O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
szymitsu
Gastarbeiter
Posty: 28
Rejestracja: 23 wrz 2007 14:57

Coś o BT

Postautor: szymitsu » 30 wrz 2007 14:51

Mam pare pytan odnosnie BT:

1. Co ile plsci sie rachunek slyszalem ze podobno co 3 miechy?
2. Jak dlugo mozna sponic sie z wpalata za rachunek telefoniczny( roznie bywa)
3.Podobno przy zalozeniu lini i neta palci sie okolo 180 funtow.. 128 zalozenie lini i 50 interneta.
4.Tanie polaczennia na stacjonarny i komorke w Polsce, jakie numery polecacie?

i pytanie z innej beczki:

czekam juz prawie 3 tyg,. na kompa z polski brat wyslall poczta, ktos juz mial taki przypadek i wie jak dlugo trza czekac, bo wedlug mnie to lekka przesada.

z gory dzieki

AnkaMAk
Posty: 0
Rejestracja: 21 kwie 2008 10:33

Postautor: AnkaMAk » 30 wrz 2007 19:55

Witam,
Korzystam z uslug BT od roku, oto co moge Ci podpowiedziec:
1. Rachunek placi sie co 3 miesiace, tak pi razy drzwi, jak dostaniesz rachunek masz tam napisane do kiedy musisz uiscic.
2. Jak sie spoznisz, wysla ponaglenie, a potem odetna wszystko w diably i bedziesz na ich 'czarnej lisci', tzn. w przyszlosci jak bedziesz chcial znowu linie od nich, moga odmowic a przy okazji skasowac co zalegasz - jak im podasz swoje dane bankowe.
3. Jak w domu, w ktorym mieszkasz w ogole nigdy nie bylo linii telef., to skasuja i za nowa linie i za zalozenie neta. Jesli masz gdzies w domu gniazdko, to znaczy ze linia jest i tylko trzeba uaktywnic - za podlaczenie neta i tak zaplacisz. Zrobia Ci credit check (powaznie!), i jak Ci wyjdzie niepomyslnie, to musisz dorzucic £50 depozytu (zwroca po roku, a wlasciwie dadza Ci opcje odjecia od rachunku).
4. Zeby wszystko aktywowac, ustawic itepe, najlepiej tam zadzwonic. Podadza Ci opcje taryfowe, najtanszy pakiet chyba dalej jest £ 9.99. Zapytaj o tanie polaczenia do Polski - za £1 miesiecznie mozesz dzwonic swiatek, piatek i niedziela za 2p za minute na stacjonarne (na komorki nie probowalam, dzwonie ze swojej komorki).

ogolnie BT nie jest takie zle, jestem raczej zadowolona, szczegolnie jak widze co moi wspollokatorzy nawyprawiali z Virgin i Sky - niezabezpieczone polaczenia (kazdy moze za darmo uzywac Twojego neta), predkosc raz zawrotna raz zolwia - z BT jest szybko - nie super szybko - i stale.

Tyle wiem, mam nadzieje ze Ci troche pomoglam.

Pozdrawiam

Anka

KRYSTIAN
Gastarbeiter
Posty: 32
Rejestracja: 08 wrz 2007 07:10

Postautor: KRYSTIAN » 01 paź 2007 06:18

Dodałbym jedynie, ze raz za jakiś czas dostaję wygórowane rachunki - service charge - nikt nie ma pojęcia za co i w imię czego. Mam broadband 6MB....nie widziałem więcej jak 2 Mb....ale mi to wystarcza. Jedyny minus-mają w hubie założonego firewalla-nie mam pojęcia jak go dezaktywować, bo gdy go wyłączę, zresetuję huba to ta cholera się samoistnie pojawia. Ale jesli nie siedzisz po całych dniach na torrentach to BT Ci będzei pasowało.
Pozdrawiam

Artur79
Rezydent
Posty: 2318
Rejestracja: 30 sie 2007 09:41

Postautor: Artur79 » 01 paź 2007 09:56

Krystian: mówisz o routerze, który dostajesz do neta ?

KRYSTIAN
Gastarbeiter
Posty: 32
Rejestracja: 08 wrz 2007 07:10

Postautor: KRYSTIAN » 02 paź 2007 17:16

tia...o tej małej, wqrzającej białej skrzyneczce, którą trzeba raz dziennie resetować:)

Artur79
Rezydent
Posty: 2318
Rejestracja: 30 sie 2007 09:41

Postautor: Artur79 » 03 paź 2007 14:58

a to nie to, moja jest czarna wiec to pewnie problem rasowy :wink:
a na serio, to jest pare mozliwosci:
- jestes pewny ze zapisujesz opcje ktora wylacza firewall ?
- jest normalny reset routera i tzw. hard reset. ten drugi przywraca router do stanu takiego w jakim go dostales, czyli wszystkie twoje opcje ida w cholere. zazwyczaj hard reset robi sie guzikiem na pudelku a normalny np. przez panel administracyjny, ale moze tez byc inaczej. patrz instrukcja.
- sprawdzales z innym typem routera ?
- moze da sie skonfigurowac firewall tak ze beda wyjatki na porty ktorych uzywasz do torrenta ? trza poszukac w opcjach klienta torrenta a jak nie ma to w google znalezc defaultowe np. "BitComet default ports"
- ostatnia mozliwosc ... wyspowiadales sie ze sciagania porno ?:)

