Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
kasia070283
Gastarbeiter

Szukasz Pracy w UK?

Postautor: kasia070283 » 23 wrz 2010 22:24

Bedziesz potrzebowac Angielskiego CV i Listu Motywacyjnego.Mozesz napisac je samodzielnie,lub zdac sie nawiedze,kogos kto zajmuje sie tym na co dzien.Estetyczne i przejrzyste,a przede wszystkim poprawne gramatycznie i dopracowane do najdrobniejszego szczególu CV ,z pewnoscia podniesie Twoja wartosc rynkowa i przyciagnie uwage potencjalnego pracodawcy,...
Oferuje równiez pomoc przy napisaniu Listu Motywacyjnego.
Pomoge w miare swoich mozliwosci w dopelnieniu formalnosci zwiazanych z uzyskaniem National Insurance Number i pozwolenia na prace.

Udostepnie swoje materialy do rozmowy kwalifikacyjnej.
Zapewniam uczciwe zasady oraz indywidualne podejscie do kazdego zlecenia.NiE pobieram oplat z góry.

zadzwon: 792 718 99 65
lub napisz: kasia070283@wp.pl

Usercostam
Rezydent

Re: Szukasz Pracy w UK?

Postautor: Usercostam » 24 wrz 2010 00:18

kasia070283 pisze:Bedziesz potrzebowac Angielskiego CV i Listu Motywacyjnego.Mozesz napisac je samodzielnie,lub zdac sie nawiedze,kogos kto zajmuje sie tym na co dzien.Estetyczne i przejrzyste,a przede wszystkim poprawne gramatycznie i dopracowane do najdrobniejszego szczególu CV ,z pewnoscia podniesie Twoja wartosc rynkowa i przyciagnie uwage potencjalnego pracodawcy,...
Oferuje równiez pomoc przy napisaniu Listu Motywacyjnego.
Pomoge w miare swoich mozliwosci w dopelnieniu formalnosci zwiazanych z uzyskaniem National Insurance Number i pozwolenia na prace.

Udostepnie swoje materialy do rozmowy kwalifikacyjnej.
Zapewniam uczciwe zasady oraz indywidualne podejscie do kazdego zlecenia.NiE pobieram oplat z góry.

zadzwon: 792 718 99 65
lub napisz: kasia070283@wp.pl

1) list motywacyjny pisze sie indywidualnie do kazdej oferty o prace. Zeby dostac interview, trzeba napisac przynajmniej 20 listow dziennie. Jak sobie wyobrazasz wspolprace z klientem w zwiazku z tym ? Przy zalozeniu, ze osobie bezrobotnej samodzielne napisanie i wyszukanie ofert zajmie 8 godzin dziennie, jaki jest wtedy Twoj zysk ?
2) Nie ma uniwersalnego CV, kazdy powinien miec kilka-kilkanascie wariantow. Bez klamstw oczywiscie, bo to idzie latwo sprawdzic chociazby na interview
3) "Wartosc rynkowa" to nie piekne CV pelne belkotu, tylko realne umiejetnosci osoby szukajacej pracy. Jesli ktos nie potrafi napisac CV, albo listu motywacyjnego, czy bedzie sie odnajdywal w pracy ? Wg mnie nie.
Twoja oferta wiec nie ma sensu, albo po prostu chcesz zerowac na ludziach ktorzy nie moga znalezc pracy, w czym twoje uslugi raczej im nie pomoga a tylko uszczupla portfel.

kasia070283
Gastarbeiter

uczciwe zasady

Postautor: kasia070283 » 24 wrz 2010 17:22

CV tworze jedno,kompletne,rozszerzone,szczegolowe.Mozna je pozniej swobodnie redagowac,uwydatniajac te doswiadczenia zawodowe,które w danej chwili sa najistotniejsze.Nie pobieram oplat z góry,ani zaliczek.
List Motywacyjny?To inna historia.Tworze tyle wersji na ile jest zapotrzebowanie.Wiekszosc ludzi ma sprecyzowane cele zawodowe.Wie dokladnie czego chce od zycia,ja pomagam tylko w dotarciu do celu,którym jest rozmowa kwalifikacyjna.
Nikogo nie oszukuje.

