Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
Benhur21
Gastarbeiter

Wózki widłowe

Postautor: Benhur21 » 16 sty 2011 16:03

Witam.
W maju kończę szkołę i myślałem o zrobieniu uprawnień na wózki widłowe w Polsce I wyjeździe do Anglii. Słyszałem, że polskie uprawnienia na widłaki są honorowane w całej UE. Pytanie moje: czy to ma sens? Czy jest zapotrzebowanie na to stanowisko czy raczej słabo? Mam szanse dostać taką prace czy lepiej przyjechać i szukać obojętnie jakiej roboty? Chodzi mi nie tylko o Londyn ale o całe UK.
Jeżeli chodzi o znajomość angielskiego to jest to coś pomiędzy podstawowym a komunikatywnym. Potrafię się wypowiedzieć po angielsku ale jak angol będzie mi nawijał to dużo nie zrozumiem.
Proszę o pomoc

kozbierski
Troll

Postautor: kozbierski » 20 sty 2011 10:16

pracowałem kiedyś na wózkach te uprawnienia z Polski możesz sobie w buty włożyć, przeważnie są szkolenia wewnętrzne w firmach

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 20 sty 2011 10:59

jak przetłumaczysz te uprawnienia u tłumacza przysiegłego, ale w anglii , to mozesz ewentualnie zostac zwolniony z kursu, ale egzamin musisz zdać i to po angielsku

kozbierski
Troll

Postautor: kozbierski » 20 sty 2011 15:30

Nikt cie z takimi papierami na wózek nie wsadzi :d bo pewnie byś pół warehousu rozp.... robią szkolenia wewnętrzne i wtedy widza czy coś potrafisz

wozniak0512
Gastarbeiter

Postautor: wozniak0512 » 25 sty 2011 17:02

nie prawda,ja pracuje juz ponad pol roku na pl papierach !!!! i jakos nikt sie nie czepia. jak umiesz jezdzic to znajdziesz prace!!!

dawmik
Gastarbeiter

do wozniak0512

Postautor: dawmik » 29 kwie 2011 16:18

nie prawda,ja pracuje juz ponad pol roku na pl papierach !!!! i jakos nikt sie nie czepia. jak umiesz jezdzic to znajdziesz prace!!!
witam tu jest moje aktualne gg 13402705 mam pytanie z góry dzieki

marekleyton
Rezydent

Re: do wozniak0512

Postautor: marekleyton » 29 kwie 2011 17:14

dawmik pisze:nie prawda,ja pracuje juz ponad pol roku na pl papierach !!!! i jakos nikt sie nie czepia. jak umiesz jezdzic to znajdziesz prace!!!
witam tu jest moje aktualne gg 13402705 mam pytanie z góry dzieki

buahahhaha

w żadnej ale to zadnej szanujacej przepisy firmie nie pozwolii by ci jeździć wózkiem widłowym bez CPCS czyli karty zaswiadczajacej ze oprócz kursu masz tez zdany egzamin z H&S :))))
w UK jest baza ogólnokrajowa i jesli masz tą karte pracodawca wsadza ja do czytnika w kompie lub dzwoni na infolinie i podaje nr karty i wie o twoich uprawnieniach

tak jak n a zadną budowę nie wpuszcza cie bez CSCS , tak na zaden wózek nie posadzą bez CPCS

zeby zdawac egzamin z CPCS na wózek musisz przedstawic zaswiadczenia o ukończeniu kursów teoretycznych i praktycznych wiec mozesz oczywiscie stawac do egzaminów z uprawnieniami nabytmi w EU , ale musisz zaliczyć egzamin CPCS

cena egzaminu po angielsku/ bez tłumacza/ to jakies 600F teoria + praktyka

Wróć do „Praca”