O wszystkim i o niczym forum ogólne bez ograniczeń terytorialnych
poy
Gastarbeiter

Co wiecie o Milton Keynes...

Postautor: poy » 09 cze 2008 15:43

Od jakiegoś czasu rozważamy z moja druga polowa kupno domu w UK troszkę sie naszukałem i padło na Milton Keynes. Chodziło nam o położenie względem Londynu,łatwość dojazdu do pracy,lotniska no cenę domów.
Mam pytanie do Polskich mieszkańców MK : JAK sie tam żyje, mieszka, dostępność pracy i ludzie, jak traktują Polaków.
Z góry dziękuje za pomoc.

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 09 cze 2008 17:41

Spokój, dużo przestrzeni (przydatne jest posiadanie samochodu), ceny nieruchomości w normie (tzw Eco-House jest już od 85 tysięcy za 2 bed), Mnóstwo ośrodków sportowych, ścieżki rowerowe, czysto, znakomite połączenia kolejowe, potężne centrum handlowe, duże kino, fantastyczny teatr, porządne knajpki (mało hinduskiego syfu, dostępne żarełko japońskie, meksykańskie, włoskie, etc), ludzie spokojni, stosunkowo mało niebiałych, prześliczne Azjatki (nie pokazuj tego żonie!! :lol: ), brak większej agresji w stosunku do Polaków, rodaków trochę jest, ale nie ma tragedii i wielu jest w miarę normalnych. Dostępność do pracy duża.
W pobliżu tor Silverstone, czego chcieć więcej od życia?
Ja osobiście polecam gorąco.

poy
Gastarbeiter

Postautor: poy » 10 cze 2008 12:04

Dzięki To fakt ze moja nie powinna tego czytać bo już na pewno nigdzie nie pojedziemy :). Chyba byleś jedyna osoba która ma czas w MK.
Mialem sie jeszcze coś zapytać ale zapomniałem heh taki pech...
Pozdrowienia z Londynu.

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 10 cze 2008 23:17

Nie ma za co. Jeżeli potrzebujesz dokładniejszych informacji, lub chcesz po przyjeździe zrobić rekonesans z przewodnikiem, daj znać.

poy
Gastarbeiter

Postautor: poy » 12 cze 2008 17:14

Byliśmy tam jakieś 2 msce temu bardzo nam sie podobało. Najbardziej to ze nie ma takiego tłoku i czuje sie ze sie ma więcej przestrzeni. Nie to co w Londynie-nienawidzę tego miejsca.
Dzięki jak będę potrzebował więcej pomocy to sie odezwę na forum a póki co to Zyczę Powodzenia.

Wróć do „Hyde Park”