O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
ewuniaa
Gastarbeiter

kobieta sukcesu w uk

Postautor: ewuniaa » 30 wrz 2008 08:33

Witam, czy są na forum kobiety włascicielki firm w uk? Pytam bo zaczynam sie zastanwiać nad selfemployement - tylko boje sie troche bo nie wiem czy poradze sobie z promocja (np. internet, bo tanio podejrzewam), znalezieniem zleceniodawców itp . Zastanawiam się też czy polkom trudno prowadzic biznes w uk, czy spotykacie sie z niezrozumieniem ze strony brytyjczyków? Bede wdzieczna za wszelkie wskazówki.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 30 wrz 2008 11:16

Jesli bedziesz mowic wyraznie oraz poprawnie gramatycznie, na pewno spotkasz sie ze zrozumieniem :)
Jak nie sprobujesz to sie nie dowiesz :)

ewuniaa
Gastarbeiter

Postautor: ewuniaa » 08 paź 2008 13:47

Ok.
Rozumiem.
Wolę się poprawić i dostać odpowiedź.
Oto moje pytanie:
Czy są na forum kobiety, które założyły firmę? Jeśli tak, będę wdzięczna za rady: jak radzą sobie z mężczyznami - Anglikami podczas "negocjacji"?
Czy potraficie być pewne siebie? Jak radzicie sobie z dyskryminacją ze względu na płeć w UK? Czy spotkałyście się z dyskryminacją?

BiznesDlaCiebie
Gastarbeiter

BiznesDlaCiebie.eu

Postautor: BiznesDlaCiebie » 10 sie 2010 09:57

W tym kraju, prawo działa lepiej niż w Polsce. Mniej się obawiam czy nie będzie problemu podczas spotkania z mężczyznami.

Pewność siebie to nie kwestia tego jak mnie inni odbiorą a raczej jak ja siebie samą widzę.

W swoim biznesie nie zetknęła się z dyskryminacją ze względu na płeć. Współpracuje w większości z kobietami.

W Wielkiej Brytanii dużo łatwiej założyć własną firmę, może dlatego tak wiele Polek się na to decyduje. Poza tym do odważnych świat należy. Nie przekonasz się dopóki nie spróbujesz.

Zobacz więcej na temat biznesu:
http://BiznesDlaCiebie.eu

Wróć do „Hyde Park”