Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs

Czy Wy również głosujecie na Jarosława Kaczynskiego w II turze?

Czas głosowania minął 01 lip 2010 13:17

Tak
3
50%
Nie
3
50%

Liczba głosów: 6

Cthru
Gastarbeiter

Czy moge zatrudnic swoja mame w Anglii Self Employed?

Postautor: Cthru » 24 cze 2010 13:17

Zostalam sama z dzieckiem- maz nas zostawil. Jedynym wyjsciem jest przyjazd mojej mamy bo zostalam bez grosza przy duszy i bez pracy- mezus nigdy nie chcial sie zgodzic bym byla samodzielna. Mamie w Polsce tez nie jest latwo. tata odszedl na emeryture- problemy zdrowotne a wydatkow maja sporo. I tu moje pytanie- czy jesli mama tu przyjedzie a ja ja zarejestruje self employed jako Konsultantka Firmy Perfumeryjnej Oriflame Avon czy FM to czy bedzie mogla pobierac benefity na moja nieletnia siostre w Polsce i jakies dodatki do zarobków? Dziekuje za kazda odpowiedz.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 24 cze 2010 13:23

slaba prowokacja ...

Cthru
Gastarbeiter

Postautor: Cthru » 24 cze 2010 13:28

a przepraszam dlaczego nie? Nie jest to zadna prowokacja, zamierzam tak zrobic zastanawiam sie tylko czy moge jesli nie chcecie nie odpisujcie, ludzie zawistni

banita
Rezydent

Postautor: banita » 24 cze 2010 13:30

Cthru pisze:Nie jest to zadna prowokacja

taa a ta ankieta to tak przypadkiem ...

Cthru
Gastarbeiter

Postautor: Cthru » 24 cze 2010 13:32

Nie wiem czy przypadkiem czy nie przypadkiem. Chcialabym sie tylko dowiedziec czy moge zarejestrowac mame self employed jako kosmetyczka, konsultantka cokolwiek i czy dzieki temu bedzie mogla liczyc chociaz na te 20f tygodniowo na moja siostre..

banita
Rezydent

Postautor: banita » 24 cze 2010 13:36

jak chcialas sie tylko dowiedziec to trzeba bylo ankiety nie umieszczac bo nawet na temat nie jest

Cthru
Gastarbeiter

Postautor: Cthru » 24 cze 2010 13:40

Bede zamieszczala takie i podobne ankiety wszedzie, poniewaz to moj obywatelski obowiazek- sklaniac ludzi do wlasciwego wyboru. Fajnie by bylo jakby ktos w koncu odpowiedzial na moje pytanie. Pisze "ktos" poniewaz widze, ze Ty napewno nie jestes w temacie. Zielony jestes i tyle wiec daruj sobie.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 24 cze 2010 13:44

z opisu twojej zyciowej sytuacji to raczej ty jestes zielona a nie ja bo ja jestem samodzielny a ciebie mezus cale zycie "wiezil"

a moim obywatelskim obowiazkiem jest tlamsic takie wpisy jak twoje i bede to robil kiedy i ile bede chcial a teraz na drzewo beneficiaro bo juz dawno dostalas swoja odpowiedz - aaa zapomnialem odpowiedz "nie" nie byla wlasciwa odpowiedzia, tzn, jest wlasciwa ale nie dla ciebie

Cthru
Gastarbeiter

Postautor: Cthru » 24 cze 2010 13:56

Skad w Tobie tyle jadu? Wyobraz sobie, ze nie jestem i nie bede zadna beneficiara, poniewaz prace mam od dawna nagrana- w call centre. Pytam sie tylko o to dlatego, ze nie chce pomoc swoim rodzicom a Ty nie musisz pluc jadem i kasac mnie tylko dlatego, ze zadalam pytanie, ktore Twoim zdaniem jest "prowokacja". Nudzisz sie w domu, czy jaka cholera? Wlacz sobie TVN Turbo i poogladaj prawdziwych facetow.

banita
Rezydent

Postautor: banita » 24 cze 2010 14:07

Tu jest anglia kochanie tu nie ma tvn turbo pozatym to kanal dla prawdziwych facetow a nie o prawdziwych facetach.
Chcialas dostac prosta odpowiedz na proste pytanie trzeba bylo nie agitowac przy okazji, nie byloby tematu.

Cthru
Gastarbeiter

Postautor: Cthru » 24 cze 2010 14:16

Ja kotku mam TVN turbo, chyba nie wiesz, ze tutaj takze da sie odbierac Cyfrowe Platformy Telewizyjne? Namawiam goraco do załozenia sobie takowej- umilisz sobie czas, zamiast zatruwac go forumowiczom swoimi zlosliwymi ripostami. Milego dnia, a ja czekam na jakies sensowne odpowiedzi.

Cthru
Gastarbeiter

Postautor: Cthru » 24 cze 2010 14:24

blondynek pisze:
Cthru pisze:a przepraszam dlaczego nie?

jesli robote w call centre dostajesz to znaczy ze po angielsku mowisz i czytasz - wobec czego sobie sama poczytaj 'dlaczego nie'

Mama nie dostanie zadnego zasilku na siostre, jesli siostra tu nie przebywa

cale szczescie angole po rozum do glowy poszli

a na Kaczora glosuja ludzie pol-inteligentni i wsioki

co rozniez widac po zalaczonym poscie :lol:

Jestes bezczelny, ale przynajmniej odpowiedziales na temat.

Wróć do „Praca”