdzi.
Dlatego mówię, lepiej ignorować, niech ciotki z kółka gospodyń się wspomagają linkami i pochwałami:))

ha ha ha - umyc wanne po SOBIE to jest jakis problem? wspolczuje tym ktorzy kiedykolwiek z toba mieszkali/beda mieszkac, nie wazne czy rodzina czy obcy.. ja flejtuchow omijam szerokim lukiem

u mnie jest czysciutko, nie ma grzyba, myszy, karaluchow, wilgoci i ladnie pachnie...

chcialbys mieszkac tak jak ja mieszkam..

no, teraz idz poczytac ta swoja darmowa gazete...

Chyba zabolało ;)

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 31 paź 2012 10:35

Co niby mialo zabolec?

Nudze sie w pracy do odpisuje...

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 31 paź 2012 10:36

Tez wanny po sobie nie myjesz ?

Izaa27
Gastarbeiter

Postautor: Izaa27 » 31 paź 2012 10:39

Nie myje, bo nie mam wanny :D

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 31 paź 2012 10:42

A co, prysznica/szyby/brodzika nie myje sie po kazdej kapieli tak jak myje sie wanne?

Ja lubie miec czysto wokol siebie, proste. Nie cierpie flejtuchow

Izaa27
Gastarbeiter

Postautor: Izaa27 » 31 paź 2012 10:45

Wiesz, Perfekcyjną Panią Domu nie jestem, ale również lubię porządek, a z tą wanną to był joke

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 31 paź 2012 10:50

Mycie po sobie wanny czy splukiwanie ubikacji to nei kwestia porzadku ale higieny osobistej. Nie wiem czy juz o tym pisalam ale nie cierpie flejtuchow ;)

Jak kazdy po sobie sprzata - nie ma problemu.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 31 paź 2012 10:52

HIgieny i kultury.... zapomnialam o kulturze.. niektorym strasznie tego brakuje. Takie kaleki zyciowe.

Izaa27
Gastarbeiter

Postautor: Izaa27 » 31 paź 2012 10:55

Wiesz higiena czy porządek to często kwestie wynikające z wychowania, ogolnego charakteru, wiele osob po prostu ma juz to we krwi, ja tez nie przepadam za balaganiarzami, ale nie oceniam ludzi po tym czy myja wanne czy nie, to zbyt plytkie.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 31 paź 2012 10:59

Ja nie pisze o balaganiarstwie.

Co innego zostawic porozrzucanych pare rzeczy o mieszkaniu a co innego nie umyc po sobie wanny.

I tak, wanne uzywam jako przyklad. Bo to jest bardzo nie kulturalne i obrzydliwe. Higiena i kultura a nie balaganiarstwo.

Izaa27
Gastarbeiter

Postautor: Izaa27 » 31 paź 2012 11:05

No dobrze, ale ja np znam wspanialych ludzi, ktorzy po prostu ze wzgledow osobowosciowych i tych jak zostali wychowani nie przywiazuja do tego wiekszej wagi i myja wanne raz w tygodniu albo jak im ktos zwoci uwage ze powinni, i co to znaczy ze tacy ludzie sa do niczego? Wedlug mnie nie. Oczywiste jest ze trudno zrozumiec np dlaczego dana osoba sie nie myje, ale coz pozostaje tylko unikac osob ktore nie dbaja o higiene osobista.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 31 paź 2012 11:22

Chyba nie rozumiesz.

Ja mam na mysli moja lokatorke.

Wracam do domu po pracy, sprzatam wszystko codziennie, wlacznie z lazienka.

Ide sie wykapac. Wylaze z wanny, myje wanne, myje szybe z boku wanny, wycieram podloge. Wychodze z lazienki.

Wraca do domu lokatorka, idzie do lazienki.

Wchodze po niej do lazienki - jakby bomba pier...la. Wanna brudna, szyba zachlapana, podloga jak po powodzi.

Teraz rozumiesz?

Wróć do „Hyde Park”