O wszystkim na tematy prawne
matylda34
Gastarbeiter

kara za jazde bez biletu pociagiem

Postautor: matylda34 » 25 kwie 2013 22:00

witam i mam pytanie czy moze wiecie gdzie czy jak dowiedziec sie gdzie mozna zaplacic kare za jazde bez biletu pociagiem?... wiec streszcze sie .jechalqm pociagiem bez biletu nie bylo kontroli ale przy dworcu docelowym byly bramki wiec tak czy siak musialam podejsc do pracownikow stacji i powiedziec jak sprawa wyglada...pani spisala mnie z dowodu ..podalam dobry adres ale nie dostalam zadnego kwitku...pani tylko stwierdzila ze wysle mi pismi do domu i tu sie zaczyna ALE pi krotkim czasie zmienilam mieszkanie...i nie dotarlo do mnie zadne pismo..poniewaz ex lokatorzy odeslali moje pisma spowrotem do nadawcy i teraz nie wiem co robic gdzie szukac i od czego zaczac?..a naprawde nie chce tego olewac i chce to splacic...jrzeli mial ktos podobna sytuacje to prosze o rade i z gory dziekuje..

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 25 kwie 2013 22:51

Tutaj masz kontakty:

http://www.tfl.gov.uk/tickets/14436.aspx

Zadzwoń pod któryś numer i się dowiedz.

Jeżeli jechałaś bez biletu bo rzeczywiście zapomniałaś albo się śpieszyłaś, następnym razem powiedz, że chcesz kupić bilet, jak nie wyglądasz na menela w trampkach, to zwykle pozwolą kupić bilet i przejść.

matylda34
Gastarbeiter

Postautor: matylda34 » 26 kwie 2013 07:30

dzieki...nie. jak oszolom nie wygladam :)

matylda34
Gastarbeiter

Postautor: matylda34 » 26 kwie 2013 07:31

dzieki...nie. jak oszolom nie wygladam :)

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 26 kwie 2013 11:45

zdarzylo mi sie cos takiego tylko, ze ja poprostu zgubilam bilet po drodze, potem sprawdzano bilety i ja go szukalam i nie nie moglam znalez, skoro nie mialam paragoniku to facet chcial mi sprzedac bilet, ale maszyna mu nie dziala do kart, a gotowki nie mialam przy sobie, wiec poszedl mowiac, ze przyniesie druga. Jak poszedl tak i nie wrocil. Choc w jaki sposob powiedzial, ze wroci to nie pamietam jak sie wyrazil, ale nie mial zamiaru wracac. Anyway, zawsze lepiej powiedziec, ze zgubilas niz, ze jechalas bez biletu to przynajmniej kary nie bedzie, a i nawet moze tak cie puszcza, a przynajmniej tak bylo w moim przypadku.

matylda34
Gastarbeiter

Postautor: matylda34 » 26 kwie 2013 13:47

hej zaba i dzieki za odpowiedz ...tak ale ja wolalam powiedziec prawde moze nie cala ale nie krecic..a wtedy bylam jeszcze swieza w Londynie no i kolezanka mnie zaprosila na weekend poza Londynem i stwierdzila ze na.100 pro dojade do jej miasteczka na zwyklej ostercee...wiec doladowalam osterke i teraz widzicie moje zdziwienie przy bramce...i odrazu mowie ze chcialam doplacic czy zaplacic ale babka na stacji tylko wziela moje dane bez kwitku .wracaj do Londynu pytalam sie jeszcze raz o ta kare i nikt nic nie wiedzial...tylko mi powiiedzieli ze mam czekac na post..??? i chu...babki strzelil choinki nie bedzie....:-)...ale dzieki zaba za odpowiedz

matylda34
Gastarbeiter

Postautor: matylda34 » 26 kwie 2013 14:11

i dzieki za pozytywne odpowiedzu bo juz myslalam z ee bede wyzywana czy obrazana za moj problem..xxx

matylda34
Gastarbeiter

Postautor: matylda34 » 26 kwie 2013 14:17

i dzieki za pozytywne odpowiedzu bo juz myslalam z ee bede wyzywana czy obrazana za moj problem..xxx

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 28 kwie 2013 20:02

Pani wzięła dane i jak odeszłaś to wrzuciła je do departamentu kosza na śmieci.
Tu nikomu się nie chce bawić w formy bo ktoś niedopłacił,nie kupił czy zgubił bilet. Nikomu się to nie opłaca;)
Podeszłaś, zgłosiłaś, ty jesteś czysta, pani też przyjęła, zapisała... Happy end.

Wróć do „Prawo”