Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
MaciekMag
Gastarbeiter

mgr inż budownictwa

Postautor: MaciekMag » 05 lut 2012 00:28

chciałem zapytać jak jest z pracą umysłową w budowlance w Anglii, czy honorują dyplom z Polski, doświadczenie i uprawnienia budowlane polskie?
Wiem ze jezyk angielski zarówno codzienny jak techniczny budowlany to podstawa, ale jak z dyplomem? trzeba nostryfikować czy wystarczy przetlumaczyc?

dzieki za wszelkie odpowidzi...pozdrawiam Polonie

MaciekMag
Gastarbeiter

Postautor: MaciekMag » 11 lut 2012 21:00

no smiało.....nikt nic nie wie w w/w temacie?

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 12 lut 2012 00:04

No chyba nikt nie wie...

Praca paierkowa z budowlance to trzepanie workow po cemencie ;)

MaciekMag
Gastarbeiter

Postautor: MaciekMag » 12 lut 2012 11:10

StaraBaba pisze:No chyba nikt nie wie...

Praca paierkowa z budowlance to trzepanie workow po cemencie ;)

ładna mi praca papierkowa...ale do takiej pracy o jakiej piszesz jezyk niepotrzebny, tylko rece sprawne, a ja pytam troszeczke o co innego...

czy Polacy na Wyspach tylko fizyczne prace wykonują, że nikt nic nie napisze?

pozdrawiam i czekam na madrzejsze odpowiedzi :)

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 12 lut 2012 17:53

Ci z dobra znajomoscia jezyka skladaja wytrzepane worki po cemencie....

Powodzenia.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 12 lut 2012 17:58

Poza tym nie-fizycznie pracuje masa ludzi ale nie w budownictwie.

Standardowo tutejsza budowlanka jest oblegana przez POlakow pracujacych wlasnei fizycznie, dyplom czy nie.

Jak Blondynek pisze - specjalizacja jest wazna.

Napisz cos konkretniej to ktos cos moze konkretniej odpowie.

MaciekMag
Gastarbeiter

Postautor: MaciekMag » 13 lut 2012 21:11

blondynek pisze:
MaciekMag pisze: czy Polacy na Wyspach tylko fizyczne prace wykonują, że nikt nic nie napisze?

aroganckie pytanie
wyobraz sobie ze nie..

zamiast glupio sie pytac czy wszyscy tylko fizyczne prace wykonuja, moze sie najpierw zorientuj jaki ty zawod mozesz wykonywac ze swoim dyplomem tutaj i na czym taka praca polega :roll:

ty mozesz byc odpowiednikiem tutaj np kogos kto jest surveyor; mozesz byc quantity surveyor, mozesz byc civil engineer -to tylko trzy z bardzo roznych zawodow gdzie (byc moze) twoj dyplom do czegos sie nada

nie bylo moim zamiarem nikogo obrażać....po prostu temat wisiał na forum ponad tydzień pusty nikt nie odpisywał, więc jak dla mnie byly 2 możliwe opcje:
albo nikt kto pracuje umysłowo w budownictwie w UK tego nie czytał, albo nie ma po prostu takich osób....zwykla logika

przydaloby mi sie troszeczke wiecej ifnormacji o tym czy dyplom z Polski jesy w UK honorowany (wystarczy tylko przetlumaczyc czy cos jeszcze?) i wiem ze polski mgr inz= licencjat w UK

prosilbym obszerniej mi podpowiedziec jak najlepiej sie za to zabrac...zeby wyjechac do UK i pracowac w swoim zawodzie....

pzdr raz jeszcze Polonie

Wróć do „Praca”