O wszystkim na tematy prawne
potatos
Gastarbeiter

Zawaal serca w czasie pracy

Postautor: potatos » 15 sie 2013 15:15

stalo sie to w czasie pracy-jestem kierowca. w zwiazku z tym mam kilka pytan-------czy nalezy sie odszkodowanie , mam 2 rodzaje ubezpieczenia? Mieszkam w domu agencyjnym czy ewentualne zaswiadczenie pomoze w przyznaniu mieszkania z concilu, chyba nie bedzie mnie stac na oplaty -raczej tak! czy moge wystapic o zasilek ESA(doplata do czynszu) Uprzedzam nigdy nie wystepowalem o jakiekolwiek zasilki. Szczerze mowiac nie wiem jak to ugryzc:)) jesli ktos wie to prosze o podpowiedz, dziekuje.

potatos
Gastarbeiter

Postautor: potatos » 15 sie 2013 19:16

dzieki za uprzejma odpowiedz. wiec mieszkam od 2004 roku -czy dostatecznie dlugo? wg ciebie?Jak juz mowilem nigdy takowe zasilki mnie nie interesowaly .

potatos
Gastarbeiter

Postautor: potatos » 16 sie 2013 08:04

wytlumacz z polskiego na nasze-----naprawde mam staly kontrakt i juz nie bede powtarzal reszty.Poprostu boje sie przyszlosci ,mam na utrzymaniu corke. mysle ,ze wybiore sie do swojej firmy , moze tam uzyskam konkretne informacje. Nie bede biegal po wszystkich !!!

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 16 sie 2013 09:40

Z tego ESA raczej ciężko będzie Ci się utrzymać (i rodzinę) bo to tylko niecałe 72 funty tygodniowo. ESA nie jet "dopłatą do czynszu" - to zasiłek dla osób niezdolnych do pracy. Tak jak pisze blondynek - dostaje się albo chorobowe, albo ESA.

Czy wiesz jak długie mniej-więcej będzie Twoje zwolnienie z pracy?

Mieszkania councilowskiego nie dostaniesz tylko dlatego, że miałeś zawał. Jeśli znacznie spadną Twoje dochody i będziesz miał problemy z płaceniem czynszu możesz się starać o Housing Benefit.

Jeśli masz prywatne ubezpieczenie na życie / zdrowie to zadzwoń do nich koniecznie bo od nich może Ci się coś należeć.

Wróć do „Prawo”