kasia070283
Gastarbeiter

wartosc rynkowa

Postautor: kasia070283 » 24 wrz 2010 17:27

to równiez jesli nie przede wszystkim swietne CV.To ono jest nasza wizytówka.To ono decyduje,czy zostaniemy zaproszeni na spotkanie.Ono i List Motywacyjny...a ten kto jeszcze o tym nie wie,jeszcze dluuuugooo bedzie zasilal szeregi bezrobotnych.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 27 wrz 2010 10:43

szukajac pracy nigdy nie wysylalem listu motywacyjnego bo uwazam to za debilizm i w sumie jesli mialbym pracowac dla kogos dla kogo ten bezuzyteczny potok slow stanowi cokolwiek o wartosci czlowieka to wole dla takiej osoby nie pracowac

cv mialem tylko jedno a pole poszukiwan nawet spore

jakos nigdy (odpukac) nie zasilalem szeregow bezrobotnych

i nie krytykuje tu twojego pomyslu na zarabianie pieniedzy, kazdy jakis ma tylko odnosze sie do wypowiedzi

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 27 wrz 2010 11:17

List motywacyjny to troche głupia nazwa. Ja uwazam to za tekst ktory sie pisze w mailu do potencjalnego pracodawcy, bo glupio wyslac pusty mail z zalacznikiem ;)

banita: wysylales puste maile ? :D

banita
Rezydent

Postautor: banita » 27 wrz 2010 11:23

nie nie wysylalem putych ale to co bylo w nich napisane napewno nie nazwalbym niczym motywacyjnym

jestem zenon, mam 22 lata, wysoki blondyn, po studiach, ambitny, upozadkowany, punktulany, p rzyszlosci pragene ratowac lasy tropikalne, wiele slyszalem o waszej firmie itd itd itd ziew

a na rozmowe przychodzi maly czarny gnom, spozniony pol godziny bo mu budzik nie zadzwonil i w swojej teczce z myszka miki nie moze znalesc swojego dyplomu ...

kasia070283
Gastarbeiter

róznica

Postautor: kasia070283 » 27 wrz 2010 14:47

Krótki List ajk to ktos nazwal,ktory wysyla sie zasadniczo w mailu,to krótkie wyjasnienie,w ajkiej wlasciwie sprawie piszecie.I nazywa sie to formalnie Covering Letter.Doslownie kilka zdan,rzeczowych i na temat.
List Motywacyjny,to zupelnie inna sprawa,musi byc o was,wyjasniac dlaczego intereuje was wlasnie to stanowisko.Musi opisywac was w kontekscie zainteresowan i zyciorysu zawodowego.Musi doslownie krzyczec:'''mnie wez,mnie,...mnie wybierz''Róznica jest zasadnicza,przykre,ze dla niketórych niezauwazalna.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 27 wrz 2010 15:13

hmmm
dlaczego ktos chce pracowac? - pewnie zeby zarabiac
dlaczego akurat w tej firmie? - bo ona wydala ogloszenie
zaintereswoania - opisano w CV
kariere zawodowa - opisano w CV
itd itp

list to nic innego jak napisanie pelnymi zdaniami punktow z cv

ja nie widze roznicy miedzy:

CV: zaintereswoania: glaskanie kotkow

List: W wolnym czasie lubie glaskac kotki.

kto w ogole ma czas to czytac?

a teksty o tym ze od pierwszej kupy wiedzialem ze tutaj chce pracowac itd sa na maxa denne i od razu bym taki szajs wywalil do kosza. wyglada to tak jakby szef byl za glupi zeby zrozumiec cos streszczone w punktach i potrzebowal odpowiedzi pelnymi zdaniami.
pelnymi zdaniami to sie mowi na rozmowie o prace.

niech mnie ktos uswiadomi jak powinien wygladac skuteczny list motywacyjny na stanowisko smazenia frytek w kfc? albo MD miedzynarodowego koncernu w listy Fortune500?

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 28 wrz 2010 05:57

Banita zapomnij, na frytki sie nie dostaniesz- nie masz doswiadczenia...

:lol:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 28 wrz 2010 09:24

Emi nie kazdy byl od razu dyrektorem jak user wiec mam :wink: Lyso ci :wink:

Wróć do „Praca”