O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
lujitka
Gastarbeiter

Mandat za parkowanie - co teraz?

Postautor: lujitka » 20 sie 2008 22:12

Kilka dni temy dostalam mandat za parkowanie. Mieszkam w Londynie, ale moj samochod zarejestrowany jest w Polsce. Czy to znaczy, ze dostane mandat na adres w Polsce?

Czy ktos byl w podobnej sytuacji?

ODINN

Postautor: ODINN » 21 sie 2008 00:03

watpie...

zwlaszcza jak w uk nie ma zadnego infa o twoim samochodzie, zarejstrowane i ubezpieczone w polsce itd.

jeszcze chyba nie ma wspolnej bazy...

ale moga cie chapnac, bo niby jest obowiazek przerejstrowywania na uk blachy przy dluzej niz polrocznym pobycie czy cos.

dodatkowo, jak zaloza ci blokade, to zupelnie dupa...

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 21 sie 2008 00:06

Mojemu koledze przyslali mandat do Polski, tzn. dzielnicowy byl u niego w domu i musial wyjasniac na komisariacie. Ale nie pamietam jak bylo z platnoscia.

mówcie_mi_255
Emigrant

Postautor: mówcie_mi_255 » 29 sie 2008 00:10

przychodzą, najpierw przychodzi od komornika powiadomienie, i ile trzeba złotych zapłacić, a jak nie zapłacisz komornik poczeka żeby troche lepsza kwota wyszła i wtedy przystępuje do egzekucji, zapłac w ciągu 7 dni, zapłacisz tylko 50%
Często można przez net.
moi znajomi przy okazji odwiedzin u mnie dostali mandat, nawet nie wiedzieli, przyszło im po chyba 3 miesiacach, jakos tak nie pamietam bo to ze dwa lata temu było.

Wróć do „Hyde Park”