O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
tomaszwojtowicz
Gastarbeiter

Własny biznes - jak zareklamować?

Postautor: tomaszwojtowicz » 08 maja 2010 22:45

Witam wszystkich forumowiczow mam pewien problem i chcialbym uslyszec Wasza opinie. Mianowicie wpadlem na pomysl genialny acz nie wiem w jaki sposob zdobyc klienta.Klientow jedynie staram sie pozyskac wsrod Anglikow(wiadomo-lepiej placa). Po prostu pytam w jaki sposob zaczac - czy indywidualnie chodzic po mieszkaniach i oferowac swoje uslugi czy tez jest jakis lepszy i skuteczniejszy sposob .dzieki za rady :)

ewazraju
Rezydent

Postautor: ewazraju » 08 maja 2010 23:04

jezeli taki genialny jestes to po co pytasz tutaj?

tomaszwojtowicz
Gastarbeiter

Postautor: tomaszwojtowicz » 09 maja 2010 00:15

ewazraju pisze:jezeli taki genialny jestes to po co pytasz tutaj?

chodzi o to ze pomysl sam w sobie jest super bo mysle ze trafilem w cos czego nikt dotychczas nie robi tutaj a raczej sie jeszcze nie spotkalem a pytam o calkowicie inna kwestie pomysl na biznes a marketing czy reklama to raczej dwie rozne sprawy druga sprawa jesli ktokolwiek ma zamiar w taki zawistny sposob mi komentowac temat to prosilbym bytego nie robi bo to tylko szkoda slow dzieki

tomaszwojtowicz
Gastarbeiter

Postautor: tomaszwojtowicz » 09 maja 2010 08:58

blondynek pisze:wobec czego - niezawistnie komentujac

jak ktokolwiek ma reklamowac cokolwiek nie wiedzac co????
pomyslow mozesz miec 100 tysiecy
nie ma regulki na reklamowanie

ja moge zareklamowac gowno w masle - ale wiem ze bedzie to gowno i wiem ze w masle
:lol:

nastepny widze nie rozumie o co mi chodzi wiem doskonale co mam zamiar reklamowac blondynek- czytaj posty albo jak wstaniesz rano wypoczety albo niech ktos ci czyta albo pozna noca masz problemy ze zrozumieniem.Napisalem wyraznie mam swoj pomysl ktory jak trafie chociaz jednego klienta bedzie zyla zlota.Ja nie mam zamiaru reklamowac gowna w masle bo do tego trzeba miec wiedze zeby takie pozniej gowno z maslem sie sprzedawalo P.S. Polacy faktycznie sa zawistni ale wlasnie ta zawisc mnie napedza do dzialania

kordian
Gastarbeiter

Postautor: kordian » 09 maja 2010 12:20

Tomek pamiętaj zawsze, że "biznes lubi cisze"...
Wiesz jaka jest najlepiej przyklepana bajera w towarzystwie?
Ta "bajera" to NIC nie mówić, tylko słuchać... i słuchać, i przysłuchiwać sie, co mówią inni;)

Jeżeli szukasz inspiracji albo dobrego pomysłu, to znajdziesz go tylko w swojej głowie, a nie w internetowej rzece gówna, w której każdy chce być ponad każdym..

Kup sobie jakiś normalny alkohol - polecam Jacka Danielsa z pepsi, zapodaj jakąś fajną muze, napij sie w samotności.. i zacznij słuchać SAMego siebie.

Pozdrawiam serdecznie...

tomaszwojtowicz
Gastarbeiter

Postautor: tomaszwojtowicz » 09 maja 2010 12:43

Kordian pisze:Tomek pamiętaj zawsze, że "biznes lubi cisze"...
Wiesz jaka jest najlepiej przyklepana bajera w towarzystwie?
Ta "bajera" to NIC nie mówić, tylko słuchać... i słuchać, i przysłuchiwać sie, co mówią inni;)

Jeżeli szukasz inspiracji albo dobrego pomysłu, to znajdziesz go tylko w swojej głowie, a nie w internetowej rzece gówna, w której każdy chce być ponad każdym..

Kup sobie jakiś normalny alkohol - polecam Jacka Danielsa z pepsi, zapodaj jakąś fajną muze, napij sie w samotności.. i zacznij słuchać SAMego siebie.

otorz moim pomyslem moge sie podzielic z reszta jesli wypali mi:) i chyba dostosuje sie do Twoich zalecen co do Whiskey a dalej to juz pojdzie:) bo jak zauwazylem wiekszosc by cie zjadlo w calosci za to ze mozesz sie zrealizowac- sami nie maja komus nie dadza tym bardziej pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie...

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 09 maja 2010 17:12

wydrukuj ulotki z nr tel i poroznos po domach bedzie to bardziej wiarygodne niz wluczenie sie po domach...

tomaszwojtowicz
Gastarbeiter

Postautor: tomaszwojtowicz » 09 maja 2010 20:48

tyle tylko ze musze wydac na ulotki lepszej jakosci bo ma to zwiazek artystycznym dekorowaniem pomieszczen i jest generalnie skierowane do waskiej raczej grupy mianowicie musze zawrzec na nich zdjecia wykonanej pracy zeby jakos klientow zachwycic. nie moze byc to "gowno w masle" jak tu juz wczesniej zasugerowal jeden z kolegow(bez urazy) chyba wlasnie przy tym zostane i nadrukuje troche ich i pochodze a nastepnie bede czekac na klienta- wystarczy zeby jeden wpadl a reszta to pojdzie tzw droga pantoflowa czy jakos tak:)

juzekbrona
Emigrant

Postautor: juzekbrona » 09 maja 2010 23:43

A słyczałeś o Google Adwords? Tylko, że tam musisz mieć swoją stronę web.

kordian
Gastarbeiter

Postautor: kordian » 10 maja 2010 11:43

juzekbrona pisze: musisz mieć swoją stronę web.

Witam i zgadzam sie w 100%!
Najsampierw strona WWW,
a potem oryginalny styl wizytówki, który bezpośrednio kojaży sie
z pierwszym źródłem informacji...

8)
Obrazek

Pozdrawiam.

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 10 maja 2010 11:51

tomaszwojtowicz pisze:tyle tylko ze musze wydac na ulotki lepszej jakosci bo ma to zwiazek artystycznym dekorowaniem pomieszczen i jest generalnie skierowane do waskiej raczej grupy mianowicie musze zawrzec na nich zdjecia wykonanej pracy zeby jakos klientow zachwycic. nie moze byc to "gowno w masle" jak tu juz wczesniej zasugerowal jeden z kolegow(bez urazy) chyba wlasnie przy tym zostane i nadrukuje troche ich i pochodze a nastepnie bede czekac na klienta- wystarczy zeby jeden wpadl a reszta to pojdzie tzw droga pantoflowa czy jakos tak:)

to moze kilka plakatow gdzies in public miejscu :shock: taniej niz masa ulotek...

banita
Rezydent

Postautor: banita » 10 maja 2010 11:53

i koniecznie musiz byc tak ubrany jak bedziesz je wreczac

Obrazek

Wróć do „Hyde Park”