Często mam tak, że coś mnie mocno wkurzy w pracy. Klienci, szefostwo etc. Wiecie jak jest... Jakie macie sprawdzone patenty aby po pracy nie myśleć o pracy?
Dla mnie takiej sytuacji to tylko basen, albo siłownia, chodzi przez o to aby zapomniec, a najlepiej jest sie przy tym zmęczyć, możesz też iść pobiegać Albo spedz czas z ukachana osoba
Po dniu stresującej pracy przyjemnie jest usiąść z dobrym piwem i zapomnieć o wszelkich sprawach mijającego dnia. Lubię piwa z polskich browarów regionalnych a najbardziej smakuje mi piwo z browaru Amber
Każdy człowiek tak jak ma swoją magiczną granicę optimum między dobrym, a złym stresem, tak ma różne preferencje co do walki ze stresem. Uprawianie sportu jest często wymieniane jako jedna z metod, niemniej nie można oczekiwać, że osoba, która nie znosi intensywnej aktywności fizycznej poczuje się całkowicie zrelaksowana! Na szczęście, sprzymierzeńców w walce ze stresem jest wiele – każdy może znaleźć coś dla siebie.
Ja to się odstresowuje wyłącznie dzięki ćwiczeniom. Jak się zdenerwuje to albo idę na siłownię, na basen, biegam czy na rower wsiadam. To działa na mnie najlepiej
namdu pisze:Ja zawsze stawiam na spacer, gorącą kąpiel, dobrą książkę, wino, kontakt z ukochaną osobą, albo basen
Polecam wina słodkie aby uzupełnić poziom glukozy we krwi. Nawet mogą być tanie wina z biedronki lub innych supermarkietów. Ważne aby było słodkie. Pozdrawiam.
O stresie można mówić i mówić. Temat rzeka. Jednak, nie ma chyba antidotum, które całkowicie zwalczyłoby stres. Najlepiej jest wspomóc organizm tak, żeby potrafił on radzić sobie ze stresem wtedy kiedy tego potrzebujemy. Witaminy z grupy b zwiększają zdolność organizmu do radzenia sobie ze stresem, ponieważ te witaminy mają szczególne działanie na układ nerwowy.
U mnie nie obeszło się bez Nervomix Control. Znam problem stresu w pracy, jakiś czas temu u nas w zakładzie się zmieniało kierownictwo i szukano ludzi do wywalenia, bo wszyscy zestresowani chodzili jak diabli. Połowa ekipy na lekach bo stres masakryczny, na szczęście się wyjaśniła sprawa i jest spokojnie teraz.