Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
bemo
Gastarbeiter

Wraz z kolegą szukamy pracy na wakacje w Anglii.

Postautor: bemo » 10 kwie 2011 16:58

witam wszystkich. nastał taki czas, ze wiek pozwala na podjecie pewnej pracy, poniewaz kasa sie bardzo przyda (na prawo jazdy i samochod). jak napisalem w temacie, wraz z kolega szukamy pracy na wakacje w uk, bedzie to nasza pierwsza powazniejsza praca chociaz kolega pomaga tacie w firmie (jego tata ma firme budowlana, tzn on glownie obsluguje klientów lub nosi towary), ja robilem na ferie w czesciach samochodowych u tescia mojego brata, pozatym to nigdzie nie pracowalem, nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie ale odbylem miesieczne praktyki ze szkoly (byly obowiazkowe) , bylem w banku robilem doslownie wszystko :P zdalem na ocene celująca (mam opinię pracodawcy). obydwoje mamy po 19 lat, jezeli chodzi o j.angielski to ja mam bardzo dobry - przynajmniej tak mysle, mam ocene najlepsza z klasy(ano gralo sie w te gry po angielsku ;)) a kolega nazwijmy to "komunikatywny".

wiem, ze w tych czasach jest to bardzo trudne, ale nie wyobrazam sobie siedziec w domu, kiedy mooooooze jakas oferta pracy by byla.wiadomo, ze stokroc lepiej jest w anglii niz w polsce, pozatym w polsce bez znajomosci sie nic nie zalatwi. probowalem w jobmanie(agencja pracy tymczasowej) nawet wyrobilismy sobie ksiazeczki sanepidowskie no ale kasa poszla w bloto bo nikt sie nigdy nie odezwal.

jezeli chodzi o prace to mozemy robic doslownie wszystko, glownie chodzi chyba o prace fizyczna - na taka chyba jest najwieksze zapotrzebowanie, zreszta sadze, ze o innej to mozemy pomarzyc. ale obydwoje mielismy stycznosc z praca fizyczna wiec nie jest zle, na prawde mamy checi i wiemy ze jak jest robota no to nie mozna sobie leciec w kulki.

teraz prosba do was drodzy uzytkownicy londynka, jesli ktokolwiek ma jakies znajomosci w anglii, lub potrzebuje fizycznych pracowników, uczciwych, nie karanych, bez nalogow - na prawde sympatycznych to prosze dac tutaj znac lub chociaz napisac mi na maila rolmopsy123@o2.pl lub na gadu 1493368, bo na prawde kasa by sie przydala bo bez prawka ani rusz w tej polsce, a rodzice na prawo jazdy mi nie dadzą :/. na prawde bylbym wdzieczny gdyby ktos mogl nam pomoc :) pozdrawiam serdecznie
przemek

dodam coś tylko :- jeśli chodzi o te prace fizyczna, to owszem mozemy robic w roznych roznistych czesciach, czy nosic towary ale rowniez chodzi mi o prace w jakims magazynie, lub np. w zeszłym roku koledze z klasy wujek załatwił robotę na całe wakacje przy rozkladaniu namiotow, czyszczeniu toi toi ( :twisted: )

Wróć do „Praca”