latika pisze:Hej, planuje w pazdzierniku wyjechac do Londynu, jade autobusem. O prace i mieszkanie raczej sie nie martwie, gorzej jesli chodzi o formalnosci. O co chodzi z ta karta NIN? co mam sobie wyrobic zeby byc tam jak najbardziej legalnie? Co jest jesli zachoruje? Czy moglby ktos raz a dobrze strescic co jest mi potrzebne? nie chce stanac na srodku Londynu i nie wiedziec co robic. mam jeszcze troche czasu i chcialabym byc raczej pewna, ze o niczym nie zapomne;) szukam po necie ale wszedzie po trochu tych informacji.
Pomożecie?:D
usercostam pisze:zanim się je przeleci.
latika pisze:Hej, planuje w pazdzierniku wyjechac do Londynu, jade autobusem. O prace i mieszkanie raczej sie nie martwie,
latika pisze:taaa?
mnie pewnie czeka zmywak, albo inne niewiadomo co. jestem zalamana. gdzie szukac pracy zeby byc pewnym ze to nie oszustwo?
latika pisze:nie ma jak chamstwo i prostactwo "wyzej postawionych" Polakow w Londynie.. moze to wy dajecie na prawo i na lewo ale ja chce uczciwie zarobic na studia. Przykro sie robi jak ludzie ktorzy juz przez to wszystko przeszli nie chca pomoc kolezance ktore jedyne czego chce to informacji i porad. Ale prawda to prawda. Anglia robi z Polaczków gówno i nara. Myslalam ze sa tu ludzie na poziomie, ktorzy zamiast wysmiewac to pomoga. Ale wy juz jestescie na tyle ustawieni ze lejecie na wszystkich sikiem prostym. Zycze wam abyscie wy kiedys prosili o pomoc i jej nie dostali. jednyne co soba reprezentujecie to DNO. pozdrawiam i zycze szczescia w poszukiwaniu rozumu!
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 18 gości