O wszystkim na tematy prawne
baxtter
Gastarbeiter

POWAŻNY PROBLEM Z HOMME OFFICE! UWAŻAJCIE! POMOCY

Postautor: baxtter » 22 lis 2010 21:46

Witam! postaram sie w dośc jasny sposób opowiedzieć co mi sie przytrafilo... 21 września br rozpocząlem prace w UK. Przekazalem wiec swój dowod osobisty oraz 90F pracodawcy celem rejestracji w Homme Office. Niestety nie otrzymałem z powrotem ani dowodu ani certyfikatu potwierdzającego rejestrację. Mój manager wyslal maila z zapytaniem do WRS. W odpowiedzi napisali, że mój dowód osobisty zostal wyslany 10 pazdziernika SECOND CLASS RECORDED DELIVERY oraz podano mi numer przesyłki. Udałem sie wiec do oddziału Royal Mail gdzie uslyszalem, że przesyłka o podanym numerze NIE ISTNIEJE! Zostałem wiec bez dowodu, bez certyfikatu i z brakiem dalszych pomysłów na cokolwiek. Minelo juz prawie 2 miesiące od momentu wyslania... dzwonilem do Ambasady i tam mojego dowodu również nie ma...
Czy ktokolwiek jest mi w stanie pomóc? Do kogo sie zwrócić o odszkodowanie za zgubiony dokument? Pracodawca bezradnie rozkłada ręce, ja nie moge nic zrobić bo paszport jest do odebrania w kraju... POMOCY! :(

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 23 lis 2010 09:59

zadzwon jeszcze raz,albo szefa popros, napewno inna osoba odbierze, moze mniej roztargniona, powiedz, ze wyslales aplikacje dwa miesiace temu i jak dotad nie otrzymales odpowiedzi.. racja na home office sie czeka ale dowod powinnien juz przyjsc bo robia tylko photocopy i odsylaja. Mcusisz to zalatwic teraz bo prawo pocztowe (cz jak to tam w pl sie mowi) obowiazuje zwykle 3 miesiace(ogolnie nie wiem jaki home office ma regulamin) potem moga powiedziec, ze zrobili swoje tzn dowod poszedl a Ty go nie odebrales.

Tak wiec nie siedz tyllko dowiedz sie gdzie ten dowod bo potem ambaras i koszt wyrabiac nowy, szczeholnie jesli nie masz paszportu...

baxtter
Gastarbeiter

Postautor: baxtter » 23 lis 2010 13:47

Blondynek... uwielbiam takich użytkowników...
tak k..wa nie mam co robić więc wymyslam historie o zaginionym dowodzie! Ja tylko napisalem to, co wiem i to co widze - mam maila z HO w którym czytam, że taką wlaśnie przesyłką wysłano mój dowód. Nie sądze żeby ktoś z Urzedu pisał bzdury i to na dodatek w mailu(swoją droga moge Ci go wysłać)

Co do odszkodowania za zgubione dokumenty to wiem, że HO czesto sie to zdarza a nie mają zadnego potwierdzenia, że oddali mój dowód wiec sie nie wypowiadaj...

to jednak chyba prawda, ze za granicą najbardziej trzeba uważać na...swoich

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 lis 2010 14:08

Tylko uwazaj zeby sie nie schylac jak wchodzisz tutaj na forum, bo swoi tylko czekaja zeby ciebie wyruchac

banita
Rezydent

Postautor: banita » 23 lis 2010 14:16

user nie wrzucaj wszystkich do wora w ktorym ty siedzisz

baxtter
Gastarbeiter

Postautor: baxtter » 23 lis 2010 14:25

Nie to miałem na myśli i nie uogólniałbym tak bardzo....

maya
Rezydent
Kontaktowanie:

Postautor: maya » 23 lis 2010 16:52

baxter, nie wiem jak długo obserwujesz nasze forum ale wygląda na to, że wpadłeś z marszu tutaj. Jeżeli jest ktoś kto ci konkretnie odpowie na twoje pytania to właśnie blondynek.
Są jeszcze osoby, którym gdyby się chciało to zrobiły by to ale...
Podziękuj i proś o jeszcze.
I tylko nie ch...j się i nie mów, że bez łaski itd. Jesteśmy tutaj żeby ci pomóc.
Prawda?

