Wszystko co dotyczy miasta Londyn
IzaB29
Gastarbeiter

Finchley - cokolwiek polskiego??

Postautor: IzaB29 » 14 paź 2008 22:19

Za 3 tyg przeprowadzam sie z Birmingham do Londynu Finchley Central. Nie znam Londynu wcale. Interesuje mnie czy na tej dzielnicy do ktorej sie przenosze znajde jakies polskie sklepy, restauracje badz polakow w agencjach? Cokolwiek polskiego :) Jesli ktos mieszka w tej dzielnicy prosze o jakis kontakt. Pozdrawiam

kaslawka
Rezydent

Postautor: kaslawka » 14 paź 2008 22:47

nie mieszkam w tej dzielnicy ale powiem ci jedno....
gdybys sie zapytala czy mozna tam znalezc cokolwiek angielskiego to bym sie chwile zastanowila ale ze pytasz sie o Polakow ktorzy rozplenili sie tu jak karaluchy to moja odp bedzie jedna: TAK :lol:

agata84
Gastarbeiter

Re: Finchley - cokolwiek polskiego??

Postautor: agata84 » 08 lis 2008 22:15

IzaB29 pisze:Za 3 tyg przeprowadzam sie z Birmingham do Londynu Finchley Central. Nie znam Londynu wcale. Interesuje mnie czy na tej dzielnicy do ktorej sie przenosze znajde jakies polskie sklepy, restauracje badz polakow w agencjach? Cokolwiek polskiego :) Jesli ktos mieszka w tej dzielnicy prosze o jakis kontakt. Pozdrawiam

czesc ja mieszkam na finchley central,bardzo lubie ta dzielnice,jest spokojnie,jest duzo sklepow,mamy bardzo dobry dostep do srodkow transportu,autobusy,metro,jest tez spore tesco,a co do polskich sklepow to jest jeden sklep polsko/ruski,a reszta to hindusi,ktorzy maja polskie produkty,ale mozna w nich zrobic naprawde konkretne zakupy,a jak sie juz przeprowadzisz i poznasz okolice to na Golders Green jest polski sklep "Orzel" i na Hendon jest polski sklep "U Ozikow"co do polskich pracownikow w agencjach nie moge Ci pomoc,nie mam informacji na ten temat!!Mam nadzieje,ze pomoglam choc troche pozdrawiam

Wróć do „GREATER LONDON”