Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
kameczka
Gastarbeiter

Oszustwo - wyłudzenie danych

Postautor: kameczka » 08 paź 2009 17:37

Witam mam pytanie ? ostatnio zadzwonil do mnie facet oferujac mi prace w sprztanichach po remontach,podalam mu swoje dane numer nin numer self employed,mial mi przyslac na e-mila dane z adresem spotkania w sprawie tej pracy.Ale nic nie napisal boje sie ze zrobi jakies przekret na moje dane NIN i SELF EMPLOYED ,CZY TO WOGULE JEST MOZLIWE JESLI KTOS MIAL TAKA SYTUACJE TO PROSZE O ODPOWIEDZ!!! troche sie boje .:(((((

kameczka
Gastarbeiter

Postautor: kameczka » 08 paź 2009 18:08

dosc długo szukalam dodatkowych sprztan myslalam ze to ktos uczciwy,a poza tym minelo pare godzin bo dzisiaj dzwonil.A chce wiedziec czy wogule mozna zrobic jakis przekret na NIN i SELFEMPLOYED?

krikol
Gastarbeiter

Postautor: krikol » 13 paź 2009 19:44

Meśle że w pierwszej kolejności powinnaś zgłosić to do Revenue i zaznaczyć, że bedziesz rozliczała się tylko listownie. Podałaś mu niezbędne dane do rozliczenia rocznego, przykre ale takich naciągaczy jest bardzo dużo. A tak na marginesie sporo odpowiedzi. Mam nadzieje, że ci żartownisie też kiedyś poproszą o pomoc i też dostaną takie odpowiedzi.

maclaren
Gastarbeiter

oszust

Postautor: maclaren » 15 paź 2009 14:54

dzisiaj miałem taki sam telefon i ten sam problem jak ty gosc pytał mnie o nin itd.Wiem jak ci pomóc jesli jeszcze nie załatwiłas tego podaje ci moje gg i pomoge ci to załatwic powiem ci comasz zrobic 10285267

Wróć do „Praca”