Tutaj zamieszczamy pytania dotyczące życia na wyspach, które nie kwalifikują się do innych kategorii
daruska1985
Gastarbeiter

ExpressTrans oszusci którzyrzekomo wysyłaja paczki do PL

Postautor: daruska1985 » 01 sty 2014 18:11

Witam wszystkich!
Czy ktos z was spotkał sie z firma transportową ExpressTrans która oferowała wysyłanie paczek do Polski przed świetami ?
Znalazłam to ogłoszenie około 18stego grudnia, ogłaszali sie pod numerem telefonu 00447404087464
Przed świetami wyprowadzałam sie z Londynu, skonczyłam studia i musiałam koniecznie wysłać ostatni karton do PL. Znalazłam ogłoszenie na Londynku, ale niestety nie skopiowałam go; a ogłoszenie teraz zniknęło.
20stego grudnia koles przyjechał odebrać moja paczkę do mieszkania w Londynie, czekałam na nia ponad tydzien w Pl; a jak zaczęłam dzwonic to okazało sie ze telefon wyłączony. Ogłoszenie na Londynku oczywiscie zniknęło.
Troche to niedopatrzenie z mojej strony, bo powinnam była skopiowac to ogłoszenie, a potwierdzenie nadania przesyłki jakies lipne dali. Nie ma tam wszystkich danych....ja niestety w pospiechu przed przeprowadzka do PL straciłam czujnosc ...i teraz mam. Jakis koles dorabia sie na okradaniu innych.
Ja mam na maksa doła, by straciłam wszystkie swoje ciuchy własciwie.
Jesli słyszeliście o tej firmie, lub rozpoznajecie numer telefonu to prosze o pomoc. Dajcie znac.
Pozdrawiam

ironick
Emigrant

Postautor: ironick » 01 sty 2014 18:18

poszukaj w dziale Hyde Park, tam jest pare tematow nt przesylek, lub w wyszukiwarce

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 02 sty 2014 14:49

Najlepiej zgłoś sprawę na policje. Mimo, iż ogłoszenie zniknęło redakcja serwisu powinna mieć je nadal oraz kto je wysłał.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 02 sty 2014 14:56

A no i na przyszłość, wysyłaj normalnymi firmami jak DHL, UPS czy FedEx.

Wróć do „Sprawy codzienne”