Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
zabek1948
Gastarbeiter

Wyjazd

Postautor: zabek1948 » 09 mar 2011 13:48

Witam
Chcemy wyjechac z kraju ja i moja dziewczyna mam 19 lat ona 21. Jestesmy mlodzi bez zadnych nalogow i chcieli bysmy sobie ulozyc zycie za granica . Jak to wszystko najlepiej zorganizowac ? Pieniadze na start znajdziemy . U mnie z jezykiem ciezko bo uczylem sie niemieckiego ona podstawy zna i mysle ze szybko doszla by do stopnia aby sie porozumiec z anglikiem w najprostszych sprawach. Chcemy wyjechac w maju po mojej maturze , ona ma juz to za soba ma skonczone liceum . Czy lepiej isc do agencji pracy - jesli tak to moze cos polecicie ?
Czy bez jezyka z poczatku dostane prace ?
Marzymy o tym aby pracowac razem z poczatku np gdzies na kuchni .

Czy to jest wogole dobry pomysl ?
Prosze o jakies opinie bez glupich docinkow jesli dało by rade

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 09 mar 2011 14:15

Bez glupich docinkow to ja sie nie podejmuje - moze ktos inny :lol:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 09 mar 2011 15:10

Powiem tak: bez znajomosci jezyka BAAAAARDZO watpie.

Rynek niemiecki sie otwiera w maju, jesli sie uczyles niemieckiego to moze ten kierunek jest sensowniejszy?

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 09 mar 2011 19:26

StaraBaba pisze:Bez glupich docinkow to ja sie nie podejmuje - moze ktos inny :lol:

ja tez odpadam

zabek1948
Gastarbeiter

Postautor: zabek1948 » 09 mar 2011 21:48

To widze w dupach wam sie popier****** i to groznie . Przypomnijcie sobie czy kazdy z was byl kurw* taki madry jak mieszkal w polsce ? Zawsze denerwowali mnie tacy ludzie jak by nie szlo napisac np. nie nie masz szans bez jezyka i wybij se to z glowy no ale po co ? Lepiej pokazac kim to sie kur nie jest i zadzierac nosa ;]

Z góry dzieki za pomoc juz wiecej pytan nie mam [piii...] polaczki , z chęcią przymnę krytyke no ale co tam lepiej pokazac kim to sie nie jest.

MarcFloyd dziekuje za rade.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 10 mar 2011 12:15

zabek1948 pisze:To widze w dupach wam sie popier****** i to groznie . Przypomnijcie sobie czy kazdy z was byl kurw* taki madry jak mieszkal w polsce ? Zawsze denerwowali mnie tacy ludzie jak by nie szlo napisac np. nie nie masz szans bez jezyka i wybij se to z glowy no ale po co ? Lepiej pokazac kim to sie kur nie jest i zadzierac nosa ;]

Z góry dzieki za pomoc juz wiecej pytan nie mam [piii...] polaczki , z chęcią przymnę krytyke no ale co tam lepiej pokazac kim to sie nie jest.

MarcFloyd dziekuje za rade.

:lol:

Podpisane:

Pier.....dolony Polaczek

:lol:

aina24
Rezydent

Re: Wyjazd

Postautor: aina24 » 10 mar 2011 13:02

zabek1948 pisze:Witam
Chcemy wyjechac z kraju ja i moja dziewczyna mam 19 lat ona 21. Jestesmy mlodzi bez zadnych nalogow i chcieli bysmy sobie ulozyc zycie za granica . Jak to wszystko najlepiej zorganizowac ? Pieniadze na start znajdziemy . U mnie z jezykiem ciezko bo uczylem sie niemieckiego ona podstawy zna i mysle ze szybko doszla by do stopnia aby sie porozumiec z anglikiem w najprostszych sprawach. Chcemy wyjechac w maju po mojej maturze , ona ma juz to za soba ma skonczone liceum . Czy lepiej isc do agencji pracy - jesli tak to moze cos polecicie ?
Czy bez jezyka z poczatku dostane prace ?
Marzymy o tym aby pracowac razem z poczatku np gdzies na kuchni .

Czy to jest wogole dobry pomysl ?
Prosze o jakies opinie bez glupich docinkow jesli dało by rade

jesli masz 19 lat to byc moze nie mial bys nawet podstawowej pensji bo ona obowiazuje od 21 roku zycia, jesli masz mniej to moga ci mniej placic, robota nawet jesli bys znalazl to strasznie ciezko bys mial bez angielskiego, bo jasne musizsz rozumiec co do ciebie mowia, jesli nawet znajdziesz taka wsrod polakow to musialbys sie przygotowac na to, ze nie beda dla ciebie mili, niestety:( ogolnie o takich rzeczach sie nie wypowiadam ale musze przyznac, ze polacay w anglii tylko o sobie mysla i o pieniadzach. Nie to, ze nie jestem tolerancyjna ale naprawde tak trzeba przyznac, ze poznalam osobiscie mase takich polskich par- zamykaja sie w pokoju a kazdy kto odwiedza innych w domu to wrog. Byc moze i sa inni ale takich pewnie najwiecej. Moze to dlatego, ze zawsze ciulaja pieniadze na cos tam bo chca wrocic do kraju i tak zagalopowuja sie w tym ciulaniu, ze honoru czesto nie maja. Niestety taka prawda, jednak widze, ze w polsce jest duzo zyczliwych ludzi, usmiechaja sie w sklepach i ogolnie, wiec to nie spoleczenstwo tylko moze takie zagubienie .. niewiem, ale nie radze nikomu polegac na obcych, jesli zamierzasz przyjechac do angli to nawet jesli masz znajomych to licz na siebie, poducz sie angielskiego bo bez niego niz rusz, jesli bedziesz umial ang to prace znajdziesz i bedzie kolorowo :wink:

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 10 mar 2011 13:12

zabek1948 pisze:MarcFloyd dziekuje za rade.

Nie ma problemu, zycze Wam obojgu powodzenia.

Wróć do „Praca”