Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
user1671737
Gastarbeiter

Wynajem przez agencję / problemy / gdzie szukać pomocy?

Postautor: user1671737 » 31 lip 2008 15:01

Witam

Od dluzszego czasu mam problemy z agencja, landlordem (pewnie jak wielu z was). Wynajmuje mieszkanie od ok 2 lat, Przez ten czas wiele rzeczy, problemow rozwiazywalismy sami. Do agencji zglaszamy sie tylko z "emergency" - wadliwy boiler i tp. Niestety ostatnio agencja przeciaga rozwiazywanie problemow nawet do 3 tyg (brak ogrzewania i cieplej wody zima). Ostattnio obciazyli nas rachunkiem za oczyszczenie glownego odplywu (zablokowane szambo), twierdzac ze landlord nie ma z tym nic wspolnego. Wg nich to my zablokowalismy odplyw (korzystajac z toalety - parodia). Nie zamierzam placic za cos, za co odpowiada landlord. Czytalem umowe wiele razy i wiele razy sie na nia powolywalem. Niestety kosztuje mnie to mase czasu i telefonow, a efekt jast taki jak bicie w glowa o mur :(

Gdzie mozna sie zwrocic o pomoc w rozwiazaniu takich spraw ? wg mnie landlord nie wie nawet o naszych problemach...

Z gory dziekuje za pomoc.

pzdr

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 31 lip 2008 18:52

Wydrukuj sobie to:
http://www.communities.gov.uk/documents ... 323999.doc

Zobacz punkt czwarty - obowiazki landlorda. Po pros grzecznie agencje (listem poleconym) o wywiazywanie sie z nich informujac iz reperacja tego nalezy do obowiazkow landlorda a nie twoich, a w zwiazku z tym odmawiasz zaplaty.

Wróć do „Mieszkanie”