O wszystkim na tematy prawne
gosik7mg
Gastarbeiter

nielegalne zatrudnianie pracownikow w UK - gdzie to zglosic

Postautor: gosik7mg » 05 maja 2013 21:54

Witam,
pracowalam ponad rok w firmie, gdzie nie dali mi umowy tylko zwodzili. zarzadali mieszkania w ich domu oraz depozytu w wysoikosci 500f. 3 tyg. temu zlozylam wypowiedzenie i jutro powinni oddac mi czek oraz 500f ppo czym napisali mi sms ze czek znajde na lodowce a depozyt oddadza mi pod koniec tygodnia.obawiam sie ze nie chca mi go oddac. zawsze dostawalam czeki ktore wplacalam do banku. oszukuje wszystkie osoby, ktore dla nich pracuja. jest to koles z albani, ktory jest z polka ktora niby jest jego narzaczona, ajego bracia mieszkaja z nimi i nie maja juz vizy. to wszytko wyszlo na jaw jak jedna z nas zaczela sie buntowac i oczekiwac umowy. co ja moge zrobic w tej sytuacji.chcialam rozstac sie polubownie, ale za takie traktowanie ludzi cos trzerba z tym zrobic. historia tego pracodawcy jest bardzo dluga i strasznie zaklamana. pomuszcie.

AdamX
Gastarbeiter

Postautor: AdamX » 11 maja 2013 14:34

Oszustwa związane z nielegalnym pobytem lub pracą możesz zgłosić do UK Border Agency.

Możesz wypełnić formularz: https://report-ukba.homeoffice.gov.uk

lub wysłać email: UKBApublicenquiries@ukba.gsi.gov.uk

Gwarantują poufność.

Co do tego, że Cię oszukali, to nie mam pojęcia jak Ci pomóc. Możesz oczywiście napisać o tym do UKBA, może będą wiedzieli coś więcej, ale bardzo ciężko coś takiego udowodnić i raczej to nie jest ich zadanie. Masz nauczkę - pracujesz tylko jeśli masz umowę! Nie ma umowy - nie przychodzisz do pracy!

glysolidka99
Gastarbeiter

Postautor: glysolidka99 » 10 lip 2013 16:48

zalozmy jakas liste czarnych pracodawcow w aglii
ja juz mam dwoch

uwazajcie na pub:
134 Wandsworth High St London Borough of Wandsworth, SW18 4JP‎
Edit details
020 8870 9881 trzech hindusow prowadzi ten burdel

i nastepny oszust pracodawca znajduje sie na
market cafe
new covent garden market
vaxhual
sw8 5jb block A

glysolidka99
Gastarbeiter

Postautor: glysolidka99 » 10 lip 2013 21:56

kolejna firemka ktora praktykuje FREE TRIAL

CAFE PLUM
BEDFORD HOUSE
FULHAM GREEN
69-79 FULHAM HIGHT STREET
LONDON
SW6 3JW

ASK FOR KAROLINA podali

glysolidka99
Gastarbeiter

Postautor: glysolidka99 » 10 lip 2013 21:58

WARNINGS FOR PEOPLE WHICH ARE LOOKING DESPERATELY FOR WORK

FREE UNPAID TRIAL IS ILLEGAL

If you are in the UK that is illegal !!!!!

If you work,you get paid, simple as that

A training period is a working period so you are totally entitled to paid the correct rate for the job, which must be no less than the minimum wage for your age

If potential employer sticks to this ,report him,as he is acting illegally

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 10 lip 2013 23:13

glysolidka99 pisze:WARNINGS FOR PEOPLE WHICH ARE LOOKING DESPERATELY FOR WORK

FREE UNPAID TRIAL IS ILLEGAL

If you are in the UK that is illegal !!!!!

If you work,you get paid, simple as that

A training period is a working period so you are totally entitled to paid the correct rate for the job, which must be no less than the minimum wage for your age

If potential employer sticks to this ,report him,as he is acting illegally

Myślisz, że osoby które się na to łapią, rozumieją po angielsku?

adam36
Gastarbeiter

rE

Postautor: adam36 » 12 lip 2013 08:57

A czy jesli Twoja ,np.kuzynka bedzie organizowac wesele i sie nie bedzie wyrabiac w kuchni ,a Ty chcac jej pokazac jaka to jestes obrotna i ze w przyszlosci bedzie mogla na Ciebie liczyc w takich sytuacjach,pomozesz jej kilka godzin w kuchni,dostaniesz za to super obiad,napijesz sie kawy i zostaniesz poczestowana ciastem:CZY TO JEST TEZ NIELEGALNE????? Czy to tez trzeba koniecznie zglosic? Bezplatne triale to powszechna praktyka w Londynie i zadne wpisy na forach tego nie zmienia.Na pewno jest tak,ze jesli sie tego nie uslyszy wszesniej: FREE TRIAL ,to mozna pozniej walczyc o ta kase i ja kiedys wywalczylem niemal straszac juz zgloszeniem tego i wyplacil,choc tylko 75% :lol:

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 12 lip 2013 13:19

A czy jesli Twoja ,np.kuzynka bedzie organizowac wesele i sie nie bedzie wyrabiac w kuchni ,a Ty chcac jej pokazac jaka to jestes obrotna i ze w przyszlosci bedzie mogla na Ciebie liczyc w takich sytuacjach,pomozesz jej kilka godzin w kuchni,dostaniesz za to super obiad,napijesz sie kawy i zostaniesz poczestowana ciastem:CZY TO JEST TEZ NIELEGALNE?????

Przecież to jest zupełnie inna sytuacja.

Wróć do „Prawo”