Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
grzand
Gastarbeiter

przyjazd do UK

Postautor: grzand » 22 wrz 2013 20:23

Witam.
Planuje razem z moją dziewczyną wyjechać do UK. Znamy nawet dobrze angielski, tylko problem w tym że jesteśmy młodzi ja 23 lata, ona 20. Ona jest świeżo po szkole, ja swego czasu byłem we Francji w hotelu na zmywaku, a obecnie jestem zatrudniony od 2 lat w Orange. Chciałbym sie dowiedzieć od Was i mam nadzieje że mi pomożecie, jak wygląda sprawa ze znalezieniem pracy i czy w ogóle jest jeszcze sens wyjeżdżać do UK? Dodam że ze znajomymi w UK jest cienko, bo ktoś jak wyjechał chwile temu, to głupio napisać do kogoś 'siemano, przyjade za tydzień weź pomóż mi'.
Proszę o poważne odpowiedzi
Pzdr :)

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 22 wrz 2013 20:35

co oznacza :

znamy nawet dobrze angielski

rozumiem ze swobodnie mozesz tlumaczyc ze sluchu film angielski ..

i najwazniejsze

co zamierzalbys tu robic, tzn w jakim fachu pracowac

grzand
Gastarbeiter

Postautor: grzand » 22 wrz 2013 20:41

no chodzi o to że spokojnie dogadamy sie po angielsku. a jaki fach? hmm, fabryka? nie wiem na jakich niewykwalifikowanych pracowników jest tam popyt...

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 22 wrz 2013 20:42

ktoś jak wyjechał chwile temu, to głupio napisać do kogoś 'siemano, przyjade za tydzień weź pomóż mi'.

Swita prawda.

W UK 20-23 to nie tacy znowu mlodzi - biorac pod uwage ze tu na full tme mozna pracowa od 16 roku zycia

aina24
Rezydent

Re: przyjazd do UK

Postautor: aina24 » 24 wrz 2013 13:29

grzand pisze:Witam.
Dodam że ze znajomymi w UK jest cienko, bo ktoś jak wyjechał chwile temu, to głupio napisać do kogoś 'siemano, przyjade za tydzień weź pomóż mi'.
Proszę o poważne odpowiedzi
Pzdr :)

glupio nie glupio, moze nie w taki sposob ale troche ladniejszy.. a moze akurat pomoga, chociazby zatrzymac sie na jakis tydzien, albo najpierw ty wyjedz i jak cos znajdziesz do juz jakies wplywy beda i dziewczyna dojedzie, a jedna osobe przyjac do domu na jakis czas to inaczej troche niz dwie..

bo tak niby moze ludzie pisza, ze w agencjach prace sa, ale mam takie swieze przyklady ludzi tutaj co przyjechali, zaczeli prace przez agencje i wszystko ladnie, ale nagle sie okazuje, ze ciagle biora nowych ludzi i odcinaja tym pracownikom godziny tak wiec teraz pracuja po 3 godziny dzienie a mieszkania drogie a trzeba opalcac i zycie tez kosztuje. Tak wiec bez znajomosci nie jest latwo, ale moze jeszcze pooszczedzajcie troche pieniedzy poki co, bo tak w ciemno to mozna zle potem skonczyc.

spartakus88
Gastarbeiter

Postautor: spartakus88 » 24 wrz 2013 22:14

odradzam przyjazd jesli nie macie sie gdzie zatrzymac i nie ma wam kto pomoc w sprawach organizacyjnych typu zalatwienie chociazby NIN. Robota ciagle jest w UK tylko coraz wiecej polakow sie zastanawia czy lepiej tu czy w pl reszte sam sobie dopowiedz...

Wróć do „Praca”