baxtter
Gastarbeiter

Postautor: baxtter » 23 lis 2010 18:30

jak narazie jedyną konkretną odpowiedzią w moim temacie jest wypowiedź użytkownika aina24 - chociaz porada żebym "dowiedział sie gdzie jest dowód" jest dość...oryginalna.

ok widze ze chyba to nieodpowiednie miejsce na rozwiązywanie tego typu problemów, pewnie szybciej dowiedziałbym sie jak przygarnąć psa w Londynie albo znalazł "sposób na wiewiórki"

mozna zamknąć temat

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 23 lis 2010 19:03

Piszesz pie... to nie oczekuj sensownych odpowiedzi

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 23 lis 2010 19:35

aach baxtter baxter gdybym ja Twoja dziewczyna byla to bys takich problemow nie miewal :roll: :P

masz konkretnie... twoja praca domowa to skontaktowac sie z home office na te wszystkie mozliwe sposoby dzisiaj :!: mowiac dowiedz sie gdzie dowod to mialam na mysli...
:wink:

wiec nie marudz tylko bierz kartke i pisz.. :wink:

tu ich adres a po przeciwnej stronie twoj adres,nr tel,email i co tam chcesz

Dear Sir/Madam

I have recently applied for home office. My application form has been sent on (data). Could you please inform me when you are going to send me my ID card and when and where I can collect it. I would be greatful if you send it to me as soon as possible as I need to travel abroad.

my reference number is( jesli takowy masz i nie podales na samej gorze.

kind regards
imie i nazwisko

czy jakos tak.. :roll:

1)
adres do home office
Home Office
Direct Communications Unit
2 Marsham Street
London SW1P 4DF
2)

telefon

Telephone: 020 7035 4848
(09:00-17:00 Mon-Fri)

Fax: 020 7035 4745

3)

email
Email: public.enquiries@homeoffice.gsi.gov.uk.

skargi

We're committed to providing you with an efficient and courteous service, but it's inevitable that things go wrong occasionally.

Let us know when this happens so that we can put matters right as soon as possible. Equally, if you have any suggestions about how we might improve our service generally, we will be happy to listen.

czyli napisali bys napisal jak i kiedy to sie stalo, to postaraja sie to zalatwic jak najszybciej.

General complaints
Write to:
Home Office
Direct Communications Unit
2 Marsham Street
London SW1P 4DF

Tel: 020 7035 4848
Fax: 020 7035 4745
Minicom: 020 7035 4742
Email: public.enquiries@homeoffice.gsi.gov.uk.

powodzenia glowa do gory :wink:
Ostatnio zmieniony 24 lis 2010 17:36 przez aina24, łącznie zmieniany 4 razy.

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 23 lis 2010 19:41

i przypominam napisalam wszystkie czyli wysli email, i list i dzwon!! poczekaj potem nastepne dwa tyg jesli nie dostaniesz odp to sie odezwij to jeszcze skarge Ci napiszemy czy osobiscie tam pojadei ich za uszy wytargam :wink: :lol:

dobranoc :D

ps. ignoruj jak ktos Ci brzydko odpowiada, nie warto sie denerwoawac :wink: bo jesli zerkniesz na te 3100 postow usera to tam zadnego normalnego nie bylo :? :wink:

baxtter
Gastarbeiter

Postautor: baxtter » 24 lis 2010 00:27

Aina24 - dziekuje.
Odzyskałem wiare w ludzi i istotę forum ;;)

Skontaktuję sie jeszcz raz, chociaż oni juz mi odpowiedzieli w mailu, że ID wysłali, podali nawet numer przesyłki...
Ale ok zrobie wszystko tak jak poradziłaś i zobaczymy co dalej...

co do bycia dziewczyną to jeśli gwarantujesz brak takich problemów to brzmi kusząco ;)

Mogę Ci również wysłać skan maila, w którym informują że dowód został wysłany.

Dzieki jeszcze raz - dam znać jak idzie.

Dobranoc

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 24 lis 2010 00:59

ok :wink:

tak,mozesz wyslac mi skan maila..
dobranoc

baxtter
Gastarbeiter

Postautor: baxtter » 24 lis 2010 01:10

Jezeli mozesz to podaj adres a jeżeli nie to

"napisz prosze chociaż krótki list" :) na baxtter@wp.pl a ja w odpowiedzi wysle maila, którego wydrukowałem w pracy.

:)

Wróć do „Prawo”