KRYSTIAN
Gastarbeiter
Posty: 32
Rejestracja: 08 wrz 2007 07:10

Postautor: KRYSTIAN » 04 paź 2007 14:47

:))))))))))))))))))))

Artur79
Rezydent
Posty: 2318
Rejestracja: 30 sie 2007 09:41

Postautor: Artur79 » 05 paź 2007 12:17

wiedzialem
sciagajcie a bedzie wam logowane :)

KRYSTIAN
Gastarbeiter
Posty: 32
Rejestracja: 08 wrz 2007 07:10

Postautor: KRYSTIAN » 05 paź 2007 19:56

To nie tak...zresztą, kto i uwierzy:)
uśmiech dotyczył tego, zę starczyło faktycznie wejść w opcje Huba i wyłączyć w opcjach to co mnie bolało:)

user54055
Gastarbeiter
Posty: 5
Rejestracja: 06 paź 2007 09:15

Postautor: user54055 » 06 paź 2007 09:36

do neta polecam jakies inne firmy niz BT i inne duze typu AOL, tiscali itd - generalnie jak ktos sie reklamuje w telewizji to unikac
najlepiej poszukac reviewsow na necie kto ma najlepsza oferte

jak ja szukalem to najlepsza byla freeola - kontrakt tylko na 3 miechy i nie bylo oplaty za podlaczenie neta (50 w kieszeni), kasowali 14.99. teraz skoczylo do 25. internet ile fabryka dala czyli 8Mb (u mnie na linii jest 6.5) limity miesieczne 30GB w szczycie i 300GB w weekendy i poza szczytem (ale nie pamietam kiedy szczyt wypada) - neta mam z nimi prawie rok non stop dziala i nie ma zadnych problemow

wmalecki
Gastarbeiter
Posty: 17
Rejestracja: 16 paź 2007 11:56

Postautor: wmalecki » 16 paź 2007 12:26

BT ma miesieczny limit sciagania danych a to denerwujace dziadostwo - chcecie normalny internet bierzcie pod uwage tylko taki bez bzdurnych limitow

jahos
Gastarbeiter
Posty: 1
Rejestracja: 02 sty 2010 20:42

Postautor: jahos » 16 sie 2009 20:23

Hej, mialem Bt do tej pory i bylem zadowolony, ale nagle okazalo sie ze przyslali mi dwa rachunki za dwa osobne abonamenty, wiec dzwonie i rezygnuje z wszystkiego , przysylaja mi dwa osobne koncowe rachunki, ale net dalej dziala, ktos otworzyl nowe konto bez mojej zgody i checi. Ktos mial podobna sytuacje. nie wiem do kogo sie udac o porade. moze ktos jakas wskazowke podpowie :) pozdro

Andrewuk
Gastarbeiter
Posty: 38
Rejestracja: 14 sie 2009 12:06

Postautor: Andrewuk » 19 sie 2009 12:56

jak interek to tylko O2 router free £ 9 na miesiac 20mbs teraz chyba extra 2 miechy gratis

pozdro

kingofdawn
Gastarbeiter
Posty: 5
Rejestracja: 20 sie 2009 09:07

Postautor: kingofdawn » 20 sie 2009 09:32

Andrewuk pisze:jak interek to tylko O2 router free £ 9 na miesiac 20mbs teraz chyba extra 2 miechy gratis

pozdro


Jak o2 to polecam kliknac przez Hople - dodatkowo znizka £20:
http://www.hopla.co.uk/utilities/broadband-providers/

Jest tez BT (£24) wiec mozna miec neta jeszcze taniej. Z doswiadczenia z poprzedniego mieszkania wiem ze na BT w zasadzie mozna polegac ale nie sa najtansi.

Jesli chodzi o Virgina - sam uzywam i nie ma wiekszych problemow niemniej jednak poczatki sa trudne (maja straszny burdel kupujesz jedno, placisz za drugie a masz jeszcze co innego).
Sky - z tego co wiem to nie ma sie dostepu do ustawien rutera wiec nie mozna pogmerac w ustawieniach.

smutna
Gastarbeiter
Posty: 10
Rejestracja: 04 wrz 2009 13:11

Postautor: smutna » 06 wrz 2009 12:21

a ja bt linia co miesiac 28f rachunek co 3 miechy70f w tym za 6 f dzwonienie do pl na tel stacjonarne 600min :) i nie ma zadnych ograniczen moze nie jest nie wiadomo jak tanio ale jest szybko i bez ograniczen wiec fajnie


Wróć do „Hyde Park”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 21 gości

cron